Opettajat

Opettajiin saat yhteyden sähköpostitse: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

(Osa kuvista on otettu taidemuseo Sinkan julkisivuun maalatun graffititeoksen edessä. MadC:n teos kuuluu Sinkan Rakkaudesta vapauteen -näyttelyyn.)

 

Anna Stenberg Anna Stenberg (AS)

Anna on valmistunut Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta tanssitaiteen maisteriksi (2019) ja Savonia- ammattikorkeakoulusta tanssinopettajaksi (2014). Anna on kaksikielinen esiintyjä, freelance tanssija ja tanssinopettaja, joka viihtyy tanssin ja teatterin rajapinnalla. Hänen tunneilla yhdistyvät esittävien taiteiden erilaiset harjoitukset, tanssitekniikka, ilmaisu ja turvallinen oppimisympäristö.

Elma KontioElma Kontio (EK)

Elma on Keravan tanssiopiston kasvatti, joka on valmistunut tanssinopettajaksi Kuopion Savonia-ammattikorkeakoulusta. Elma on tanssinut monipuolisesti eri lajeja ja tehnyt opintojen ohella erilaisia tanssijan töitä mm. Kuopion kaupunginteatterissa ja taustatanssijana. Tanssissa Elmaa kiinnostavat itseilmaisu ja itsensä haastaminen sekä fyysisyys. Tanssitunneille hän haluaa luoda positiivisen ja turvallisen ympäristön, jossa jokainen voi kehittyä, nauttia ja ylittää itsensä tanssissa.

Hannaleena Markkanen kuva Hannaleena Markkanen (HM)

Hannaleena aloitti stepin parissa jo alakouluiässä. Harrastuksesta tuli vähitellen tärkeämpi ja lopulta se johti pysyvään ammatinvalintaan. Opettajana Hannaleena uskoo, että jokainen oppii, kunhan yhdessä löydämme sen oikean reitin asian luokse. Hienoin hetki opettajana on, kun hän näkee innostuksen syttyvän ja tietää, että tuo kipinä kantaa vielä pitkälle eteenpäin.

Irmeli Toiviainen Irmeli Toiviainen, rehtori (IT)

Irmeli on ehtinyt tehdä jo pitkän uran tanssipedagogina ja koreografina kouluttaen mittavan joukon tanssialan ammattilaisia. Opetuksen juuret ovat klassisessa baletissa, jonka lisäksi hän hyödyntää opetuksessaan lajin uusia tuulia. Irmeli haluaa kannustaa jokaista oppilastaan löytämään omat vahvuutensa ja lumoutumaan baletista.

Jaana Reinikka Jaana Reinikka, apulaisrehtori (JR)

Jaana on Keravan tanssiopiston kasvatti, joka on opiskellut balettia Lontoossa ja valmistunut tanssitaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta. Baletinopettaja on hänen toiveammattinsa. Opettajana Jaana on tarkka ja vaativa, mutta myös huumorintajuinen ja kohtaa oppilaansa aina yksilöinä. Oppilailleen hän haluaa siirtää vahvan rakkautensa lajiin.

Jenni Karjalainen Jenni Karjalainen (JK)

Tanssi on kuljettanut kotkalaislähtöistä Jenniä Savonlinnan kautta Ouluun ja sieltä takaisin Etelä-Suomeen. Tanssinopettajaksi hän valmistui 2017 Oulun ammattikorkeakoulusta suuntautumisvaihoehtona showtanssi. Opettajana Jenni on positiivinen ja pitkäjänteinen. Hän pyrkii luomaan tunneille avoimen keskustelevan ilmapiirin, jossa tavoitteita kohden edetään toinen toistaan kannustaen.

Katri Liikola Katri Liikola (KL)

Katri on valmistunut tanssitaiteen maisteriksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta v. 2015 pääaineenaan koreografia. Häntä inspiroi se, miten jokaisen oma erityislaatuinen kehollisuus toimii lähtö-kohtana tanssijantyössä, opettamisessa ja koreografian tekemisessä. Positiivinen ja rehellinen oppimisympäristö sekä jokaisen oppilaan kannustaminen ovat Katrille erityisen tärkeitä.

Maikki PalmMaikki Palm (MP)

Maikki on valmistunut nykytanssijaksi Lontoon Trinity Labanista (BA) ja tanssitaiteen maisteriksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta. Opetuksessa Maikki vaalii jokaisen yksilöllistä potentiaalia, ilmaisun moninaisuutta ja tanssitekniikasta nautiskelua. Maikki rakastaa taiteidenvälisyyttä, hyvää musiikkia ja yhdessä luomista. (Kuva: Laura Malmivaara)

Miia SelinMiia Selin (MS)

Keravalaislähtöinen Miia on valmistunut tanssinopettajaksi vuonna 2013 Turun ammattikorkeakoulusta sekä myöhemmin laajentanut osaamistaan kouluttautumalla varhaiskasvatuksen opettajaksi (KK). Miian sydäntä lähellä ovat erityisesti tanssitaipaleensa alussa olevat pienet tanssijat. Hänen tunneillaan tutustutaan tanssiin yhdessä oivaltaen sekä kehon ja liikkeen mahdollisuuksista iloiten.

PetiaIlieva neliöPetia Ilieva (PI)

Petia on valmistunut tanssijaksi Bulgarian Kansallisbaletin koulusta, ja tanssinut Suomen Kansallisbaletissa vuodesta 2001. Vuonna 2009 hänet nimettiin tähtitanssijaksi. Tanssijantyönsä ohella Petia on opiskellut baletinopettajaksi, ja valmistui kesällä 2019. Hän jäi Kansallisbaletista eläkkeelle huhtikuussa 2019. Opetuskielenä on pääasiassa englanti.

Riikka Kekalainen Riikka Kekäläinen (RK)

Riikka valmistui tanssinopettajaksi v. 1995 Turun taiteen ja viestinnän oppilaitoksesta. Alun perin hänestä piti tulla kuvanveistäjä, mutta ensimmäinen jazztanssitunti 1980-luvulla muutti kaiken. Riikka on tanssinut useissa nykytanssiteoksissa mm. Zodiakissa. Tanssissa häntä kiehtovat erityisesti lentämisen ja liitämisen kokemukset.

Riina Husgafvel neliö Riina Husgafvel (RH)

Riina on valmistunut tanssinopettajaksi Oulun Ammattikorkeakoulusta vuonna 2017 päälajinaan showtanssi. Vaihto-opiskelunsa hän suoritti New Yorkissa Broadway Dance Centerillä. Opettajana Riina on räiskyvä, vaativa, tarkka ja kannustava. Riina pyrkii luomaan tunneilleen positiivisen, vuorovaikutuksellisen ja avoimen oppimispiirin, ja kohtaa oppilaansa aina yksilöllisesti.

Sami Elovaara Sami Elovaara (SE)

Sami on helsinkiläinen b-boy, joka käy aktiivisesti kisoissa ja tanssii KKC-nimisessä tanssiryhmässä. Hän auttaa oppilaita löytämään oman tyylinsä liikkua ja rohkaisee heitä luovaan improvisaatioon. Myös breakin perinteet ja hiphop-kulttuurin historia ovat läsnä Samin tunneilla.

Sari Tuunanen Sari Tuunanen (SaT)

Sari on valmistunut tanssinopettajaksi Savonia-ammattikorkeakoulusta. Lajeista hänelle rakkain on nykytanssi, ja tanssissa häntä kiehtovat tarkkuus ja heittäytyminen liikkeeseen ja ilmaisuun. Sarin opetuksessa on vaikutteita parityöskentelystä, improvisaatiosta, jazztanssista, capoeirasta ja lyyrisestä hiphopista

Sini Tuominen neliö Sini Tuominen (SiT)

Keravalaislähtöinen Sini on katutanssin moniosaaja ja opettaa mielellään mm. hiphoppia, housea sekä waackingia. Sini on syventynyt katutanssilajeihin mm. Åsa folkhögskolanissa sekä kursseilla ja tapahtumissa eripuolilla maailmaa. Sini on koulutukseltaan myös fysioterapeutti.

Suvi KajausSuvi Kajaus (SK)

Suvi on valmistunut tanssinopettajaksi 2004 (Savonia AMK) ja tanssitaiteen maisteriksi 2018 (Teatterikorkeakoulu). Suvi on opettanut tanssia lähes 20 vuotta, lajeina mm. nykytanssi, jazz, akrobatia, lastentanssi ja pojat. Vuonna 2018 hänet palkittiin vuoden tanssikasvattajana pitkäjänteisestä työstä poikaopetuksen eteen. Suvi on tanssin monitoimihenkilö ja toiminut tanssin alalla useissa erilaisissa rooleissa: mm. tanssinopettajana, apulaisrehtorina, tanssijana, asiantuntijana ja koreografina. Suville ominainen tanssityyli on vahvaa fyysistä tekemistä akrobatiahöysteillä lisättynä. Suvin tunneilla treenataan rennossa ilmapiirissä uutta oppien.

Suvi Palonen Suvi Palonen (SP)

Suvi valmistui tanssijaksi Pohjois-Karjalan ammattiopistosta Outokummusta vuonna 2017. Hän on myös käynyt B-Boy & B-Girl Dojon katutanssiopettaja-koulutuksen. Suvi tanssii monipuolisesti eri lajeja nykytanssista hiphopiin ja lyrical jazziin sekä voguingista balettiin ja street jazziin. Hänelle on tärkeää, että oppilas löytää oman tyylinsä ja aidon nautinnon tanssiin.

Venla Jarvensivu Venla Järvensivu (VJ)

Venla on valmistunut tanssinopettajaksi Turun ammattikorkeakoulusta vuonna 2013. Venlan oma tanssitausta on jazzpainotteinen. Myöhemmin se on vahvistunut baletilla ja nykytanssilla. Opettajana Venla on pitkäjänteinen ja lempeä ja pyrkii vaalimaan jokaisen oppilaan yksilöllisiä vahvuuksia. Lapsia hän kannustaa mielikuvitusrikkaaseen tanssiin.

Viivi Virtanen Viivi Virtanen (VV)

Viivi aloitti tanssiopintonsa Keravan tanssiopistossa ja valmistui tanssijaksi Tampereen konservatoriosta v. 2005 ja kasvatustieteen maisteriksi Tampereen yliopistosta v. 2009. Opettajana Viivi haluaa luoda kannustavan ilmapiirin, jossa kokeilemiselle, epäonnistumiselle ja itsensä kehittämiselle on tilaa.