Kesän ja alkusyksyn aikana eri puolilla Keravaa on suunniteltu koreografioita, valittu tanssiin sopivia keravalaisia miljöitä, vertailtu parhaita kuvakulmia ja ladattu kännykän akkuja. Keravan tanssiopiston järjestämässä Dance@Kerava-kännykkävideokilpailussa tarkoituksena oli kuvata jossain päin Keravaa enintään minuutin mittainen video, joka sisältää tanssia. Kilpailu järjestettiin nyt toistamiseen Keravan tanssiopiston 40-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Edellisen kerran kilpailu järjestettiin vuonna 2015.

Kilpailussa oli kolme sarjaa: 10–13-vuotiaat, 14­–17-vuotiaat ja aikuiset. Kilpailun tuomareina toimivat Beniamino Borghi, Jussi Kaatrasalo ja Mimosa Lindahl.


10–13-vuotiaiden sarjan voittaja: ”LettuNetu ja kaveri teki tanssivideon”

10–13-vuotiaiden sarjassa palkittiin Nette Saralampi ja Siiri Mäkelä. Heidän videonsa nimi oli ”LettuNetu ja kaveri teki tanssivideon”.

Tuomaristo kuvailee videota näin:

Videolla liikkumisen ilo, kaveruus ja yhteistyö yhdistyvät katsojan mieltä lämmittävällä tavalla.

Symmetriaa hyödyntävässä videossa liikemateriaali ja kuvauspaikka kertovat hauskalla tavalla samaa temppujen ja leikin tarinaa. On ollut hieno oivallus valita paikka, jossa leikkipuiston pystypuu muodostaa kuvaan ikään kuin näyttämön keskikohdan. Joko koreografia on sovitettu kuvaan ja taustaan tai kuvakoko ja tausta on sovitettu koreografiaan.

Musiikin valinta tukee osaltaan videon tekemisestä välittyvää tunnelmaa.

 


14–17-vuotiaiden sarjan voittaja: ”Valon ilo”

14–17-vuotiaiden sarjassa palkittiin Julia Trinh hänen ”Valon ilo” -videostaan.

Tuomariston mukaan ”Valon ilo” on upea, monipuolisesti ajateltu ja teknisesti toteutettu video. Musiikin, editoinnin ja koreografian välinen dialogi on saumatonta ja kokonaisuus on yhtenäinen.

Videossa hyödynnetään rohkeasti, mutta hyvällä maulla erialaisia tehokeinoja, jotka palvelevat teemaa innovatiivisuudellaan ja tuoreudellaan. Monipuolinen kameratyöskentely (mm. liikkuvat kuvat, rajaukset ja sommittelu kautta linjain) osoittavat edistyneempää kuvallista ajattelua ja taitotasoltaan jo pidemmällä olevaa teknistä osaamista. Kuvien perspektiivi, tilallinen sommittelu ja liike sekä rytmittävät kuvaa että tukevat koreografiaa.

Videossa valo tuo ilon tanssijalle ja tanssi tuo ilon urbaaniin maisemaan.


Aikuisten sarjan voittaja: "Air, Fire, Earth, Spirit”

Aikuisten sarjassa palkittiin Nella Skogberg ja Osku Ilvonen. Heidän videonsa nimi oli ”Air, Fire, Earth, Spirit”.

Tuomariston mukaan videossa tuodaan hienosti esiin se, miten helposti Keravalla pääsee luontoon. Valitut kuvauspaikat ja hidastetun liikkeen kuvaaminen sopivat hienosti videon teemaan.

Video oli ilahduttavasti täynnä värikylläisiä kuvia sekä tanssijan liikkeen lisäksi tehokeinona hyödynnettyä kankaan liikettä. Toimiva idea on ollut kuvata kalliolla tanssittavaa osuutta vastavaloon, jolloin niin tanssijan kuin kankaiden liike tulee hienosti näkyviin. Erityisen onnistuneeksi nousi katseen maagisesti vangitseva hidastettu hetki, jossa liike, ilmassa lentävä kangas ja luonnonvalo käyvät kauniilla tavalla yhteistä dialogiaan.

Kaiken kaikkiaan videosta välittyi positiivisuus, liikkeen tuoma ilo ja hyvä fiilis.


Kiitos kaikille kilpailuun osallistuneille ja onnea voittajille!