Opettajat

Opettajiin saat yhteyden sähköpostitse: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lukuvuoden 2021-2022 uudet opettajat aloittavat töissä elokuussa 2021.

(Osa kuvista on otettu taidemuseo Sinkan julkisivuun maalatun graffititeoksen edessä. MadC:n teos kuuluu Sinkan Rakkaudesta vapauteen -näyttelyyn.)

 

Elma Kontio Elma Kontio (EK)

Elma on Keravan tanssiopiston kasvatti, joka on valmistunut tanssinopettajaksi Savonia-ammattikorkeakoulusta. Elma on tanssinut monipuolisesti eri lajeja ja tehnyt opintojen ohella erilaisia tanssijan töitä mm. Kuopion kaupunginteatterissa. Tanssissa Elmaa kiinnostavat itseilmaisu ja itsensä haastaminen sekä fyysisyys. Tanssitunneille hän haluaa luoda turvallisen ympäristön, jossa jokainen voi kehittyä, nauttia ja ylittää itsensä tanssissa.

Hannaleena Markkanen kuva Hannaleena Markkanen (HM)

Hannaleena aloitti stepin parissa jo alakouluiässä. Harrastuksesta tuli vähitellen tärkeämpi ja lopulta se johti pysyvään ammatinvalintaan. Opettajana Hannaleena uskoo, että jokainen oppii, kunhan yhdessä löydämme sen oikean reitin asian luokse. Hienoin hetki opettajana on, kun hän näkee innostuksen syttyvän ja tietää, että tuo kipinä kantaa vielä pitkälle eteenpäin.

Irmeli Toiviainen Irmeli Toiviainen, rehtori (IT)

Irmeli on ehtinyt tehdä jo pitkän uran tanssipedagogina ja koreografina kouluttaen mittavan joukon tanssialan ammattilaisia. Opetuksen juuret ovat klassisessa baletissa, jonka lisäksi hän hyödyntää opetuksessaan lajin uusia tuulia. Irmeli haluaa kannustaa jokaista oppilastaan löytämään omat vahvuutensa ja lumoutumaan baletista.

Jaana Reinikka Jaana Reinikka, apulaisrehtori (JR)

Jaana on Keravan tanssiopiston kasvatti, joka on opiskellut balettia Lontoossa ja valmistunut tanssitaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta. Baletinopettaja on hänen toiveammattinsa. Opettajana Jaana on tarkka ja vaativa, mutta myös huumorintajuinen ja kohtaa oppilaansa aina yksilöinä. Oppilailleen hän haluaa siirtää vahvan rakkautensa lajiin.

Jenni Karjalainen Jenni Karjalainen (JK)

Tanssi on kuljettanut kotkalaislähtöistä Jenniä Savonlinnan kautta Ouluun ja sieltä takaisin Etelä-Suomeen. Tanssinopettajaksi hän valmistui 2017 Oulun ammattikorkeakoulusta suuntautumisvaihoehtona showtanssi. Opettajana Jenni on positiivinen ja pitkäjänteinen. Hän pyrkii luomaan tunneille avoimen keskustelevan ilmapiirin, jossa tavoitteita kohden edetään toinen toistaan kannustaen.

Katri Liikola Katri Liikola (KL)

Katri on valmistunut tanssitaiteen maisteriksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta v. 2015 pääaineenaan koreografia. Häntä inspiroi se, miten jokaisen oma erityislaatuinen kehollisuus toimii lähtö-kohtana tanssijantyössä, opettamisessa ja koreografian tekemisessä. Positiivinen ja rehellinen oppimisympäristö sekä jokaisen oppilaan kannustaminen ovat Katrille erityisen tärkeitä.

Leona Pylkkänen Leona Pylkkänen (LP)

Leona on valmistunut tanssinopettajaksi Stockholms konstnärliga högskolanista (2020) Tukholmasta. Vuosien varrella hän on treenannut monia eri lajeja, mikä on muovannut Leonasta monipuolisen tanssijan. Tanssitunneilla tärkeintä on pitää hauskaa hyvässä hengessä. Leonan tunneilla ei ole liian vakavaa – tanssi on kuitenkin vain tanssia!

Lotta Lehtonen Lotta Lehtonen (LL)

Lotta valmistui tanssinopettajaksi (AMK) Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemiasta keväällä 2021. Opiskelijavaihdon hän suoritti Norjassa, Stavangerin yliopistossa. Lotalle tärkeää on jokaisen oppilaan kohtaaminen yksilönä sekä avoin ja vuorovaikutuksellinen ympäristö. Olennaisinta hänelle tanssissa on luovuus, oppimisen ilo ja kokemus siitä, että saa ylittää itsensä ilmaisemalla itseään juuri sellaisena kuin on. 

Matti Timonen Matti Timonen (MT)

Tanssinopettajana Matti on kannustava, sopivan vaativa, energinen ja positiivinen. Matin tunnit ovat fyysisiä ja vauhdikkaita. Hän haluaa kehittää jokaista oppijaa yksilönä ja samalla luoda myös ryhmän sisälle hyvää ryhmähenkeä. Matti pitää tärkeänä opettajan ja oppilaan välistä vuorovaikutusta, joten palautteen antaminen ja keskusteleminen puolin ja toisin on tärkeässä osassa.

PetiaIlieva neliö Petia Ilieva (PI)

Petia on valmistunut tanssijaksi Bulgarian Kansallisbaletin koulusta, ja tanssinut Suomen Kansallisbaletissa vuodesta 2001. Vuonna 2009 hänet nimettiin tähtitanssijaksi. Tanssijantyönsä ohella Petia on opiskellut baletinopettajaksi. Hän jäi Kansallisbaletista eläkkeelle huhtikuussa 2019. Opetuskielenä on pääasiassa englanti.

Pietari Kauppinen Pietari Kauppinen (PK)

Pietari aka Kifle on Jyväskylästä lähtöisin oleva breikkari, joka tanssii FreeDownCrew ja Toistuvat Yllätykset -nimisissä ryhmissä. Pietari tykkää reissata ja kierrellä eri tanssijameissa kehittämässä omaa osaamistaan. Tanssissa hän painottaa vapautta liikkua, musiikin fiilistelyä ja turvallista ilmapiiriä. Tunneilla opetellaan monipuolisesti pienemmistä askelista isoihin temppuihin.

Riikka Kekalainen Riikka Kekäläinen (RK)

Riikka valmistui tanssinopettajaksi v. 1995 Turun taiteen ja viestinnän oppilaitoksesta. Alun perin hänestä piti tulla kuvanveistäjä, mutta ensimmäinen jazztanssitunti 1980-luvulla muutti kaiken. Riikka on tanssinut useissa nykytanssiteoksissa mm. Zodiakissa. Tanssissa häntä kiehtovat erityisesti lentämisen ja liitämisen kokemukset.

Riina Husgafvel neliö Riina Husgafvel (RH)

Riina on valmistunut tanssinopettajaksi Oulun Ammattikorkeakoulusta vuonna 2017 päälajinaan showtanssi. Vaihto-opiskelunsa hän suoritti New Yorkissa Broadway Dance Centerillä. Opettajana Riina on räiskyvä, vaativa, tarkka ja kannustava. Riina pyrkii luomaan tunneilleen positiivisen, vuorovaikutuksellisen ja avoimen oppimispiirin, ja kohtaa oppilaansa aina yksilöllisesti.

Sari Tuunanen Sari Kerkkänen (SaK)

Sari on valmistunut tanssinopettajaksi Savonia-ammattikorkeakoulusta. Lajeista hänelle rakkain on nykytanssi, ja tanssissa häntä kiehtovat tarkkuus ja heittäytyminen liikkeeseen ja ilmaisuun. Sarin opetuksessa on vaikutteita parityöskentelystä, improvisaatiosta, jazztanssista, capoeirasta ja lyyrisestä hiphopista

Sini Tuominen neliö small  Sini Tuominen (ST)

Keravalaislähtöinen Sini on katutanssin moniosaaja ja opettaa mielellään mm. hiphoppia, housea sekä waackingia. Sini on syventynyt katutanssilajeihin mm. Åsa folkhögskolanissa sekä kursseilla ja tapahtumissa eripuolilla maailmaa. Sini on koulutukseltaan myös fysioterapeutti.

Suvi Kajaus Suvi Kajaus (SuK)

Suvi on valmistunut tanssinopettajaksi 2004 (Savonia AMK) ja tanssitaiteen maisteriksi 2018 (Teatterikorkeakoulu). Suvi on opettanut tanssia jo lähes 20 vuotta ja toiminut tanssin alalla myös monissa muissa rooleissa. Vuonna 2018 hänet palkittiin vuoden tanssikasvattajana pitkäjänteisestä työstä poikaopetuksen eteen. Suville ominainen tanssityyli on vahvaa fyysistä tekemistä akrobatiahöysteillä lisättynä. Suvin tunneilla treenataan rennossa ilmapiirissä uutta oppien.

Taru Reijonen Taru Salminen (TS)

Taru on valmistunut tanssinopettajaksi (Turun AMK) v. 2007 ja Tanssitaiteen maisteriksi v. 2011 (Teatterikorkeakoulu). Taru haluaa olla mukana kasvattamassa nuorista suuria taiteilijoita ja kannustaa oppilaitaan reippaaseen tekemisen meininkiin. Jazztanssitunneilla Taru pyrkii korostamaan monipuolista kehollista ilmaisua, tanssin iloa, kehontuntemusta, fyysisyyttä ja tanssijan oman sisäisen palon löytymistä.

Tiia Raatikainen Tiia Louhemäki (TL)

Tiia on Keravan tanssiopiston kasvatti ja valmistunut keväällä 2021 tanssinopettajaksi Savonia-ammattikorkeakoulusta Kuopiosta. Opettajana Tiia on kannustava ja innostava. Tiialle on tärkeää kohdata jokainen oppilas yksilönä ja auttaa heitä löytämään omat vahvuutensa tanssin parissa. Tiia haluaa olla mukana tukemassa lasten ja nuorten kasvua sekä kokonaisvaltaista hyvinvointia. Tiian tunneilla pääasia on nauttia tanssin ilon löytämisestä ja oppia yhdessä uutta.

Verna Nordlund Verna Nordlund (VN)

Verna on valmistunut tanssitaiteen maisteriksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta (2021) ja opettamisen lisäksi hän työskentelee tanssijana. Opetuksen keskiössä on tanssin elämyksellisyys. Leikin ja mielikuvittelun avulla tutustutaan erilaisten liikkumistapojen mahdollisuuksiin, jolloin sekä tanssin tekninen että luova puoli pääsevät kehittymään. Hauskuus ja tanssista nauttiminen ovat Vernan tunneilla merkittävässä roolissa.

Viivi Virtanen Viivi Virtanen (VV)

Viivi aloitti tanssiopintonsa Keravan tanssiopistossa ja valmistui tanssijaksi Tampereen konservatoriosta v. 2005 ja kasvatustieteen maisteriksi Tampereen yliopistosta v. 2009. Opettajana Viivi haluaa luoda kannustavan ilmapiirin, jossa kokeilemiselle, epäonnistumiselle ja itsensä kehittämiselle on tilaa.