12.11 2019

Keravan tanssiopiston 40-vuotisjuhlanäytökset tanssitaan Kerava-salissa (Keuda-talo, Keskikatu 3a) 

torstaina 23.1.2020 klo 18 
perjantaina 24.1.2020 klo 18 
lauantaina 25.1.2020 klo 14 ja klo 18

Lipunmyynti alkaa ma 2.12 klo 9 osoitteessa www.lippuagentti.fi.

Liisa juliste A3

Kutsu sinulle rakas katsojamme!

LIIDIN LAADIN LIIDIN LAA, voit sanoa, milloin huvittaa. Astu sisään aukosta näin ja hups, huomaat että saatat olla väärinpäin. Milloinkaan ei voi tietää, mikä on mikä. Onko ylhäällä ylhäällä vai ylhäällä alhaalla? Meneekö vasen ja oikea jalka vierekkäin vai tanssiiko jolla kulla kaksi vasenta vain?

Kutsu juhliin on voimassa 364 päivää vuodessa, pidäthän siis kiirettä, että saavut ajoissa! Pukukoodi: asu ja juhlijan koko vapaa, mukaan hattu ja sitä rataa. Kun sanoo rohkeasti sanat: liidin laa, niin silloin ovi tanssimaan juhlijalle aukeaa!

Hyvää perillä oloa ja tervemenoa!

Liput

Hinnat 18€ aikuiset/8€ lapset (sylilapset maksutta). Lisäksi nyt myynnissä 4 hengen ryhmälippu (64 €).

Näytösliput ovat hyvä joululahjaidea!

Haluatko sinä tai yrityksesi tukea tanssiopiston toimintaa? Voit ostaa myös kannatuslipun (50€), joilla tuetaan mm. tanssiopiston taloudellisesti tuettuja oppilaita, stipendejä sekä oppilaiden esiintymismatkoja.

12.11 2019

Syyslukukauden ilmoittautumislomakkeet sulkeutuivat 1.11. Jos haluat tulla mukaan tanssitunneille uutena oppilaana vielä marras-joulukuussa, ota yhteyttä toimistoon.

Syksyllä tehty ilmoittautuminen on automaattisesti voimassa myös kevätlukukaudella. Jos oppilas ei jatka kevätlukukaudelle, peruutus on tehtävä 15.12. mennessä kirjallisesti toimistoon (toimisto(a)keravantanssiopisto.fi)

Ilmoittautuminen uutena oppilaana kevätlukukaudelle 2020 ja tammikuussa alkaviin uusiin ryhmiin käynnistyy maanantaina 2.12.2018 klo 9.00 osoitteessa kto.eepos.fi. Ohjeita ilmoittautumiseen löydät kohdasta Ilmoittautuminen.

Juhlavuoden tarjous uusille oppilaille

Tanssiopiston 40-vuotisjuhlavuoden kunniaksi 2.12.–31.12. välisenä aikana ilmoittautuvat uudet oppilaat saavat kevätlukukauden lukukausimaksusta 40 euron alennuksen.

Tammikuun näytöksissä esiintyviin ryhmiin ei oteta uusia oppilaita 1.11.2019–25.1.2020. Näihin ryhmiin ilmoittautuvat oppilaat tulevat mukaan 27.1. alkaen ja saavat lukukausimaksustaan –15% alennuksen.

Kevätlukukauden uudet tunnit

Säteet 4–5 v.

perjantaisin klo 16.15–17.00, Ahjon koulu, opettajana Riina Husgafvel

Säteet tutustuvat tanssin maailmaan iloisesti kokeillen ja yhdessä oivaltaen. Luovuuden, liikemielikuvituksen, motoriikan ja tanssillisten taitojen monipuolista harjoittelua leikkien ja mielikuvien välityksellä.

Kenelle? Pienille tanssijoille, jotka nauttivat luovasta liikkeestä ja tanssillisista leikeistä.

Miten pukeudun tunnille? Tanssiasuksi liikkumiseen sopivat vaatteet ja paljaat jalat. Pitkät hiukset laitetaan kiinni ja korut jätetään kotiin.

Huom! Tunti järjestetään yhteistyössä Keravan Opiston kanssa. Kausi on lyhyempi: 17.1.–8.5.2020 (14 kertaa; ei opetusta talvilomaviikolla 8 eikä pääsiäisenä). Hinta: 100,00 €/lukukausi

Show alkeet 1 (alkaen 9 v.)

keskiviikkoisin klo 16.40–17.40, Söderkullan koulukeskus, opettajana Elma Kontio

Ryhmä harjoittelee kerran viikossa. Oppilaat otetaan ryhmään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Tunnilla tehdään showtanssin, jazztanssin, katutanssin, nykytanssin ja musikaalitanssin liikekieltä. Eri lajeja yhdistelemällä saadaan aikaan monipuolinen tunti ja päästään tutustumaan lajien mahtavaan kirjoon. Sarjat ja harjoitukset ovat vauhdikkaita ja mukaansatempaavia, joten liikettä ja hikeä ei tunnilta tule puuttumaan. Opetus on tasolta toiselle etenevää ja vaikeutuu asteittain.

Miten pukeudun tunnille? Tanssiasuksi sopii liikkumisen mahdollistava asu ja sukat tai paljaat jalat. Pitkät hiukset laitetaan kiinni ja korut jätetään kotiin. Tunnilla voi olla mukana juomapullo.

Uutena opettajana aloittaa Elma KontioD87A3230

Elma on Keravan tanssiopiston kasvatti, joka on juuri valmistumassa tanssinopettajaksi Kuopion Savonia-ammattikorkeakoulusta. Hän on tanssinut monipuolisesti eri lajeja ja tehnyt opintojen ohella erilaisia tanssijan töitä mm. Kuopion kaupunginteatterissa ja taustatanssijana. Tanssissa Elmaa kiinnostavat itseilmaisu ja itsensä haastaminen sekä fyysisyys. Tanssitunneille hän haluaa luoda positiivisen ja turvallisen ympäristön, jossa jokainen voi kehittyä, nauttia ja ylittää itsensä tanssissa.

Liisa Pietikäisen tiistain Killan koulun ja keskiviikon Söderkullan koulukeskuksen tunnit siirtyvät Elmalle kevätkauden alusta. 

 

Muutokset mahdollisia. 

 

01.11 2019

Tanssiva Sherwood valokeilassa FB neliöTervetuloa juhlimaan 40-vuotiasta Keravan tanssiopistoa!

Lipunmyynti Tanssiva Sherwood -iltaan alkaa maanantaina 4.11. Lippuja myydään ravintola The New Sherwoodista. Lipun hinta 25 € sisältää menun ja illan ohjelman. Tilaisuuteen on rajattu määrä paikkoja, joten lippu kannattaa ostaa etukäteen.

Tanssiva Sherwood -ilta järjestetään keskiviikkona 20.11. klo 19 alkaen. Paikkana on ravintola The New Sherwood Keravan keskustassa kauppakeskus Karusellissa (Kauppakaari 10, Kerava).

Ilta on suunnattu tanssiopiston - sekä vanhoille että nykyisille - täysi-ikäisille oppilaille, henkilökunnalle, hallituksen jäsenille, yhteistyökumppaneille ja kaikille tanssin ystäville.

Illan ohjelma

Illassa esiintyvät tanssiopiston aikuisten ryhmät Choreo perus/jatko, Nykytanssi perus, Latinoshow, Jazz perus, Show perus, Steppi ja Street.

Livemusiiikkia esittää duo Mari ja Julle.

Illan menu

Lasillinen kuohuvaa
Kananrintaa teriyaki L,G
Savulohi-ruisnapit L
Parsakaali-karpalosalaattia L,G
Hunajainen nyhtöherne-punajuurisalaatti L,G
Paahdettua bataattia ja kukkakaalia M,G
Yrtti-vihersalaattia M,G
Briejuustoa ja hedelmiä, omenahilloketta

11.10 2019

Kesän ja alkusyksyn aikana eri puolilla Keravaa on suunniteltu koreografioita, valittu tanssiin sopivia keravalaisia miljöitä, vertailtu parhaita kuvakulmia ja ladattu kännykän akkuja. Keravan tanssiopiston järjestämässä Dance@Kerava-kännykkävideokilpailussa tarkoituksena oli kuvata jossain päin Keravaa enintään minuutin mittainen video, joka sisältää tanssia. Kilpailu järjestettiin nyt toistamiseen Keravan tanssiopiston 40-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Edellisen kerran kilpailu järjestettiin vuonna 2015.

Kilpailussa oli kolme sarjaa: 10–13-vuotiaat, 14­–17-vuotiaat ja aikuiset. Kilpailun tuomareina toimivat Beniamino Borghi, Jussi Kaatrasalo ja Mimosa Lindahl.


10–13-vuotiaiden sarjan voittaja: ”LettuNetu ja kaveri teki tanssivideon”

10–13-vuotiaiden sarjassa palkittiin Nette Saralampi ja Siiri Mäkelä. Heidän videonsa nimi oli ”LettuNetu ja kaveri teki tanssivideon”.

Tuomaristo kuvailee videota näin:

Videolla liikkumisen ilo, kaveruus ja yhteistyö yhdistyvät katsojan mieltä lämmittävällä tavalla.

Symmetriaa hyödyntävässä videossa liikemateriaali ja kuvauspaikka kertovat hauskalla tavalla samaa temppujen ja leikin tarinaa. On ollut hieno oivallus valita paikka, jossa leikkipuiston pystypuu muodostaa kuvaan ikään kuin näyttämön keskikohdan. Joko koreografia on sovitettu kuvaan ja taustaan tai kuvakoko ja tausta on sovitettu koreografiaan.

Musiikin valinta tukee osaltaan videon tekemisestä välittyvää tunnelmaa.

 


14–17-vuotiaiden sarjan voittaja: ”Valon ilo”

14–17-vuotiaiden sarjassa palkittiin Julia Trinh hänen ”Valon ilo” -videostaan.

Tuomariston mukaan ”Valon ilo” on upea, monipuolisesti ajateltu ja teknisesti toteutettu video. Musiikin, editoinnin ja koreografian välinen dialogi on saumatonta ja kokonaisuus on yhtenäinen.

Videossa hyödynnetään rohkeasti, mutta hyvällä maulla erialaisia tehokeinoja, jotka palvelevat teemaa innovatiivisuudellaan ja tuoreudellaan. Monipuolinen kameratyöskentely (mm. liikkuvat kuvat, rajaukset ja sommittelu kautta linjain) osoittavat edistyneempää kuvallista ajattelua ja taitotasoltaan jo pidemmällä olevaa teknistä osaamista. Kuvien perspektiivi, tilallinen sommittelu ja liike sekä rytmittävät kuvaa että tukevat koreografiaa.

Videossa valo tuo ilon tanssijalle ja tanssi tuo ilon urbaaniin maisemaan.


Aikuisten sarjan voittaja: "Air, Fire, Earth, Spirit”

Aikuisten sarjassa palkittiin Nella Skogberg ja Osku Ilvonen. Heidän videonsa nimi oli ”Air, Fire, Earth, Spirit”.

Tuomariston mukaan videossa tuodaan hienosti esiin se, miten helposti Keravalla pääsee luontoon. Valitut kuvauspaikat ja hidastetun liikkeen kuvaaminen sopivat hienosti videon teemaan.

Video oli ilahduttavasti täynnä värikylläisiä kuvia sekä tanssijan liikkeen lisäksi tehokeinona hyödynnettyä kankaan liikettä. Toimiva idea on ollut kuvata kalliolla tanssittavaa osuutta vastavaloon, jolloin niin tanssijan kuin kankaiden liike tulee hienosti näkyviin. Erityisen onnistuneeksi nousi katseen maagisesti vangitseva hidastettu hetki, jossa liike, ilmassa lentävä kangas ja luonnonvalo käyvät kauniilla tavalla yhteistä dialogiaan.

Kaiken kaikkiaan videosta välittyi positiivisuus, liikkeen tuoma ilo ja hyvä fiilis.


Kiitos kaikille kilpailuun osallistuneille ja onnea voittajille!

10.10 2019

Tanssiva Sherwood valokeilassa FB neliöTervetuloa juhlimaan 40-vuotiasta Keravan tanssiopistoa!

Järjestämme marraskuussa juhla-illan ravintola The New Sherwoodissa. Juhla on tarkoitettu tanssiopiston - sekä vanhoille että nykyisille - täysi-ikäisille oppilaille, henkilökunnalle, hallituksen jäsenille, yhteistyökumppaneille ja kaikille tanssin ystäville.

Illan ohjelmassa on tanssiesityksiä, musiikkia ja maukasta ruokaa.

Paikkana on ravintola The New Sherwood Keravan keskustassa kauppakeskus Karusellissa (Kauppakaari 10, Kerava).

Lippuja myydään The New Sherwoodissa 4.11. alkaen. Illallisen ja ohjelman sisältävät liput maksavat 25 euroa.

Liity mukaan Facebookin tapahtumaan: https://www.facebook.com/events/655492354950950/

04.10 2019

Nyt niitä saa taas! Tilaa itsellesi Keravan tanssiopiston huppari!

Myynnissä turkoosi huppari, jonka selkäpuolella on Keravan tanssiopiston logo.

Koot: 128 cm, 140 cm, 152 cm ja S–L. Hinnat: senttikoot 42 €/kpl, kirjainkoot 49 €/kpl

Sovitus, tilaus ja nouto tapahtuvat Keravan Intersportissa, joka sijaitsee Citymarketin talossa osoitteessa Nikonkatu 1, 04200 Kerava.

Tee näin

 1. Käy sovittamassa hupparia Keravan Intersportissa.
 2. Tee tilaus Intersportissa viimeistään torstaina 31.10.
 3. Saat tekstarin, kun tilauksesi on noudettavissa Intersportista. Hupparit saapuvat marraskuun loppupuolella. 
 4. Nauti hienosta hupparistasi!

Myymälän aukioloajat

 • ma–pe 10–20.00
 • la 10–17.00
 • su 12–16.00
04.10 2019

Taru Salmisen koreografia "Oodi postinkantajille" on valittu tanssioppilaitosten NykytanssiPalettiin 2019. Tanssin esittää Takojazz 3 / Taikojazz -ryhmä. Onnea Taru ja tanssijat! 

NykytanssiPaletti järjestetään Alminsalin näyttämöllä lauantaina 16.11.2019 klo 19. Järjestäjinä ovat yhteistyössä Suomen kansallisooppera ja -baletti sekä Suomen tanssioppilaitosten liitto STOPP ry. Katselmus järjestetään tänä vuonna jo yhdeksättä kertaa.

Tapahtumaan voi ostaa lippuja osoitteesta: https://oopperabaletti.fi/ohjelmisto-ja-liput/nykytanssipaletti/

Lippujen hinnat 15-22 €

 

Oodi postinkantajille

03.10 2019

Syysloma 2019 FBViikolla 42 vietetään syyslomaa opetuksesta maanantaista perjantaihin 14.–18.10. Rentouttavaa lomaa! 

Syyslomaviikon lauantaiopetukset 19.10. järjestetään kuitenkin normaalisti, koska pyhäinpäivänä 2.11. jää yksi lauantain opetuskerta väliin. 

Syyslomaviikolla järjestetään myös Liisa Tanssimaassa -harjoituksia, joihin osallistumisesta oma opettaja tiedottaa tarkemmin. 

Myös tanssiopiston toimisto on suljettu syyslomaviikolla. 

 

26.09 2019

Stressinhallinta workshop 26.10.2019 FB neliöTänä syksynä järjestetään vain yksi workshop, mutta erittäin tärkeästä aiheesta: workshopin teemoina ovat tanssijan itseluottamus, omien vahvuuksien hyödyntäminen, esiintymisjännityksen säätely, stressinhallinta ja rentoutuminen.

Teemoja lähestytään luennon, keskustelun ja käytännönläheisten harjoitusten kautta. 

Aika: lauantai 26.10.2019 klo 11–13.00
Paikka: tanssisali Konttori, Seunalantie 14 (etuovi)
Kouluttaja: urheilupsykologi Paula Thesleff
Hinta: 20 €

Kouluttajana toimii viisinkertainen joukkuevoimistelun maailmanmestari, erityisesti taitolajeihin ja esiintymiseen painottunut urheilupsykologi Paula Thesleff, jonka erityisosaamista ovat huipputason ja nuorten psyykkinen valmennus ja valmentajakoulutus. Kouluttajasta lisää: https://sportfocus.fi 

 

yrityssivu ylapalkkiWorkshopiin mahtuu 20 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen päättyy 11.10.2019. 

Mikä workshop?

Keravan tanssiopiston workshopit ovat mestarikursseja, jotka tarjoavat mahdollisuuden täydentää ja syventää omaa osaamista. Workshopit ovat avoimia kaikille oppilaillemme. Ne kuuluvat sekä laajan että yleisen linjan opintoihin, ja kartuttavat oppilaan opintopistekertymää. Tervetuloa oppimaan ja oivaltamaan yhdessä!

Ilmoittautuminen

 • Mene osoitteeseen https://kto.eepos.fi

 • Valitse ”Hakeudu oppilaaksi” tai "Minulla on tunnukset"

 • Valitse "Itseluottamus, esiintymisjännitys ja stressinhallinta -workshop 26.10."

 • Ilmoittauduttuasi saat vahvistuksen sähköpostiisi, että ilmoittautuminen on vastaanotettu.

 • Lasku lähetetään postissa kotiin. 
20.09 2019

Syyslukukausi on vauhdissa, mutta uudet oppilaat voivat edelleen ilmoittautua mukaan niihin ryhmiin, joissa on tilaa. Näet täydet ryhmät Eepoksesta.

Syyslukukauden tuntimuutokset on päivitetty lukujärjestykseen.

Jos kaipaat apua ilmoittautumisessa, ota yhteyttä tanssiopiston toimistoon sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai puhelimitse 0400 956 037. Toimisto on auki arkisin klo 12-15. 

Keravan tanssiopistossa uudet oppilaat voivat tutustua tanssitunteihin veloituksetta yhden viikon ajan. Suosittelemme, että ilmoittaudut ennen kokeilua, jotta varmistat paikkasi ryhmässä ja olet vakuutettu jo kokeilutunnilla. Voit peruuttaa ilmoittautumisesi maksutta kahden viikon kuluessa ilmoittautumisestasi. 

Syyslukukauden aikatauluja

Syyslukukaudella on yhteensä 18 opetusviikkoa.

Viikolla 42 (14.-18.10.) pidetään syysloma. Lauantaina 19.10. opetusta on normaalisti.

Opetusta ei ole pyhäinpäivänä la 2.10. tai itsenäisyyspäivänä pe 6.12.

Syyslukukausi päättyy lauantaina 21.12.

Poissaolot

Jos olet poissa tanssitunniltasi, voit käydä korvaamassa poissaolosi koulutussääntöjemme mukaisesti:

Yksittäiset poissaolot voi ottaa kiinni saman lukukauden kuluessa, etu- tai jälkikäteen, helpommilla tai saman tasoisilla tunneilla sen mukaan kuin tunneilla on tilaa. Poissaolon voi ottaa kiinni kuukautta ennen poissaoloa. Syyslukukauden poissaolot on otettava kiinni seuraavan tammikuun loppuun mennessä.

Opettajasi voi myös suositella jotain tiettyjä korvaustunteja.

Tervetuloa tanssimaan Keravan tanssiopistoon!

 

 

 

10.09 2019

IMG 2290Taloudellisesti tuettuun oppilaspaikkaan järjestetään erillinen lisähaku syyskuun aikana. Tukea voi hakea 7-20-vuotiaalle keravalaiselle taiteen perusopetuksen piirissä olevalle oppilaalle. Taloudellisesti tuetun oppilaspaikan saajalle annetaan huojennusta lukukausimaksuihin, ja sitä myönnetään koko lukuvuodeksi. Tuen tarve tulee perustella. Haku on kaksivaiheinen.

Taloudellisesti tuettua oppilaspaikkaa haetaan syyskuun loppuun mennessä (ma 30.9.2019) vapaamuotoisella hakemuksella, josta ilmenevät perustelut taloudellisen tuen tarpeesta sekä oppilaan ja huoltajan yhteystiedot. Hakemus osoitetaan rehtori Irmeli Toiviaiselle ja sen voi lähettää joko sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai postitse (Seunalantie 14, 04200 Kerava). Tukea voidaan myöntää vain tanssiopiston keravalaisille oppilaille. 

22.08 2019

Dance@Kerava -kännykkävideokilpailu on käynnissä! Kilpailuaikaa on jatkettu 15.9. asti.

Kilpailu on osa Keravan tanssiopiston 40-vuotisjuhlavuotta.

Kuvaa kännykällä, kun #keravatanssii!

 1. Kuvaa kännykällä jossain päin Keravaa enintään minuutin mittainen video, joka sisältää tanssia.
 2. Lataa video YouTubeen joko julkiseksi tai piilotetuksi.
 3. Täytä ilmoittautumislomake 15.9.2019 mennessä.
 4. Voita hyviä palkintoja!

Sarjat

 • 10–13-vuotiaat
 • 14­–17-vuotiaat
 • Aikuiset

Videon ohjaajan ja koreografin ikä määrittää, mihin sarjaan osallistutaan. Työryhmässä voi olla mukana myös muun ikäisiä.

Säännöt

Videon on oltava:

 • enintään minuutin (60 s) mittainen
 • kuvattu Keravan alueella
 • kuvattu kännykkäkameralla (videota saa editoida)
 • tekijänoikeusvapaa mm. musiikiltaan ja koreografialtaan

Dance at Kerava 2019 FB neliöAlaikäisillä osallistujilla on oltava huoltajaltaan lupa osallistua kilpailuun.

Video tulee kuvata kännykkäkameralla. Videota saa leikata, editoida ja muokata haluamallaan tavalla.

Kuvatessa julkisella paikalla tulee huomioida, ettei videolla esiinny tietämättään tunnistettavia ulkopuolisia henkilöitä. 

Videota tehdessä tulee huomioida tekijänoikeudet. Videolla näkyvän koreografian tulee olla osallistujien itse tekemä. Videolla ei saa kuulua tekijänoikeuden alaista musiikkia. Äänimaisema voi olla vaikkapa itse tehty tai video voi olla täysin äänetön. Tekijänoikeusvapaata musiikkia voi käyttää. Sitä löytää verkosta hakusanalla ”free music”. Kilpailuun osallistujat ja videon tekijät ovat vastuussa siitä, ettei videon tekemisessä ole rikottu tekijänoikeuksia.

Keravan tanssiopistolla ja Keravan kaupungilla on oikeus käyttää kilpailuun osallistuneita videoita markkinoinnissaan kolmen vuoden ajan.

Voit osallistua kilpailuun usealla videolla.

Tutustu arviointikriteereihin ja tuomareihin. 

22.08 2019

Syyslukukausi käynnistyi maanantaina 12.8., mutta tanssiharrastuksen voi edelleen aloittaa!

Muun muassa näihin ryhmiin mahtuu vielä hyvin uusia oppilaita:

1–6-vuotiaille Keravalla

 • Taaperotanssi 1–4 v. (s. 2015–18), ma klo 18–18.30 Tanssisali Konttori, opettaja Riina Husgafvel
 • Taaperotanssi 1–4 v. (s. 2015–18), ke klo 18.15–18.45 Kurkelan koulu, opettaja Anu Itkonen
 • Säteet 4–5 v. (s. 2014–15), la klo 10–10.45 Tanssisali Akvaario, opettaja Venla Järvensivu
 • Taiturit 5–6 v. (s. 2013–14), ma klo 17.15–18 Tanssisali Konttori, opettaja Riina Husgafvel
 • Väkkärät 5–6 v. (pojat s. 2013–14), ke klo 17–17.45 Kurkelan koulu, opettaja Anu Itkonen
 • Kipinät 5–6 v. (s. 2013–14), to klo 17–17.45 Kurkelan koulu, opettaja Anu Itkonen
 • Taiturit 5–6 v. (s. 2013–14), la klo 11.30–12.15 Tanssisali Akvaario, opettaja Venla Järvensivu

7–10-vuotiaille Keravalla

 • Ministreet, ma klo 16.10–17.10 Tanssisali Konttori, opettaja Katri Liikola
 • Mininyky, ti klo 16–17.00 Killan koulu, opettaja Liisa Pietikäinen
 • Dance hop, ke klo 16.15–17 Kurkelan koulu, opettaja Anu Itkonen
 • Dance hop pojat, ke klo 17.15–18 Tanssisali Virtaamo, opettaja Taru Salminen
 • Minishow, to klo 16–17.00 Kurkelan koulu, opettaja Anu Itkonen
 • Ministreet, to klo 17–18.00 Tanssisali Konttori, opettaja Suvi Palonen
 • Minishow, pe klo 16–17.00 Ahjon koulu, opettaja Riina Husgafvel (tunnit alkavat 30.8.)

Nuorille ja aikuisille Keravalla

 • House perus (nuoret), ma klo 17.30–18.30 Kurkelan koulu, opettaja Sini Tuominen
 • Hiphop perus (nuoret), ma klo 18.30-19.30 Kurkelan koulu, opettaja Sini Tuominen
 • Street avoin (nuoret & aikuiset), ma klo 19.30–20.30 Kurkelan koulu, opettaja Sini Tuominen
 • Baletti alkeet (nuoret & aikuiset), ti klo 19.30–20.30 Killan koulu, opettaja Liisa Pietikäinen
 • Nykytanssi avoin (nuoret & aikuiset), to klo 19.45–20.45 Tanssisali Vintti, opettaja Sari Tuunanen

Tunteja Sipoossa

 • Säteet 4–5 v. (s. 2014–15), ke klo 17–17.45 Söderkullan koulukeskus, opettaja Liisa Pietikäinen
 • Säteet 4–5 v. (s. 2014–15), to klo 17.30–18.15 Lilla Villan, Nikkilä, opettaja Aino Purhonen
 • Minishow 7–9 v., ti klo 15.45–16.45 Lilla Villan, Nikkilä, opettaja Päivi Laukkanen
 • Mininyky 7–9 v., ke klo 16–17.00 Söderkullan koulukeskus, opettaja Liisa Pietikäinen
 • Minibaletti 7–9 v., to klo 16.30–17.30 Lilla Villan, Nikkilä, opettaja Aino Purhonen
 • Dance hop 7–10 v., to klo 15.45–16.30 Lilla Villan, Nikkilä, opettaja Aino Purhonen
 • Baletti alkeet (nuoret & aikuiset), to klo 19–20.00 Lilla Villan, Nikkilä, opettaja Aino Purhonen

Myös moniin muihin ryhmiin on vapaita paikkoja. Näet täydet ryhmät Eepoksesta.

Mistä voin kysyä neuvoa?

Jos kaipaat apua ilmoittautumisessa, ota yhteyttä tanssiopiston toimistoon sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai puhelimitse 0400 956 037. Toimisto palaa kesälomalta torstaina 1.8. ja on auki arkisin klo klo 12-15. 

Entäpä jos haluan ensin kokeilla?

Keravan tanssiopistossa uudet oppilaat voivat tutustua tanssitunteihin veloituksetta yhden viikon ajan. Suosittelemme, että ilmoittaudut ennen kokeilua, jotta varmistat paikkasi ryhmässä ja olet vakuutettu jo kokeilutunnilla. Voit peruuttaa ilmoittautumisesi maksutta kahden viikon kuluessa ilmoittautumisestasi. 

Tervetuloa tanssimaan Keravan tanssiopistoon! 

02.08 2019

KonttoriKesän aikana tanssiopistolle on remontoitu uusi tanssisali Seunalantielle Akvaario-tanssisalin ja tanssiopiston toimiston yhteyteen. 

Uuteen Konttori-saliin siirtyvät tunnit Keravan lukion tanssisalista (tiistai ja torstai), joka on edelleen remontissa, Sompion koulun tunnit (keskiviikko) sekä osa Killan koulun tunneista (maanantai). Siirtyviin ryhmiin ilmoittautuneille oppilaille huoltajineen on lähetetty asiasta tiedote sähköpostitse 2.8.2019. 

Huom! Suvi Palosen Street-tunnit alkavat vasta to 22.8.

Konttori-tanssisalin osoite on Seunalantie 14 ja käynti saliin on etuovesta. Akvaario-tanssisaliin kuljetaan edelleen takaovesta. 

Tanssiopiston toimisto palvelee edelleen samassa osoitteessa arkisin klo 12-15. 

 

30.07 2019

Keravan tanssiopiston lukuvuosi 2019-2020 käynnistyy lukujärjestyksen mukaisesti maanantaina 12.8.2019. 

Poikkeuksena ovat Ahjon koulun tunnit, jotka alkavat perjantaina 30.8.2019. Suvi Palosen Street-tunnit alkavat torstaina 22.8.2019. 

Ilmoittautuneille ei lähetetä erillistä kutsua tunneille. Sähköpostiin automaattisesti lähtevä vahvistusviesti tarkoittaa, että ilmoittautuminen on onnistunut. 

Jonopaikalle ilmoittautuneisiin otetaan yhteyttä sähköpostitse, jos paikka vapautuu. 

Kuinka ilmoittaudun? 

Tunneille ilmoittaudutaan Eepoksessa. Täydet ryhmät näkyvät valikossa keltaisena. 

Mistä löydän tietoa tanssitunneista?

Kaikki tärkeät infot löytyvät kotisivuiltamme:

Mistä voin kysyä neuvoa?

Jos kaipaat apua ilmoittautumisessa, ota yhteyttä tanssiopiston toimistoon sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai puhelimitse 0400 956 037. Toimisto palaa kesälomalta torstaina 1.8. ja on auki arkisin klo klo 12-15. 

Entäpä jos haluan ensin kokeilla?

Keravan tanssiopistossa uudet oppilaat voivat tutustua tanssitunteihin veloituksetta yhden viikon ajan. Suosittelemme, että ilmoittaudut ennen kokeilua, jotta varmistat paikkasi ryhmässä ja olet vakuutettu jo kokeilutunnilla. Voit peruuttaa ilmoittautumisesi maksutta kahden viikon kuluessa syyslukukauden alkamisesta (tai ilmoittautumisestasi, jos olet tehnyt sen lukukauden jo käynnistyttyä). 

Tervetuloa tanssimaan Keravan tanssiopistoon! 

 

 

29.07 2019

Tervetuloa toimistolle (Seunalantie 14) torstaina 8.8. klo 17.00 alkaen, jos uutena oppilaana tai lajia vaihtavana pohdit, olisiko sinulle sopiva ryhmä tanssin perusopetuksen syventävien opintojen ryhmä. Tai jos mietit, mikä tanssilaji voisi sinulle sopia. Pohdinnoissa sinua auttaa ja eri vaihtoehdoista kertoo Keravan tanssiopiston rehtori Irmeli Toiviainen.

10.06 2019

Dance@Kerava -kännykkävideokilpailu tulee taas! Kilpailuaika 10.6.–31.8.2019.

Kilpailu on osa Keravan tanssiopiston 40-vuotisjuhlavuotta.

Kuvaa kännykällä, kun #keravatanssii!

 1. Kuvaa kännykällä jossain päin Keravaa enintään minuutin mittainen video, joka sisältää tanssia.
 2. Lataa video YouTubeen joko julkiseksi tai piilotetuksi.
 3. Täytä ilmoittautumislomake 31.8.2019 mennessä.
 4. Voita hyviä palkintoja!

Sarjat

 • 10–13-vuotiaat
 • 14­–17-vuotiaat
 • Aikuiset

Videon ohjaajan ja koreografin ikä määrittää, mihin sarjaan osallistutaan. Työryhmässä voi olla mukana myös muun ikäisiä.

Säännöt

Videon on oltava:

 • enintään minuutin (60 s) mittainen
 • kuvattu Keravan alueella
 • kuvattu kännykkäkameralla (videota saa editoida)
 • tekijänoikeusvapaa mm. musiikiltaan ja koreografialtaan

Alaikäisillä osallistujilla on oltava huoltajaltaan lupa osallistua kilpailuun.

Dance at Kerava 2019 FB neliöVideo tulee kuvata kännykkäkameralla. Videota saa leikata, editoida ja muokata haluamallaan tavalla.

Kuvatessa julkisella paikalla tulee huomioida, ettei videolla esiinny tietämättään tunnistettavia ulkopuolisia henkilöitä. 

Videota tehdessä tulee huomioida tekijänoikeudet. Videolla näkyvän koreografian tulee olla osallistujien itse tekemä. Videolla ei saa kuulua tekijänoikeuden alaista musiikkia. Äänimaisema voi olla vaikkapa itse tehty tai video voi olla täysin äänetön. Tekijänoikeusvapaata musiikkia voi käyttää. Sitä löytää verkosta hakusanalla ”free music”. Kilpailuun osallistujat ja videon tekijät ovat vastuussa siitä, ettei videon tekemisessä ole rikottu tekijänoikeuksia.

Keravan tanssiopistolla ja Keravan kaupungilla on oikeus käyttää kilpailuun osallistuneita videoita markkinoinnissaan kolmen vuoden ajan.

Voit osallistua kilpailuun usealla videolla.

Tutustu arviointikriteereihin ja tuomareihin. 

06.06 2019

Keravan tanssiopisto juhlii 40-vuotisjuhlavuottaan lukuvuonna 2019-2020. Juhlavuoden kunniaksi tammikuussa 2020 esitetään Lewis Carrollin Liisan seikkailut Ihmemaassa -lastenromaaniin pohjautuva tanssiproduktio. 

Produktion nimirooleihin valittiin esittäjät maaliskuisen koe-esiintymisen perusteella. Monipuolinen joukko eri-ikäisiä tanssinharrastajia tapasi toisensa keskiviikkona 5.6.2019 ja nyt vihdoin on aika julkistaa nimiroolien esittäjät. Roolien nimet ovat tässä vaiheessa työnimiä. Kaikkiin rooleihin valittiin kaksoismiehitys.

Nimiroolien aloitustapaaminen

Nimiroolien esittäjät

 • "Pieni Liisa" - Aila Aitolehti & Sofia Mäki

 • "Keskikokoinen Liisa" - Ruusa Rentto & Saana Näyhö

 • "Iso Liisa" - Annika Vuoristo & Emilia Alasara

 • "Kani" - Lauri Kuitunen & Emilia Kuosmanen

 • "Kissa" - Petra Hakkarainen & Tyyne Tuomivirta

 • "Toukka" - Iida Patjas & Salme Larvala 

 • "Hatuntekijä" - Fanni Hämäläinen & Kreeta Koskinen

 • "Herttakuningatar" - Iiris Myllymäki & Nella Skogberg

 • "Herttakuningas" - Nora Räsänen & Arttu Heikkilä

 • "Tittelityy & Tittelitom" - Päivi Palviainen & Annika Ahonen sekä Loviisa Järventaus & Sanni Larkko

Ryhmän työskentely jatkuu elokuussa. 

 

31.05 2019

Elokuussa 2019, ennen uuden lukuvuoden alkua, järjestetään starttikurssit nuorille ja aikuisille sekä maksuttomia kokeilutunteja nuorten ja aikuisten Tanssimaratonissa ja lapsen Tanssikimarassa.


Nuorten starttikurssi FB neliöNuorten starttikurssi

Aika: ma–ke 5.–7.8.2019
Paikka: Virtaamo- & Vintti-tanssisalit, Palokorvenkatu 6 (käynti Lintulammenkatu 16)

Starttikussilla viritellään keho uuteen kauteen. Paluu tanssisaliin tehdään valitsemalla joko kahden tai kolmen tunnin päivittäinen treenikokonaisuus. Opettajina kurssilla toimivat kaksi keravalaislähtöistä tanssijaa, jotka molemmat ovat lähivuosina keränneet laajalti tietotaitoa ja taiteellista osaamista ulkomailta. Tule mukaan antoisalle kurssille ja saat virtaa uuteen kauteen!

Kurssi on suunnattu erityisesti laajan oppimäärän Pikkolo 2 ja 3, Tako- ja Taiko-ryhmien oppilaille sekä yleisen oppimäärän perus- ja jatkotason oppilaille. 

Huom! 60 minuutin treenikokonaisuus on peruttu. Kaikki osallistuvat 90 minuutin treeneihin.

Hinnat

 2 treeniä/pvä 3 treeniä/pvä
 52 €  74 €

 

Ohjelma

Tarjolla on joka päivä (ma, ti ja ke) kolme 90 min treenituntia, joista valitaan joko kaksi tai kolme.

 klo 12.00–13.30  baletti (Virtaamo)
 klo 14.00–15.30  street (Vintti)
 klo 15.45–17.15  nykytanssi (Virtaamo)

Lajit

Baletti, opettajana Anette Toiviainen

Näillä tunneilla aloitamme uuden kauden hikoillen ja tanssista nauttien. Keskitymme erityisesti kehonhuoltoon sekä baletin tekniikkaan ja tyyliin. Tunti koostuu sopivan monipuolisesti lihastreenistä, tangosta ja keskilattiatyöskentelystä.

Nykytanssi, opettajana Anette Toiviainen

Nykytanssituntien fokuksena on lihasten aktivointi ja kehon tuen löytäminen ja palauttaminen kesän jälkeen. Lisäksi kehitämme nykytanssille ominaista liikemateriaalia sekä tekniikkaa hyödyntäen tilaa ja tasoja. Tärkeänä osana on myös oman liikkeen tuottaminen ja improvisaatio.

Street/hiphop, opettajana Sini Tuominen

Nämä tunnit ovat meneviä ja monipuolisia. Hiphopin tekniikkaan kuuluvat tietyt vakiintuneet perusliikkeet ja lisäksi treenaamme isolaatiota sekä erilaisia lattiatasossa tehtäviä liikkeitä. Näillä tunneilla teemme myös koreografiaa.

Opettajat

Anette Toiviainen opiskelee tällä hetkellä toista vuotta Tukholman Dans och cirkushögskolanissa (DOCH) tanssipedagogiikan linjalla pääaineenaan klassinen baletti. Viime syksyn hän vietti yliopistovaihdossa Itävallan Wienissä, jossa treenasi aktiivisesti sekä balettia että nykytanssia. Anetelle tanssissa tärkeää on sen tuoma hyvinvointi, itsensä haastaminen ja taiteellisuus.

Sini Tuominen on katutanssin moniosaaja ja opettaa mielellään mm. hiphoppia, housea sekä waackingia. Sini on syventynyt katutanssilajeihin mm. Åsa folkhögskolanissa sekä kursseilla ja tapahtumissa eripuolilla maailmaa. Sini on koulutukseltaan myös fysioterapeutti.

Ilmoittautuminen

 • Mene osoitteeseen https://kto.eepos.fi
 • Valitse ”Hakeudu oppilaaksi” tai "Minulla on tunnukset"
 • Valitse "Nuorten starttikurssi 5.–7.8.2019"
 • Valitse tunnit, joille haluat ilmoittautua. 
 • Ilmoittauduttuasi saat vahvistuksen sähköpostiisi, että ilmoittautuminen on vastaanotettu.
 • Jos kurssi on täynnä, voit ilmoittautua jonopaikalle. 

AnetteAikuisten starttikurssi: dynaamista balettia aikuisille

Aikuisten starttikurssi on peruttu!

Aika: ma–ke 5.–7.8.2019 klo 18.00–19.30
Paikka: Vintti-tanssisali, Palokorvenkatu 6 (käynti Lintulammenkatu 16)
Hinta: 15 €/kerta, 35 €/koko kurssi 3 kertaa

Aikuisten starttikussilla viritellään keho kesän jäljiltä uuteen kauteen. Tulemme työskentelemään baletintekniikan ja tyylin parissa liittäen sen kehonhuollollisiin elementteihin. Tervetuloa kehittymään, treenaamaan ja nauttimaan!

Kurssin opettajana toimii keravalaislähtöinen tanssija ja opettajaopiskelija Anette Toiviainen. Anette opiskelee tällä hetkellä toista vuotta Tukholman Dans och cirkushögskolanissa (DOCH) tanssipedagogiikan linjalla pääaineenaan klassinen baletti. Viime syksyn hän vietti yliopistovaihdossa Itävallan Wienissä, jossa treenasi aktiivisesti sekä balettia että nykytanssia. Keväällä Anette ohjasi Tukholmassa omaa aikuisbalettiryhmää. Hänelle tanssissa tärkeää on sen tuoma hyvinvointi, itsensä haastaminen ja taiteellisuus.


Tanssimaraton FB neliö 8.8.2019TANSSIMARATON nuorille & aikuisille

Aika: torstai 8.8.2019 klo 17.3020.00
Paikka: Virtaamo-tanssisali, Palokorvenkatu 6 (käynti Lintulammenkatu 16). Virtaamo-tanssisali sijaitsee rakennuksen alakerrassa.

Keravan tanssiopisto tarjoaa nuorille ja aikuisille torstaina 8.8.2019 kolmen tunnin mittaisen tanssimaratonin. Tule mukaan kokeilemaan yhtä lajia tai kaikkia kuutta! Puolen tunnin kokeilutunnit ovat maksuttomia, eikä niille tarvitse ilmoittautua.

Huom! Tunneilla tanssitaan paljain jaloin tai sukat jalassa, ei sisäkenkiä.

Tanssimaraton on osa Keravan liikuntavuotta 2019.

Aikataulu:

 klo 17.30–18.00  baletti  Jaana Reinikka
 klo 18.00–18.30  nykytanssi  Sari Tuunanen
 klo 18.30–19.00  hiphop  Sini Tuominen
 klo 19.00–19.30  house  Sini Tuominen
 klo 19.30–20.00  jazz  Viivi Virtanen
 klo 20.00–20.30  show  Viivi Virtanen

TanssikimaraTANSSIKIMARA lapsille

Aika: torstai 8.8.2019 klo 1718.30
Paikka: Vintti-tanssisali, Palokorvenkatu 6 (käynti Lintulammenkatu 16). Virtaamo-tanssisali sijaitsee rakennuksen yläkerrassa.

Harkitsetko tanssiharrastuksen aloittamista? Tule mukaan kokeilemaan balettia, nykytanssia tai streetia tai vaikka kaikkia kolmea! Puolen tunnin kokeilutunnit ovat maksuttomia, eikä niille tarvitse ilmoittautua.

Huom! Tunneilla tanssitaan paljain jaloin tai sukat jalassa, ei sisäkenkiä.

Tanssikimara on osa Keravan liikuntavuotta 2019.

Aikataulu:

 klo 17.00–17.30  baletti  Jaana Reinikka
 klo 17.30–18.00  nykytanssi  Sari Tuunanen
 klo 18.00–18.30  street  Sini Tuominen

 

Liikuntavuosi logo

29.05 2019

Uusien oppilaiden ilmoittautuminen Keravan tanssiopistoon lukuvuodelle 2019-2020 aukeaa tiistaina 4.6. klo 9. Myös jatkavat oppilaat voivat edelleen ilmoittautua kirjautumalla henkilökohtaisilla Eepos-tunnuksillaan. 

Ilmoittaudu tästä!

Jos kaipaat apua ilmoittautumisessa, ota yhteyttä tanssiopiston toimistoon sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai puhelimitse 0400 956 037. Olemme auki arkisin klo 12-15 torstaihin 20.6. saakka. Tämän jälkeen toimisto lomailee heinäkuun loppuun asti ja aukeaa jälleen 1.8.2019. 

Kaikki tärkeät infot löytyvät kotisivuiltamme:

Ilmoittautuneille ei lähetetä erillistä kutsua tunneille. Sähköpostiin automaattisesti lähtevä vahvistusviesti tarkoittaa, että ilmoittautuminen on onnistunut. 

Syyslukukausi käynnistyy maanantaina 12.8.2019. Poikkeuksena Ahjon koulun tunnit, jotka alkavat perjantaina 30.8. 

Jonopaikalle ilmoittautuneisiin otetaan yhteyttä sähköpostitse, jos paikka vapautuu. 

27.05 2019

Extend2Keravan tanssiopiston 12-15-vuotiaiden edustusryhmä Extend Kto on mukana Tanssioppilaitokset On Stage 2019 -tapahtumassa. He esittävät Salla-Maaria Mustosen koreografian "Uoma". 

Tanssioppilaitokset On Stage -konsepti on ollut osa Kuopio Tanssii ja Soin ohjelmistoa vuodesta 2011. On Stage -tapahtumissa hakemusten perusteella mukaan valitut tanssikoulujen ryhmät esiintyvät festivaaliyleisölle. Jokainen ryhmä saa esityksen päätteeksi palautetta Jorma Uotisen johtamalta asiantuntijaraadilta. 

On Stage -tapahtuman aikataulu löytyy osoitteesta: https://www.kuopiodancefestival.fi/tanssioppilaitokset-on-stage-40604. Extend Kto esiintyy torstaina 13.6. klo 15 alkavassa näytöksessä.

Onnea matkaan tanssijoille ja opettajalle! 

Kuopio Tanssii ja Soi toteuttaa Tanssioppilaitokset on Stagen yhteistyössä STOPP ry:n kanssa. Kuopio tanssii ja soi järjestetään 12.-18.6.2019.