Päivitetty 12.1.2021

Tanssiopiston toiminnassa otetaan huomioon tartuntatautitilanteen jatkuminen ja siihen liittyvät ajantasaiset viranomaisten ohjeet. Noudatamme Opetushallituksen, Opetus- ja kulttuuriministeriön sekä THL:n ohjeita taiteen perusopetuksen oppilaitosten hygieniakäytännöistä koronavirusepidemian aikana. Meille on tärkeää huolehtia niin oppilaiden kuin opettajienkin terveydestä ja turvallisuudesta. Salimme siivotaan tehostetusti ja tuuletetaan mahdollisimman hyvin. Tärkeää on, että jokainen toimii vastuullisesti ja noudattaa annettuja ohjeita. 

Ohjeet tanssitunnille:

  1. Tanssitunnille ei saa tulla sairaana. Pysy kotona, jos sinulla on pientäkin nuhaa, kurkkukipua tai mitään sairastumiseen viittaavia oireita. Jää kotiin myös, jos perheessäsi tai lähipiirissäsi on joku sairaana. Taiteen perusopetuksen lähiopetukseen osallistumista ei suositella riskiryhmiin kuuluville. 

  2. Sekä oppilaat että opettajat pesevät kätensä/käyttävät käsidesiä aina tullessaan tunnille, sekä ennen kotiinlähtöä. 

  3. Peitä suusi kertakäyttöisellä nenäliinalla, kun yskit/aivastat tai yskäise hihaan. Laita käytetty nenäliina heti roskakoriin. Pese kädet välittömästi.

  4. Tanssitunnilla pidetään riittävää väljyyttä toisiin tanssijoihin ja tunneilla vältetään fyysistä kontaktia vaativia harjoituksia.

  5. Tanssituntien välillä on pieni tauko. Tule paikalle juuri ennen oman harjoituksesi alkua. Jos mahdollista, tule paikalle treenivaatteissa. Vältä tarpeetonta oleskelua pukutiloissa. Poistu tiloista mahdollisimman nopeasti tanssituntisi jälkeen.

  6. Vain lastentanssin oppilaiden saattajat voivat tulla tanssiopiston tiloihin (yksi henkilö oppilaan lisäksi). Huolehdi, että lapsi käy vessassa (mieluiten kotona) ja pesee kätensä ennen tanssitunnin alkua. Saattaja poistuu sisätiloista tanssitunnin ajaksi. Saattajan tulee käyttää kasvomaskia liikkuessaan tanssiopiston tiloissa. 

  7. Tanssiopiston siivouksessa huomioidaan viranomaisten ohjeistukset. Opettaja ohjeistaa välineiden käytöstä ja puhdistuksesta.

  8. Keravan tanssiopistossa on vahva maskisuositus 12-vuotiaille ja sitä vanhemmille oppilaille sekä lasta toimitiloihin saattaville huoltajille vähintäänkin toimipisteiden yleisissä tiloissa (mm. aulat, portaikot, käytävät) sekä pukutiloissa. Kasvomaskisuositus on voimassa myös tanssituntien aikana 6. luokkalaisista alkaen. Kasvomaskien hankinta on oppilaiden ja huoltajien vastuulla.