15.01 2021

Tanssin taiteen perusopetuksen toimintaan vaikuttavat rajoitukset vallitsevasta koronatilanteesta johtuen:

 • Kaikki opetus Keravalla ja Sipoossa järjestetään etäopetuksena 31.1.2021 saakka.
 • Lähiopetukseen siirrytään 1.2., ja helmikuussa käynnistyvät myös uudet ryhmät.
 • Kevätlukukautta jatketaan tarvittaessa kaksi viikkoa suunniteltua pidempään.
 • Opettajasi tiedottaa ryhmäsi tunneista.
 • Osallistumisohjeet etätunneille lähetetään Eepoksen kautta.
 • Tiedotamme tarkemmin kevätlukukauden yleisistä käytännöistä Eepoksessa ja sähköpostitse viikolla 2.

Pahoittelemme muutoksista aiheutuvia haittoja. Seuraathan aktiivisesti tiedotustamme. Tarvittaessa ota yhteyttä tanssiopiston toimistoon tai omaan tanssinopettajaasi.

Pysytään terveinä ja tanssitaan ilo yhdessä!

Keravan kaupungin tilannetiedote, suositukset ja rajoitukset 15.1.2021

Suositukset ja rajoitukset koronapandemian aikana - Sibbo - Sipoo

11.12 2020

Keravan tanssiopiston yli 7-vuotiaat oppilaat sekä kaikkien oppilaiden huoltajat ovat saaneet sähköpostiin kutsun vastata lyhyisiin palautekyselyihin koskien tanssiopiston toimintaa. Kyselyt perustuvat taiteen perusopetuksen oppilaitosten lakisääteiseen itsearviointiin. Vastauksista saamme tärkeää tietoa toimintamme kehittämisen tueksi.

Vastaamisaika on 9.-20.12.2020.

09.12 2020

Syksyn etäopetusjakso huomioidaan kevätlukukaudelle jatkavien oppilaiden kevään lukukausimaksussa. Tiedote hyvityksestä on jaettu oppilaille Eepoksessa.

**

Compensation of the autumn tuition fee for a three-week distance learning period 

The information for our students can be found in Eepos.

08.12 2020


Kevätkauden peruutus 2020

Muistathan, että jos et ole jatkamassa tanssiopintojasi kevätlukukaudella 2021, sinun tulee tehdä peruutusilmoitus osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tiistaihin 15.12. mennessä. Ilmoittautumisesi on automaattisesti voimassa koko lukuvuoden 2020-2021. Kevätlukukausi alkaa ma 11.1.2021.

06.12 2020

Keravan tanssiopiston kannatusyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Markku Pulkkinen palkittiin Keravan kaupungin virtuaalisessa itsenäisyyspäiväjuhlassa pronssisella ansiomerkillä. Suuret onnittelut Markulle!

MarkkuPulkkinen ansiomerkki2020

Markku on ollut yhtäjaksoisesti kannatusyhdistyksen hallituksessa vuodesta 2006, ensin kaupungin edustajana, sitten varapuheenjohtajana ja viime vuodet puheenjohtajana. Markku on vaikuttanut merkittävällä tavalla lasten ja nuorten sekä myös aikuisten mahdollisuuteen harrastaa tanssia ja osallistua tanssin taiteen perusopetukseen Keravalla.

Markku on voimallisesti tukenut Keravan tanssiopistoa mm. toimitilojen hankinnassa, remontoinnissa ja kaikissa kiinteistöihin liittyvissä asioissa. Lisäksi hän on sitoutunut Taidepäiväkoti Konstin kehittämiseen. Markku on positiivisella asenteella ja valtavalla tuella luonut tanssiopistoon sille ominaista hyvää yhteishenkeä ja tanssin iloa.

Tämä tunnustus on hieno ja todella ansaittu!

04.12 2020

Satumaisessa ikkunassa (Anttilan talo, Kauppakaari 1) on vihjeet kolmesta kuuluisasta balettiklassikosta. Tunnetko nämä klassikot?

jouluikkuna2020 1edit

Vasemmassa laidassa vihjeet johtavat Pjotr Tshaikovskin säveltämään ja Lev Ivanovin Marius Petipan ohjeiden mukaan koreografioimaan joulubalettiin Pähkinänsärkijä. Baletin juoni perustuu E.T.A. Hoffmannin vuonna 1816 kirjoittamaan satuun Pähkinänsärkijä ja Hiirikuningas. Baletin ensiesitys oli Pietarissa joulukuussa 1892.

Suomen Kansallisbaletin versiossa tarina sijoittuu tsaari Aleksanterin aikaiseen talviseen Porvooseen.

Kauppiasperheessä juhlitaan jouluaattoa suuremmalla joukolla. Kutsuvieraissa on mm. keksijä-kelloseppä Drosselmeyer sekä hänen nuori veljenpoikansa. Kauppiasperheen Klaara-tytär saa lahjaksi tinasotilaan näköisen pähkinänsärkijänuken. Jouluyön taika herättää nuken henkiin, ja hiiriarmeijan hyökkäyksestä selvittyään prinssiksi muuttunut pähkinänsärkijänukke sekä Klaara pääsevät seikkailulle Makeishaltijattaren valtakuntaan lumihiutaleiden tanssiessa heidän ympärillään. Makeishaltijattaren valtakunnassa he kohtaavat muun muassa eksoottisia kaukomaiden vieraita. Seuraavana aamuna herätessään Klaara huomaa kaiken olleen vain unta - ehkä.


Ikkunassa etuoikealla näkyy peilityynen veden päällä lipuva joutsen. Tämä viittaa luonnollisesti toiseen Pjotr Tshaikovskin kuuluisaan balettiin Joutsenlampi. Koreografeina baletissa on tuttu kaksikko, Marius Petipa ja Lev Ivanov. Baletti sai tässä muodossaan ensi-iltansa Pietarissa tammikuussa 1895.

Baletti kertoo joutseneksi taiotusta prinsessasta (Odette) ja tämän hovineidoista sekä prinssi Siegfriedistä, joka metsästysretkellään tapaa joutsenparven ja näkee kuutamoyönä johtajajoutsenen muodonmuutoksen joutsenesta neidoksi. Siegfried rakastuu neitoon. Prinssin vanhemmat odottavat prinssin avioitumista ja järjestävät tälle kosiojuhlat, joihin saapuu myös hyvin paljon Odetten näköinen neito setänsä kanssa. Setä sattuu kuitenkin olevan velho Rothbart ja neito hänen tyttärensä Odile, jonka velho on taikonut Odetten näköiseksi. Prinssi vannoo neidolle ikuista rakkautta, jolloin Odetten joutseneksi muuttanut taika ei raukeakaan, vaan hänen on kuoltava. Baletissa on siis alun perin surullinen loppu, mutta monissa versioissa tämä on muutettu onnelliseksi lopuksi, eli prinssi ja Odette saavat toisensa ja ilkeä velho joutuu kuolemaan.


Kolmannen klassikkobaletin vihje, ruusuilla koristeltu kehto, liittyy sekin Pjotr Tshaikovskin säveltämään ja Marius Petipan koreografioimaan teokseen. Kyseessä on vuonna 1890 ensiesityksensä Pietarissa saanut baletti Prinsessa Ruusunen.

Baletin juoni perustuu Charles Perrault’n tuttuun satuun prinsessasta, joka pistää 16-vuotispäivänään sormensa värttinään ja nukahtaa sadaksi vuodeksi, kunnes prinssin suudelma hänet herättää.

02.12 2020

Keravan kaupunki ja Sinebrychoff tukevat yhdessä keravalaisten lasten ja nuorten harrastamista

 

Sinerbrychoff
Keravan kaupunki ja Sinebrychoff tukevat keravalaisia lapsia ja nuoria harrastestipendillä. Meille on tärkeää, että jokaisella nuorella olisi mahdollisuus kehittää itseään jonkin harrastuksen parissa. Onnistumisen kokemukset antavat itseluottamusta, ja harrastuksen parista voi löytää uusia kavereita.

Kevään 2021 harrastestipendiä voi hakea 7–17 -vuotias keravalainen nuori (1.1.2004 - 31.12.2014 syntyneet). Stipendi on tarkoitettu ohjattuun harrastetoimintaan esimerkiksi urheiluseurassa, järjestössä, kansalaisopistossa tai taideoppilaitoksessa. Valintaperusteinamme ovat muun muassa lapsen ja perheen taloudelliset, terveydelliset ja sosiaaliset olosuhteet.

Hakulomakkeet liitteineen tulee toimittaa 5.1.2021 klo 15 mennessä postitse osoitteeseen Keravan kaupunki, vapaa-aika- ja hyvinvointilautakunta, PL 123, 04201 Kerava tai asioimalla Sampolan asiointipisteessä osoitteessa Kultasepänkatu 7, 04250 Kerava. Laita kirjekuoreen merkintä "Harrastestipendi kevät 2021".

Sinebrychoffin ja Keravan kaupungin harrastestipendihakemus 2021

Päätökset ilmoitetaan kaikille hakijoille tammikuussa 2021.

Lisätietoja:
Vs. ​liikuntapalvelujohtaja
Marjaana Risku
p. 040 318 2246

Harrastestipendihakemus

https://www.kerava.fi/asioi-verkossa/avustukset

01.12 2020

Kevät2021 neliö nettiin


Ilmoittautuminen uutena oppilaana kevätlukukaudelle 2021 ja tammikuussa alkaviin uusiin ryhmiin käynnistyy keskiviikkona 2.12.2019 klo 9.00 osoitteessa kto.eepos.fi. Voit myös täydentää syksyllä tekemääsi ilmoittatumista lisätunneilla jatkoilmoittatumislomakkeella. Ohjeita ilmoittautumiseen löydät kohdasta Ilmoittautuminen

Syksyllä tehty ilmoittautuminen on automaattisesti voimassa myös kevätlukukaudella. Jos oppilas ei jatka kevätlukukaudelle, peruutus on tehtävä 15.12. mennessä kirjallisesti toimistoon Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kevätlukukausi käynnistyy 11.1.2021

29.11 2020

Etätunnit jatkuvat lukujärjestyksen mukaan

Uudenmaan alueen määräysten mukaisesti joudumme siirtymään tanssin etäopetukseen. Kolmen seuraavan viikon ajan pääset osallistumaan omalle tanssitunnillesi etänä. Kaikki tunnit pidetään lukujärjestyksen mukaan eli etätuntisi on samaan aikaan kuin se olisi lähituntinakin.
Tunneille voi osallistua joko tietokoneella tai mobiililaitteella. Etätunnit ovat tanssinopettajasi ammattitaidolla ja monipuolisesti suunniteltuja, uusia näkökulmia esitteleviä tiiviitä kokonaisuuksia.

Tarkemmat ohjeet voi lukea sähköpostista ja Eepoksesta.

Näin pääset mukaan etätunnille

 • Tanssitunti toteutetaan Google Meet –sovelluksella
 • Saat opettajaltasi opettajakohtaisen koodin/linkin, jolla jatkossa osallistut kyseisen opettajan pitämälle tanssitunnille.
 • Seuraa Eeposta! Etätunnillesi pääset helpoiten Eepoksen kautta.

 

Hyvitys

Etäopetusta järjestetään lähes kaikille ryhmille. Poikkeuksena muutama yksittäinen ryhmä, joille asiasta tiedotetaan erikseen.
Syyslukukauden etäopetusjakso huomioidaan jollain tavalla kevätlukukauden laskussa. Kevätlukukauden maksut tarkentuvat lähiviikkoina, kunhan saamme riittävästi aikaa selvittää asiaa.

27.11 2020

Kuvan mahdollinen sisältö: sisätila, tekstissä sanotaan Keravan tanssiopisto siirtyy etäopetukseen ma 30.11.

Syyslukukauden kolme jäljellä olevaa viikkoa toteutetaan etäopetuksena lähes kaikissa tanssiopiston ryhmissä. Saat sekä tanssiopistolta että opettajaltasi tarkemmat tiedot, miten tunnillasi toimitaan ja miten pääset mukaan etäopetukseen. Ryhmäkohtaiset ohjeet löytyvät Eepoksesta ja sähköpostistasi. Lähetämme ne mahdollisimman pian.   

Virtuaalijoulunäytös siirtyy! Se tanssitaan tammikuun lopussa suunnitelmien mukaan. 

 

Syyslukukausi on jo lopuillaan, joten haluamme kiittää kaikkia vastuullisesta toiminnasta. Poikkeusoloissa tunneilla on ollut valtavasti tanssin iloa ja mutkatonta menoa. Jatketaan hyvää menoa etäharjoituksissa. Yhdessä viisaasti toimien pääsemme pian takaisin treenisaleille.

 

Iloitaan tanssin lahjasta!   

23.11 2020

Uudet Koronaohjeet 1Lue päivitetyt ohjeet huolellisesti!

 • Opetus jatkuu kaikissa ryhmissä lukukauden loppuun.
 • Kasvomaskisuositus laajenee koskemaan myös yläkouluikäisiä oppilaitamme.
 • Edellytämme maskin käyttöä vähintäänkin toimipisteiden yleisissä tiloissa (mm. aulat, portaikot, käytävät) sekä pukutiloissa – suosittelemme maskeja myös tanssitunneille.
 • Aikuisten tanssitunnit Keravalla jatkuvat aiemmin annettuja ohjeita noudattaen ja erityisen tarkasti turvavälit säilyttäen.
 • Taaperotanssiin osallistuvat aikuiset noudattavat samoja ohjeita kuin kaikki aikuisasiakkaat
 • Sipoossa aikuisten ryhmäharrastustoiminta keskeytettään kunnan omistamissa tiloissa 3 viikoksi 23.11. alkaen. Tanssituntien osalta tämä tarkoittaa sitä, että ne striimataan osallistujille kotiin. Lasten ja nuorten tanssinopetus jatkuu normaalisti lähiopetuksena.

Kaamoskarkelot lauantaina 28.11. on peruutettu.
Virtuaalijoulunäytösten valmistelu jatkuu suunnitelmien mukaan. Se voidaan toteuttaa turvallisesti striimattuna.

Muista myös aiemmat ohjeet ja kiinnitä niihin nyt erityistä huomiota (vain terveenä tunnille, turvavälit, käsi- ja yskimishygienia, maskit ja koronavilkku).

Haluamme olla mukana hidastamassa epidemian leviämistä. Kiitos, kun toimit vastuullisesti ja osaltasi mahdollistat turvallisen harrastamisen.

23.11 2020

Keravan tanssiopiston keravan kuvataidekoulun yhteinen

 

Kuvatanssi on Keravan tanssiopiston ja Keravan kuvataidekoulun yhteinen lyhytkurssi, jossa yhdistyy tanssi ja kuvataide. Opettajina sekä tanssiopiston että kuvataidekoulun opettaja.

Lyhytkurssia on yhteensä kuusi kertaa ja se on tarkoitettu 6-8 -vuotiaille. Opetus järjestetään Tanssiopiston ja Kuvataidekoulun luokissa kirjaston 2. kerroksessa lauantaisin klo 10-11.15. Lyhytkurssin hinta on 73 €.

Ilmoittaudu: kerkuva.eepos.fi 

13.11 2020

Keravan tanssiopiston kannatusyhdistys ry:n

sääntömääräinen SYYSKOKOUS

pidetään keskiviikkona 25.11.2020 klo 19.00
Vapaaehtoisen hyvinvointikeskuksen tiloissa, osoitteessa Aleksis kiven tie 19, Kerava.

 

Kokouksessa käsitellään sääntömääräisten asioiden lisäksi yhdistyksen sääntömuutos.

 

Kokoukseen on mahdollisuus osallistua myös etänä. Tällöin jäsentä pyydetään ilmoittamaan osallistumisestaan ma 23.11. klo 15 mennessä osoitteeseen anne.alatalo(at)keravantanssiopisto.fi kutsulinkin lähettämistä varten.

Esityslista liitteineen on nähtävänä tanssiopiston toimistossa 18.11.2020 lähtien.

Hallitus

02.11 2020

Kaamoskarvevaali some

23.11. HUS:in alueella voimaantulevan yleisötilaisuusrajoituksen takia joudumme valitettavasti peruuttamaan Kaamoskarkelot Keravan kirjaston Pentinkulman salissa.

Esityksiä järjestetään jälleen tilanteen salliessa.

29.10 2020

Tiia
Tiia Raatikainen Savonia AMK:sta aloitti meillä harjoittelun 19.10. ja jatkaa aina joululomaan asti. Tiia opiskelee Savoniassa viimeistä vuotta tanssinopettajaksi ja harjoittelu on osa hänen opintojaan. Tiia opettaa nykytanssia ja jazzia sekä laajan linjan että yleisen puolen oppilaille. Lisäksi Tiia työskentelee toimistossa ja vastailee mm. puhelimeen. Tervetuloa mukaan joukkoomme!

26.10 2020


Pyhäinpäivänä ei opetusta

 

 

  

Pyhäinpäivänä la 31.10. ei ole lukujärjestyksen mukaista opetusta. 

23.10 2020

VaatetilauskuvaNyt voit hankkia treenivaatteet tanssitunnillesi Keravan tanssiopiston logolla! Teknisissä paidoissa logo rinnassa ja hupparissa turkoosi brodeeraus selässä.

Oheisesta kuvastosta löydät kaikki saatavillaolevat tuotteet, koot sekä hinnat. Sovitukset ja tilaukset Intersport Keravan myymälässä 3.-15.11.

Osoite 
Intersport Kerava, Nikonkatu 1 (Citymarketin talossa),

Aukiolo 
Ma-Pe 10.00-19.00
La 10.00-16.00
Su 12.00-16.00

 
30.09 2020

KasvomaskiAlueellemme suositellaan kasvomaskien käyttöä THL:n antaman ohjeen mukaisissa tilanteissa. THL on suositellut kasvomaskin käyttöä mm. julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida välttää. Näihin tiloihin kuuluvat myös liikuntatilat vähintäänkin yleisten tilojen ja pukuhuoneiden osalta.

Keravan tanssiopisto edellyttää kasvomaskin käyttöä yli 15-vuotiaille oppilaille sekä lasta toimitiloihin saattavalle huoltajalle vähintäänkin toimipisteiden yleisissä tiloissa (mm. aulat, portaikot, käytävät) sekä pukutiloissa. Kasvomaskien hankinta on oppilaiden ja huoltajien vastuulla. Kertakäyttöisiä maskeja voi aluksi kysellä opettajalta, jos oma on unohtunut.    

Tanssiopiston 3.8. tiedotetut hygieniakäytännöt turvalliseen toimimiseen tunneilla ja toimipisteissä ovat edelleen voimassa.
#turvallisestitanssimaan

Irmeli Toiviainen, rehtori

25.09 2020

Syliretkiä, tanssihetkiä -vauvatanssikurssi 

Torstaisin 22.10.-12.11.2020 klo 10.30-11.00 (4 kertaa)
Paikka: Tanssisali Joraamo, Keravan kirjaston 2. krs, Paasikivenkatu 12
Hinta: 30 €

Tervetuloa mukaan vauvan ja aikuisen yhteiseen tanssihetkeen.
Neljän kerran vauvatanssikurssilla liikutaan, tanssitaan, körötellään ja lorutellaan vauvantahtisesti Keravan tanssiopiston opettajan johdolla. Yhdessä tanssiminen vahvistaa varhaista vuorovaikutusta ja tukee vauvan kehitystä kokonaisvaltaisesti.
Kurssi on suunnattu ei vielä käveleville vauvoille, jotka kuitenkin jo kannattelevat päätään. Osallistuminen ei vaadi ennakkotaitoja, mukaan tarvitaan vain liikkumiseen sopivat vaatteet ja peitto tai pyyhe vauvan alustaksi.
Kurssi järjestetään Joraamo-tanssisalissa Keravan kaupunginkirjaston toisessa kerroksessa, Me-talon vieressä. Paikalla on hoitopöytä sekä tilaa vaunuille.

Ilmoittaudu kurssille Eepoksessa 30.9.-20.10.2020.

21.09 2020

Sipoo showavoin

 

TANSSIOPINNOT PANDEMIA-AIKANA

Otamme toiminnassamme huomioon tartuntatautitilanteen jatkumisen ja viranomaistahojen suositukset. Tavoitteenamme on pitää toiminta käynnissä mahdollisimman kattavasti ja samalla kuitenkin turvallisesti. Tämän takia olemme ottaneet käyttöömme uusia toimintatapoja opetuksen järjestämiseen sekä väliaikaisesti uudet suositukset korvaustuntikäytäntöihin.

KORVAUSTUNTIKÄYTÄNTÖÖN UUSI SUOSITUS

Keravan tanssiopiston koulutussääntöihin on kirjattu ohje poissaolojen korvaamiseen (joka edelleen on voimassa):
Yksittäiset poissaolot voi ottaa kiinni saman lukukauden kuluessa, etu- tai jälkikäteen, helpommilla tai saman tasoisilla tunneilla sen mukaan kuin tunneilla on tilaa. Poissaolon voi ottaa kiinni kuukautta ennen poissaoloa. Syyslukukauden poissaolot on otettava kiinni seuraavan tammikuun loppuun mennessä. Lukujärjestystunteja ei voi ottaa kiinni tiiviskursseilla (koulutussäännöt 2020).

UUSI SUOSITUS: Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi suosittelemme, että oppilaat eivät käy kiinniottamassa poissaolojaan lukujärjestyksen mukaisilla viikkotunneilla tämän syksyn aikana tai niin kauan, kuin tartuntatautitilanne vaatii. Tällä käytännöllä pyrimme vähentämään eri ryhmien välillä tapahtuvaa sekoittumista ja lähikontaktien määrää sekä pitämään tartuntariskin pienempänä. Suositus perustuu THL:n, Opetus- ja kulttuuriministeriön ja Opetushallituksen ohjeistuksiin taiteen perusopetuksen järjestämiseksi koronaepidemian aikana.

Suositus on aluksi voimassa syyslukukauden ja kevätlukukaudella palaamme (toivottavasti) normaaliin käytäntöön. Jos koronaepidemia on laantunut kevätkaudeksi, voi syksyn poissaoloja korvata koko kevätlukukauden ajan myös lukujärjestyksen mukaisilla tunneilla. Toivomme oppilailta ymmärrystä ja yhteistä vastuunottoa pandemia-ajalla.

 

KORVAUSTUNNIT (lähi- ja etämahdollisuus)

Uuden suosituksen rinnalle haluamme tarjota oppilaille mahdollisuuden korvata poissaoloja syyslukukaudella seuraavasti:

Korvaustunnit syyslomaviikolla 42
Järjestämme erillisiä korvaustunteja eri lajeista syyslomaviikolla 42. Näille tunneille on mahdollisuus osallistua myös etänä. Ilmoittautuminen korvaustunneille aukeaa 15.9. klo 9. Korvaustunnit löydät aikajärjestyksessä ilmoittautumislomakkeelta osoitteesta kto.eepos.fi

Korvaustunneille ilmoittautuminen: Kaikille korvaustunneille ilmoittaudutaan etukäteen Eepoksessa (selain, ei appi) omilla tunnuksilla viimeistään kaksi päivää ennen korvaustuntia. Ryhmiin mahtuu 10 oppilasta/ryhmä.

STRIIMATUT TUNNIT (osallistuminen etänä omalle tunnille)
Useissa ryhmissä oppilas voi osallistua omalle tunnilleen myös etänä. Opettaja tiedottaa tästä mahdollisuudesta ryhmäkohtaisesti. Jos oppilaan ryhmässä on mahdollisuus osallistua striimatulle tunnille, tulee poissaolo ilmoittaa viimeistään (samana päivänä) klo 12.00 mennessä omalle opettajalle.

Ilmoittaminen tehdään s-postilla tai tekstiviestillä. Otamme tämän opetusmuodon käyttöön ensin laajan oppimäärän syventävien opintojen ryhmissä (Tako ja Taiko). Jatkossa myös muissa ryhmissä voidaan etäosallistumista hyödyntää.

Osallistuminen etänä

Koronatestin tuloksen saaminen saattaa kestää useita päiviä ja oppilas voi joutua odottelemaan tulosta jo ihan terveenä. Tämän takia tulemme tarjoamaan striimattuja tanssitunteja niille, jotka eivät pysty osallistumaan tunneille.
Striimaus toteutetaan normaaliopetuksen yhteydessä. Tämä tarkoittaa, että opettaja käynnistää yhteyden tunnin alussa ja oppilas voi osallistua tuntiin kotoa käsin. Oppilas näkee normaalituntitilanteen – harjoitteineen, taukoineen (juomatauot, siirtymät harjoituksesta toiseen) ja opettajan kommentein. Opettaja keskittyy opetuksessa paikalla olevaan ryhmään, eikä välttämättä pysty antamaan palautetta etäyhteydellä opiskelevalle. Tässä kohtaa oppilas ottaa itse vastuuta oppimisesta. Etätunnilla oppilaan vakuutus on voimassa myös kotona harjoittelevilla.

Myös opettaja voi joutua karateeniin. Tuolloin opetusta voidaan toteuttaa kahdella eri tavalla. Opettaja voi pitää etätunnin niin, että oppilaat osallistuvat tunnille omasta kodista käsin. Joissakin tilanteissa opetus voidaan toteuttaa etänä myös niin, että oppilaat ovat salissa ja opettaja opettaa kotoa käsin. Tällaisessa tapauksessa ryhmällä on salissa valvoja, joka on vastuussa ryhmästä.

KUVAUSLUPA

Jotta striimaus tunneilla sujuu mutkattomasti ja luvanvaraisesti, tarvitsemme oppilailta luvan tulla kuvatuksi. Olemme kysyneet kuvausluvat jo ilmoittautumisvaiheessa, mutta tuo kuvauslupa ei kata striimattuja tunteja. Jos sinua EI saa kuvata striimaustilanteessa, ilmoita asiasta omalle opettajallesi s-postilla. Opettaja ottaa tämän huomioon järjestäessään kuvaustilannetta. 

15.09 2020

Taikomo kuvaHei syventävien opintojen oppilaamme! Tervetuloa mukaan Taikomoon!

Tanssin laajan oppimäärän syventävät opinnot huipentuvat lopputyöhön, johon lopputyöntekijät pääsevät valmistautumaan yhdessä ryhmän kanssa.
Lukuvuonna 2020-2021 tanssiopistolla kokoontuu lopputyöryhmä Taikomo, jossa asiaan syvennytään vaihe vaiheelta. Taikomossa määritellään oman lopputyöprosessin tavoitteet ja tutustutaan erilaisiin mahdollisiin toteutustapoihin ja työvälineisiin.

Lopputyö keskittyy seuraaviin perusopetuksen syventävien opintojen opetussuunnitelman painotusalueisiin, joita ovat:

 

 • Tanssin, harjoittelen ja heittäydyn (taito ja taide)
 • Liikun, oivallan ja koen (hyvinvointi ja kehollisuus)
 • Luon, toimin ja vaikutan (vuorovaikutus ja kulttuurinen osaaminen)
 • Esiinnyn, ilmaisen ja osallistun (esiintyminen)

Lopputyöt esitellään kevätkaudella 2021. Lisätietoja saat omalta pääaineen opettajaltasi. Esittelyviikko ilmoitetaan myöhemmin.