Liisa Tanssimaassa -muistelu

Kooste Keravan tanssiopiston 40-vuotisjuhlavuoden tanssiteatteriproduktiosta.
Video on julkaistu ensimmäisen kerran Keravan päivänä 14.6.2020.

Juhlaa varten tehtiin suurproduktiona Lewis Carrollin alkuperäistekstin "Liisa Ihmemaassa" pohjalta tanssiteatteriteos "Liisa Tanssimaassa", joka keräsi neljällä näytöksellään Kerava-salin katsomon täyteen ihastunutta yleisöä. Teoksessa esiintyi suuri joukko Keravan tanssiopiston oppilaita niin valituissa nimirooleissa kuin tanssinumeroissakin. Pienimmät tanssijat olivat pikkuisia pelikortteja varhaisiän tanssikasvatuksen puolelta, ja vanhimmat Keravan tanssiopiston aikuisoppilaita. Tällä videolla muistellaan suurta urakkaa ja sen upeaa lopputulosta!

Teoksen käsikirjoitus, ohjaus ja kokonaisvisualisointi ovat Keravan tanssiopiston kasvatin Mimosa Lindahlin käsialaa. Lindahl on pitkään tehnyt taiteellis-pedagogista työtä ja hän on työskennellyt tanssin, teatterin ja sirkuksen kentällä.

Teoksen musiikin on koostanut ja osin säveltänyt nuori kansainvälistynyt monitaituri Oskari Nurminen, joka valmistui keväällä 2019 New York Universityn sävellyslinjalta musiikin maisteriksi, ja rakentaa parhaillaan lauluntekijän, säveltäjän ja tuottajan uraa Yhdysvaltain itärannikolla.

Keuda-talon ammattilaiset valosuunnittelija Jussi Kaatrasalo ja tekninen tuottaja, äänisuunnittelija Mika Hakkarainen loivat teokseen upean valaistuksen sekä huolehtivat siitä, että nimiroolien esittäjien äänet kuuluivat hyvin takariville asti.

Teoksen pääkoreografeina toimivat Keravan tanssiopiston opettajat Jaana Reinikka, Taru Salminen (myös ohjaajan assistentti), Sari Tuunanen ja Viivi Virtanen. Muita koreografeja olivat opettajat Sami Elovaara, Anu Itkonen, Venla Järvensivu ja Suvi Palonen.

Puvustus hoidettiin työryhmänä, tarpeiston suunnitteli ja toteutti artesaani Pia Järvenkylä-Mäenpää.

Esityksessä ja myös videolla nähtävät projisoinnit loivat Mimosa Lindahl, Hippu Reunanen, Sinikka Puurula ja Jussi Kaatrasalo.

Näytökset videoi Keravan tanssiopiston käyttöön ja arkistoon Ilkka Kallio.

Kevätvideo 2020

Keravan tanssiopiston juhlavuosi päättyy
Julkaisu, 11.5.2020

Musiikki 
Aaron Kenny music- Love letters, Watercolor lilies
Chris Haugen- Fresh fallen snow 

 

 

 

 

Kansainvälinen Tanssin päivä 2020

Kansainvälistä Tanssin päivää juhlitaan vuosittain 29.4., joka on myös tanssija, koreografi ja tanssiteoreetikko Jean-Georges Noverren (1727-1810) syntymäpäivä. Suomessa päivää on juhlittu vuodesta 1981.

Esiintyjät, Keravan tanssiopiston opettajat ja henkilökunta
Lukija, Jaana Reinikka
Julkaisu, 29.4.2020 

 

 

 

Social DisDancing

Koreografia, Keravan tanssiopiston aikuisopiskelijat
Julkaisu, 17.4.2020