14.02 2020

Vietämme hiihtolomaa viikolla 8 (17.-22.2.) Tällöin ei ole opetusta. Rentouttavaa lomaa!

Hiihtoloma FB neliö

 

14.02 2020

 

Musikaali workshop yli 13v. laulajille ja tanssijoille la 14.3.2020


Klo 13.30-18.00
Virtaamo, Palokorvenkatu 6 (käynti Lintulammenkatu 16)
Hinta 20e

You Can´t Stop The Beat – Hairspray

Musikaaliworkshopissa tanssi yhdistyy lauluun. Tule tanssimaan ja laulamaan Hairsprayn tarttuva biisi! Workshopissa tanssijat pääsevät laulamaan, laulajat tanssimaan ja toisinpäin. Iltapäivän aikana rakennetaan yksinkertainen koreografia ja opetellaan siihen kuuluvat lauluosuudet. Workshoppiin ovat tervetulleita kaikki tanssin ja laulun yhdistämisestä kiinnostuneet.

Ohjaajat Pauliina Miettola laulu , Keravan musiikkiopisto ja Taru Salminen tanssi, Keravan tanssiopisto.

Ilmoittaudu https://kto.eepos.fi
Muistathan antaa ilmoittautumisen yhteydessä oman s-postiosoitteesi, jotta saat laulun sanat jo ennakkoon!

'Cause the world keeps spinnin' round and round
And my hearts keepin' time to the speed of sound
I was lost 'til I heard the drums, then I found my way
'Cause you can't stop the beat

 

 

Käsinseisonta 2.0 la 25.4.2020


klo 13.15 – 15.15
Virtaamo, Palokorvenkatu 6 (käynti Lintulammenkatu 16)
Hinta 20e 

Haluatko parantaa käsinseisontatekniikkaasi ja edetä kohti erilaisia käsinseisontatemppuja ja -variaatioita? Tämä kurssi on juuri sinulle, mikäli lajin perusteet ovat jo jokseenkin tutut ja haluat kehittää käsinseisontasi seuraavalle tasolle.

Supersuosittu käsinseisonnan tiiviskurssi tulee taas Keravalle! Kurssipäivän aikana tehdään erilaisia helppoja ja vaikeita harjoituksia, opetellaan hyviä lämmittelyjä, voima- ja liikkuvuusharjoituksia käsinseisontaa varten - ja pidetään hauskaa. Kurssilla liikutaan paljon, työskennellään pareittain ja käytetään apuvälineitä. Ennakkotaitona kurssille tultaessa olisi hyvä olla jonkinlaisen käsinseisonta-asennon osaaminen (osaat esimerkiksi nousta käsinseisontaan seinää vasten). Kurssilta saat mukaasi myös kattavan kirjallisen materiaalin kurssilla tehdyistä harjoituksista.

Kurssi toteutetaan jatkokurssina kevään 2019 kurssille, mutta sille voi osallistua myös vaikka ei olisi osallistunutkaan aiemmalle kurssille. Opettajana toimii Mikko Rinnevuori (KM): Helsingin Parkour Akatemian ja Sirkuskoulun rehtori ja sirkustaiteilija. Mikko on opiskellut akrobatiaa Intrépida Trupe-akrobatiaryhmässä Rio de Janeirossa ja kilpaillut TeamGym-voimistelumaajoukkueessa vuosina 2008 ja 2009 sekä kirjoittanut "Lattia-akrobatian perusteet" (2014) ja "Käsinseisonnan perusteet" (2016) -kirjat.

Ilmoittaudu https://kto.eepos.fi

MikkoRinnevuori

31.01 2020

la 8.2. klo 10.30 Sipoo, Lilla Villan
Liput 5 € 
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

la 29.2. klo 16 Kerava, tanssisali Virtaamo Eläintenkarnevaali

Esitys pohjautuu ranskalaisen Camille Saint-Saënsin 14-osaiseen Eläinten Karnevaali -sävellykseen, joka on sävelletty vuonna 1886. Säveltäjä itse on kuvaillut eläintieteelliseksi fantasiaksi. Sävellyksen eri osissa eläimet seikkailevat karnevaalitunnelmissa.

Tarinassa sävellyksen eläimet heräävät lavalla henkiin fyysisen teatterin, mimiikan, tanssin sekä tekstin kautta. Saint-Saensin humoristisen sävellyksen osat ovat hyvin vaihtelevia tunnelmiltaan. Esityksessä eläimet keskustelevat osien väleissä muun muassa seuraavista asioista; Millaista ystävyys on? Miten käyttäydytään kohteliaasti? Millaisia sääntöjä yhdessä leikkiessä on?

Piano ja puvut: Hanna-Mari Zinovjev
Koreografia, tanssi ja teksti: Vilma Tihilä

0-8 -vuotiaille
Kesto 30 min
suomen- ja ruotsinkielinen

lisätietoja https://lillavillan.fi/tapahtumat/

31.01 2020

Juhlat tanssittiin onnistuneesti täysille saleille ja katsojapalautteen voimin Keravan tanssiopisto jatkaa onnellisena seuraavalle 40 vuodelle.

Kauniit juhlanäytöskuvat otti Suvi Sievilä

"Kiitos teille! Oli eilen upea esitys. Piti otteessa hyvin 5v ja 8v lapseni. Kukat olivat meidän suosikit. Todella taitavia esiintyjiä ja mielettömän kekseliäitä ja Kiitos3viimeisteltyjä asuja. Melkoinen kokonaisuus ohjattavaksi. Onneksi olkoon ja hyvä te!"

Kiitos5"Todella vaikuttava ja henkeäsalpaava esitys! Tanssiopiston oppilaat saavat mitä parhainta opetusta ja sehän nähtiin näiden kolmen päivän aikana. Voimme olla ylpeitä, että täällä Keravalla osataan ja täältä lähtee lahjakkuuksia eteenpäin."

"Magnifique! Bravo! Upea! Mahtava! Ylistyssanat loppuvat kesken. Aivan kertakaikkisen upea show! Valtavan kokoinen KIITOS!"

"Keravan tanssiopiston 40-vuotisjuhlanäytös Liisa Tanssimaassa näytti, että Keravalla osataan. Huikea esitys! Neljä loppuunmyytyä näytöstä Kerava-salissa osoittaa, että keravalaiset arvostavat laadukasta ja tavoitteellista tanssin perusopetusta."

 

21.01 2020

LIIKUNTAPALVELUN MITALIT 2019

Keravan kaupunki palkitsee vuosittain liikuntamitaleilla (pronssi, hopeinen, kultainen) keravalaisia liikunta- ja urheiluelämän vaikuttajia ja menestyjiä. Liikuntapalveluiden mitalit jaettiin Keravan Urheilugaalassa 18.1.2020.

Keravan tanssiopisto ja kaksi tanssiopiston opettajaa palkittiin kunniakirjoilla. 


Keravan Tanssiopisto, yhdistystoiminnastaan Keravalla 40 vuoden ajan.
Reinikka Jaana, ansiostaan Keravan Tanssiopiston eteen tehdystä työstä.
Salminen Taru, ansiostaan Keravan Tanssiopiston eteen tehdystä työstä

Lämpimät onnittelut ihanille opettajillemme!

Kunniakirja

 

07.01 2020

Tervetuloa tanssimaan! 

Ilmoittautuminen on edelleen käynnissä, joten vielä ehdit hyvin mukaan. 

Mikäli olet ilmoittautunut uutena oppilaana kevätkaudelle, tarkistathan oman ryhmäsi aloitusajan ilmoittautumisen yhteydessä saapuneesta vahvistusviestistä. Mikäli ryhmä johon olet ilmoittautunut esiintyy juhlanäytöksessä, on tuntisi aloitusajankohta vasta 27.1. alkaen. Muistathan myös, että uutena oppilaana voit tutustua tanssitunteihimme veloituksetta yhden viikon ajan.

02.12 2019

Sipoon Lilla Villanin ryhmät muuttavat 7.1. alkaen uusiin tiloihin Päiväkoti Pikkusydämeen.

Päiväkoti Pikkusydän sijaitsee Pohjois-Sipoossa Nikkilän sivistys- ja kulttuurikeskuksen alueella, osoitteessa Eteläinen koulutie 3, 04130 Sipoo. Opetusajankohtiin tulee muuton vuoksi joitakin muutoksia. Tarkista tuntiesi uusi opetusaika.

TIISTAI Päivin tunnit 

 17.15-18.00
LT Säteet 45 v. PL
18.00-18.30
Taaperotanssi 1–4 v. PL
18.30-19.30
Miniakrobatia PL
19.30–20.30
Show perus 1 PL


TORSTAI Ainon tunnit

 17.15–18.00
LT Säteet 45 v. AP
 18.00–18.45
LT Pikkujoutsenet 56 v. AP
 18.45–19.45
Minibaletti AP
19.45–20.45
Baletti alkeet (nuoret & aikuiset) AP


Muista tehdä mahdollinen tuntipaikan peruutus viimeistään 15.12.

SipoonPikkusydän

SipoonPikkusydän1

12.11 2019

Ilmoittautuminen uutena oppilaana kevätlukukaudelle 2020 ja tammikuussa alkaviin uusiin ryhmiin käynnistyy maanantaina 2.12.2019 klo 9.00 osoitteessa kto.eepos.fi. Ohjeita ilmoittautumiseen löydät kohdasta Ilmoittautuminen.

Syksyllä tehty ilmoittautuminen on automaattisesti voimassa myös kevätlukukaudella. Jos oppilas ei jatka kevätlukukaudelle, peruutus on tehtävä 15.12. mennessä kirjallisesti toimistoon (toimisto(a)keravantanssiopisto.fi)

 

Uutena opettajana aloittaa Elma KontioD87A3230

Elma on Keravan tanssiopiston kasvatti, joka on juuri valmistumassa tanssinopettajaksi Kuopion Savonia-ammattikorkeakoulusta. Hän on tanssinut monipuolisesti eri lajeja ja tehnyt opintojen ohella erilaisia tanssijan töitä mm. Kuopion kaupunginteatterissa ja taustatanssijana. Tanssissa Elmaa kiinnostavat itseilmaisu ja itsensä haastaminen sekä fyysisyys. Tanssitunneille hän haluaa luoda positiivisen ja turvallisen ympäristön, jossa jokainen voi kehittyä, nauttia ja ylittää itsensä tanssissa.

Liisa Pietikäisen tiistain Killan koulun ja keskiviikon Söderkullan koulukeskuksen tunnit siirtyvät Elmalle kevätkauden alusta. 

 

Muutokset mahdollisia. 

 

10.10 2019

Tanssiva Sherwood valokeilassa FB neliöTervetuloa juhlimaan 40-vuotiasta Keravan tanssiopistoa!

Järjestämme marraskuussa juhla-illan ravintola The New Sherwoodissa. Juhla on tarkoitettu tanssiopiston - sekä vanhoille että nykyisille - täysi-ikäisille oppilaille, henkilökunnalle, hallituksen jäsenille, yhteistyökumppaneille ja kaikille tanssin ystäville.

Illan ohjelmassa on tanssiesityksiä, musiikkia ja maukasta ruokaa.

Paikkana on ravintola The New Sherwood Keravan keskustassa kauppakeskus Karusellissa (Kauppakaari 10, Kerava).

Lippuja myydään The New Sherwoodissa 4.11. alkaen. Illallisen ja ohjelman sisältävät liput maksavat 25 euroa.

Liity mukaan Facebookin tapahtumaan: https://www.facebook.com/events/655492354950950/

03.10 2019

Syysloma 2019 FBViikolla 42 vietetään syyslomaa opetuksesta maanantaista perjantaihin 14.–18.10. Rentouttavaa lomaa! 

Syyslomaviikon lauantaiopetukset 19.10. järjestetään kuitenkin normaalisti, koska pyhäinpäivänä 2.11. jää yksi lauantain opetuskerta väliin. 

Syyslomaviikolla järjestetään myös Liisa Tanssimaassa -harjoituksia, joihin osallistumisesta oma opettaja tiedottaa tarkemmin. 

Myös tanssiopiston toimisto on suljettu syyslomaviikolla. 

 

10.09 2019

IMG 2290Taloudellisesti tuettuun oppilaspaikkaan järjestetään erillinen lisähaku syyskuun aikana. Tukea voi hakea 7-20-vuotiaalle keravalaiselle taiteen perusopetuksen piirissä olevalle oppilaalle. Taloudellisesti tuetun oppilaspaikan saajalle annetaan huojennusta lukukausimaksuihin, ja sitä myönnetään koko lukuvuodeksi. Tuen tarve tulee perustella. Haku on kaksivaiheinen.

Taloudellisesti tuettua oppilaspaikkaa haetaan syyskuun loppuun mennessä (ma 30.9.2019) vapaamuotoisella hakemuksella, josta ilmenevät perustelut taloudellisen tuen tarpeesta sekä oppilaan ja huoltajan yhteystiedot. Hakemus osoitetaan rehtori Irmeli Toiviaiselle ja sen voi lähettää joko sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai postitse (Seunalantie 14, 04200 Kerava). Tukea voidaan myöntää vain tanssiopiston keravalaisille oppilaille. 

22.08 2019

Syyslukukausi käynnistyi maanantaina 12.8., mutta tanssiharrastuksen voi edelleen aloittaa!

Muun muassa näihin ryhmiin mahtuu vielä hyvin uusia oppilaita:

1–6-vuotiaille Keravalla

 • Taaperotanssi 1–4 v. (s. 2015–18), ma klo 18–18.30 Tanssisali Konttori, opettaja Riina Husgafvel
 • Taaperotanssi 1–4 v. (s. 2015–18), ke klo 18.15–18.45 Kurkelan koulu, opettaja Anu Itkonen
 • Säteet 4–5 v. (s. 2014–15), la klo 10–10.45 Tanssisali Akvaario, opettaja Venla Järvensivu
 • Taiturit 5–6 v. (s. 2013–14), ma klo 17.15–18 Tanssisali Konttori, opettaja Riina Husgafvel
 • Väkkärät 5–6 v. (pojat s. 2013–14), ke klo 17–17.45 Kurkelan koulu, opettaja Anu Itkonen
 • Kipinät 5–6 v. (s. 2013–14), to klo 17–17.45 Kurkelan koulu, opettaja Anu Itkonen
 • Taiturit 5–6 v. (s. 2013–14), la klo 11.30–12.15 Tanssisali Akvaario, opettaja Venla Järvensivu

7–10-vuotiaille Keravalla

 • Ministreet, ma klo 16.10–17.10 Tanssisali Konttori, opettaja Katri Liikola
 • Mininyky, ti klo 16–17.00 Killan koulu, opettaja Liisa Pietikäinen
 • Dance hop, ke klo 16.15–17 Kurkelan koulu, opettaja Anu Itkonen
 • Dance hop pojat, ke klo 17.15–18 Tanssisali Virtaamo, opettaja Taru Salminen
 • Minishow, to klo 16–17.00 Kurkelan koulu, opettaja Anu Itkonen
 • Ministreet, to klo 17–18.00 Tanssisali Konttori, opettaja Suvi Palonen
 • Minishow, pe klo 16–17.00 Ahjon koulu, opettaja Riina Husgafvel (tunnit alkavat 30.8.)

Nuorille ja aikuisille Keravalla

 • House perus (nuoret), ma klo 17.30–18.30 Kurkelan koulu, opettaja Sini Tuominen
 • Hiphop perus (nuoret), ma klo 18.30-19.30 Kurkelan koulu, opettaja Sini Tuominen
 • Street avoin (nuoret & aikuiset), ma klo 19.30–20.30 Kurkelan koulu, opettaja Sini Tuominen
 • Baletti alkeet (nuoret & aikuiset), ti klo 19.30–20.30 Killan koulu, opettaja Liisa Pietikäinen
 • Nykytanssi avoin (nuoret & aikuiset), to klo 19.45–20.45 Tanssisali Vintti, opettaja Sari Tuunanen

Tunteja Sipoossa

 • Säteet 4–5 v. (s. 2014–15), ke klo 17–17.45 Söderkullan koulukeskus, opettaja Liisa Pietikäinen
 • Säteet 4–5 v. (s. 2014–15), to klo 17.30–18.15 Lilla Villan, Nikkilä, opettaja Aino Purhonen
 • Minishow 7–9 v., ti klo 15.45–16.45 Lilla Villan, Nikkilä, opettaja Päivi Laukkanen
 • Mininyky 7–9 v., ke klo 16–17.00 Söderkullan koulukeskus, opettaja Liisa Pietikäinen
 • Minibaletti 7–9 v., to klo 16.30–17.30 Lilla Villan, Nikkilä, opettaja Aino Purhonen
 • Dance hop 7–10 v., to klo 15.45–16.30 Lilla Villan, Nikkilä, opettaja Aino Purhonen
 • Baletti alkeet (nuoret & aikuiset), to klo 19–20.00 Lilla Villan, Nikkilä, opettaja Aino Purhonen

Myös moniin muihin ryhmiin on vapaita paikkoja. Näet täydet ryhmät Eepoksesta.

Mistä voin kysyä neuvoa?

Jos kaipaat apua ilmoittautumisessa, ota yhteyttä tanssiopiston toimistoon sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai puhelimitse 0400 956 037. Toimisto palaa kesälomalta torstaina 1.8. ja on auki arkisin klo klo 12-15. 

Entäpä jos haluan ensin kokeilla?

Keravan tanssiopistossa uudet oppilaat voivat tutustua tanssitunteihin veloituksetta yhden viikon ajan. Suosittelemme, että ilmoittaudut ennen kokeilua, jotta varmistat paikkasi ryhmässä ja olet vakuutettu jo kokeilutunnilla. Voit peruuttaa ilmoittautumisesi maksutta kahden viikon kuluessa ilmoittautumisestasi. 

Tervetuloa tanssimaan Keravan tanssiopistoon! 

02.08 2019

KonttoriKesän aikana tanssiopistolle on remontoitu uusi tanssisali Seunalantielle Akvaario-tanssisalin ja tanssiopiston toimiston yhteyteen. 

Uuteen Konttori-saliin siirtyvät tunnit Keravan lukion tanssisalista (tiistai ja torstai), joka on edelleen remontissa, Sompion koulun tunnit (keskiviikko) sekä osa Killan koulun tunneista (maanantai). Siirtyviin ryhmiin ilmoittautuneille oppilaille huoltajineen on lähetetty asiasta tiedote sähköpostitse 2.8.2019. 

Huom! Suvi Palosen Street-tunnit alkavat vasta to 22.8.

Konttori-tanssisalin osoite on Seunalantie 14 ja käynti saliin on etuovesta. Akvaario-tanssisaliin kuljetaan edelleen takaovesta. 

Tanssiopiston toimisto palvelee edelleen samassa osoitteessa arkisin klo 12-15. 

 

30.07 2019

Keravan tanssiopiston lukuvuosi 2019-2020 käynnistyy lukujärjestyksen mukaisesti maanantaina 12.8.2019. 

Poikkeuksena ovat Ahjon koulun tunnit, jotka alkavat perjantaina 30.8.2019. Suvi Palosen Street-tunnit alkavat torstaina 22.8.2019. 

Ilmoittautuneille ei lähetetä erillistä kutsua tunneille. Sähköpostiin automaattisesti lähtevä vahvistusviesti tarkoittaa, että ilmoittautuminen on onnistunut. 

Jonopaikalle ilmoittautuneisiin otetaan yhteyttä sähköpostitse, jos paikka vapautuu. 

Kuinka ilmoittaudun? 

Tunneille ilmoittaudutaan Eepoksessa. Täydet ryhmät näkyvät valikossa keltaisena. 

Mistä löydän tietoa tanssitunneista?

Kaikki tärkeät infot löytyvät kotisivuiltamme:

Mistä voin kysyä neuvoa?

Jos kaipaat apua ilmoittautumisessa, ota yhteyttä tanssiopiston toimistoon sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai puhelimitse 0400 956 037. Toimisto palaa kesälomalta torstaina 1.8. ja on auki arkisin klo klo 12-15. 

Entäpä jos haluan ensin kokeilla?

Keravan tanssiopistossa uudet oppilaat voivat tutustua tanssitunteihin veloituksetta yhden viikon ajan. Suosittelemme, että ilmoittaudut ennen kokeilua, jotta varmistat paikkasi ryhmässä ja olet vakuutettu jo kokeilutunnilla. Voit peruuttaa ilmoittautumisesi maksutta kahden viikon kuluessa syyslukukauden alkamisesta (tai ilmoittautumisestasi, jos olet tehnyt sen lukukauden jo käynnistyttyä). 

Tervetuloa tanssimaan Keravan tanssiopistoon! 

 

 

29.07 2019

Tervetuloa toimistolle (Seunalantie 14) torstaina 8.8. klo 17.00 alkaen, jos uutena oppilaana tai lajia vaihtavana pohdit, olisiko sinulle sopiva ryhmä tanssin perusopetuksen syventävien opintojen ryhmä. Tai jos mietit, mikä tanssilaji voisi sinulle sopia. Pohdinnoissa sinua auttaa ja eri vaihtoehdoista kertoo Keravan tanssiopiston rehtori Irmeli Toiviainen.

10.06 2019

Dance@Kerava -kännykkävideokilpailu tulee taas! Kilpailuaika 10.6.–31.8.2019.

Kilpailu on osa Keravan tanssiopiston 40-vuotisjuhlavuotta.

Kuvaa kännykällä, kun #keravatanssii!

 1. Kuvaa kännykällä jossain päin Keravaa enintään minuutin mittainen video, joka sisältää tanssia.
 2. Lataa video YouTubeen joko julkiseksi tai piilotetuksi.
 3. Täytä ilmoittautumislomake 31.8.2019 mennessä.
 4. Voita hyviä palkintoja!

Sarjat

 • 10–13-vuotiaat
 • 14­–17-vuotiaat
 • Aikuiset

Videon ohjaajan ja koreografin ikä määrittää, mihin sarjaan osallistutaan. Työryhmässä voi olla mukana myös muun ikäisiä.

Säännöt

Videon on oltava:

 • enintään minuutin (60 s) mittainen
 • kuvattu Keravan alueella
 • kuvattu kännykkäkameralla (videota saa editoida)
 • tekijänoikeusvapaa mm. musiikiltaan ja koreografialtaan

Alaikäisillä osallistujilla on oltava huoltajaltaan lupa osallistua kilpailuun.

Dance at Kerava 2019 FB neliöVideo tulee kuvata kännykkäkameralla. Videota saa leikata, editoida ja muokata haluamallaan tavalla.

Kuvatessa julkisella paikalla tulee huomioida, ettei videolla esiinny tietämättään tunnistettavia ulkopuolisia henkilöitä. 

Videota tehdessä tulee huomioida tekijänoikeudet. Videolla näkyvän koreografian tulee olla osallistujien itse tekemä. Videolla ei saa kuulua tekijänoikeuden alaista musiikkia. Äänimaisema voi olla vaikkapa itse tehty tai video voi olla täysin äänetön. Tekijänoikeusvapaata musiikkia voi käyttää. Sitä löytää verkosta hakusanalla ”free music”. Kilpailuun osallistujat ja videon tekijät ovat vastuussa siitä, ettei videon tekemisessä ole rikottu tekijänoikeuksia.

Keravan tanssiopistolla ja Keravan kaupungilla on oikeus käyttää kilpailuun osallistuneita videoita markkinoinnissaan kolmen vuoden ajan.

Voit osallistua kilpailuun usealla videolla.

Tutustu arviointikriteereihin ja tuomareihin. 

06.06 2019

Keravan tanssiopisto juhlii 40-vuotisjuhlavuottaan lukuvuonna 2019-2020. Juhlavuoden kunniaksi tammikuussa 2020 esitetään Lewis Carrollin Liisan seikkailut Ihmemaassa -lastenromaaniin pohjautuva tanssiproduktio. 

Produktion nimirooleihin valittiin esittäjät maaliskuisen koe-esiintymisen perusteella. Monipuolinen joukko eri-ikäisiä tanssinharrastajia tapasi toisensa keskiviikkona 5.6.2019 ja nyt vihdoin on aika julkistaa nimiroolien esittäjät. Roolien nimet ovat tässä vaiheessa työnimiä. Kaikkiin rooleihin valittiin kaksoismiehitys.

Nimiroolien aloitustapaaminen

Nimiroolien esittäjät

 • "Pieni Liisa" - Aila Aitolehti & Sofia Mäki

 • "Keskikokoinen Liisa" - Ruusa Rentto & Saana Näyhö

 • "Iso Liisa" - Annika Vuoristo & Emilia Alasara

 • "Kani" - Lauri Kuitunen & Emilia Kuosmanen

 • "Kissa" - Petra Hakkarainen & Tyyne Tuomivirta

 • "Toukka" - Iida Patjas & Salme Larvala 

 • "Hatuntekijä" - Fanni Hämäläinen & Kreeta Koskinen

 • "Herttakuningatar" - Iiris Myllymäki & Nella Skogberg

 • "Herttakuningas" - Nora Räsänen & Arttu Heikkilä

 • "Tittelityy & Tittelitom" - Päivi Palviainen & Annika Ahonen sekä Loviisa Järventaus & Sanni Larkko

Ryhmän työskentely jatkuu elokuussa. 

 

31.05 2019

Elokuussa 2019, ennen uuden lukuvuoden alkua, järjestetään starttikurssit nuorille ja aikuisille sekä maksuttomia kokeilutunteja nuorten ja aikuisten Tanssimaratonissa ja lapsen Tanssikimarassa.


Nuorten starttikurssi FB neliöNuorten starttikurssi

Aika: ma–ke 5.–7.8.2019
Paikka: Virtaamo- & Vintti-tanssisalit, Palokorvenkatu 6 (käynti Lintulammenkatu 16)

Starttikussilla viritellään keho uuteen kauteen. Paluu tanssisaliin tehdään valitsemalla joko kahden tai kolmen tunnin päivittäinen treenikokonaisuus. Opettajina kurssilla toimivat kaksi keravalaislähtöistä tanssijaa, jotka molemmat ovat lähivuosina keränneet laajalti tietotaitoa ja taiteellista osaamista ulkomailta. Tule mukaan antoisalle kurssille ja saat virtaa uuteen kauteen!

Kurssi on suunnattu erityisesti laajan oppimäärän Pikkolo 2 ja 3, Tako- ja Taiko-ryhmien oppilaille sekä yleisen oppimäärän perus- ja jatkotason oppilaille. 

Huom! 60 minuutin treenikokonaisuus on peruttu. Kaikki osallistuvat 90 minuutin treeneihin.

Hinnat

 2 treeniä/pvä 3 treeniä/pvä
 52 €  74 €

 

Ohjelma

Tarjolla on joka päivä (ma, ti ja ke) kolme 90 min treenituntia, joista valitaan joko kaksi tai kolme.

 klo 12.00–13.30  baletti (Virtaamo)
 klo 14.00–15.30  street (Vintti)
 klo 15.45–17.15  nykytanssi (Virtaamo)

Lajit

Baletti, opettajana Anette Toiviainen

Näillä tunneilla aloitamme uuden kauden hikoillen ja tanssista nauttien. Keskitymme erityisesti kehonhuoltoon sekä baletin tekniikkaan ja tyyliin. Tunti koostuu sopivan monipuolisesti lihastreenistä, tangosta ja keskilattiatyöskentelystä.

Nykytanssi, opettajana Anette Toiviainen

Nykytanssituntien fokuksena on lihasten aktivointi ja kehon tuen löytäminen ja palauttaminen kesän jälkeen. Lisäksi kehitämme nykytanssille ominaista liikemateriaalia sekä tekniikkaa hyödyntäen tilaa ja tasoja. Tärkeänä osana on myös oman liikkeen tuottaminen ja improvisaatio.

Street/hiphop, opettajana Sini Tuominen

Nämä tunnit ovat meneviä ja monipuolisia. Hiphopin tekniikkaan kuuluvat tietyt vakiintuneet perusliikkeet ja lisäksi treenaamme isolaatiota sekä erilaisia lattiatasossa tehtäviä liikkeitä. Näillä tunneilla teemme myös koreografiaa.

Opettajat

Anette Toiviainen opiskelee tällä hetkellä toista vuotta Tukholman Dans och cirkushögskolanissa (DOCH) tanssipedagogiikan linjalla pääaineenaan klassinen baletti. Viime syksyn hän vietti yliopistovaihdossa Itävallan Wienissä, jossa treenasi aktiivisesti sekä balettia että nykytanssia. Anetelle tanssissa tärkeää on sen tuoma hyvinvointi, itsensä haastaminen ja taiteellisuus.

Sini Tuominen on katutanssin moniosaaja ja opettaa mielellään mm. hiphoppia, housea sekä waackingia. Sini on syventynyt katutanssilajeihin mm. Åsa folkhögskolanissa sekä kursseilla ja tapahtumissa eripuolilla maailmaa. Sini on koulutukseltaan myös fysioterapeutti.

Ilmoittautuminen

 • Mene osoitteeseen https://kto.eepos.fi
 • Valitse ”Hakeudu oppilaaksi” tai "Minulla on tunnukset"
 • Valitse "Nuorten starttikurssi 5.–7.8.2019"
 • Valitse tunnit, joille haluat ilmoittautua. 
 • Ilmoittauduttuasi saat vahvistuksen sähköpostiisi, että ilmoittautuminen on vastaanotettu.
 • Jos kurssi on täynnä, voit ilmoittautua jonopaikalle. 

AnetteAikuisten starttikurssi: dynaamista balettia aikuisille

Aikuisten starttikurssi on peruttu!

Aika: ma–ke 5.–7.8.2019 klo 18.00–19.30
Paikka: Vintti-tanssisali, Palokorvenkatu 6 (käynti Lintulammenkatu 16)
Hinta: 15 €/kerta, 35 €/koko kurssi 3 kertaa

Aikuisten starttikussilla viritellään keho kesän jäljiltä uuteen kauteen. Tulemme työskentelemään baletintekniikan ja tyylin parissa liittäen sen kehonhuollollisiin elementteihin. Tervetuloa kehittymään, treenaamaan ja nauttimaan!

Kurssin opettajana toimii keravalaislähtöinen tanssija ja opettajaopiskelija Anette Toiviainen. Anette opiskelee tällä hetkellä toista vuotta Tukholman Dans och cirkushögskolanissa (DOCH) tanssipedagogiikan linjalla pääaineenaan klassinen baletti. Viime syksyn hän vietti yliopistovaihdossa Itävallan Wienissä, jossa treenasi aktiivisesti sekä balettia että nykytanssia. Keväällä Anette ohjasi Tukholmassa omaa aikuisbalettiryhmää. Hänelle tanssissa tärkeää on sen tuoma hyvinvointi, itsensä haastaminen ja taiteellisuus.


Tanssimaraton FB neliö 8.8.2019TANSSIMARATON nuorille & aikuisille

Aika: torstai 8.8.2019 klo 17.3020.00
Paikka: Virtaamo-tanssisali, Palokorvenkatu 6 (käynti Lintulammenkatu 16). Virtaamo-tanssisali sijaitsee rakennuksen alakerrassa.

Keravan tanssiopisto tarjoaa nuorille ja aikuisille torstaina 8.8.2019 kolmen tunnin mittaisen tanssimaratonin. Tule mukaan kokeilemaan yhtä lajia tai kaikkia kuutta! Puolen tunnin kokeilutunnit ovat maksuttomia, eikä niille tarvitse ilmoittautua.

Huom! Tunneilla tanssitaan paljain jaloin tai sukat jalassa, ei sisäkenkiä.

Tanssimaraton on osa Keravan liikuntavuotta 2019.

Aikataulu:

 klo 17.30–18.00  baletti  Jaana Reinikka
 klo 18.00–18.30  nykytanssi  Sari Tuunanen
 klo 18.30–19.00  hiphop  Sini Tuominen
 klo 19.00–19.30  house  Sini Tuominen
 klo 19.30–20.00  jazz  Viivi Virtanen
 klo 20.00–20.30  show  Viivi Virtanen

TanssikimaraTANSSIKIMARA lapsille

Aika: torstai 8.8.2019 klo 1718.30
Paikka: Vintti-tanssisali, Palokorvenkatu 6 (käynti Lintulammenkatu 16). Virtaamo-tanssisali sijaitsee rakennuksen yläkerrassa.

Harkitsetko tanssiharrastuksen aloittamista? Tule mukaan kokeilemaan balettia, nykytanssia tai streetia tai vaikka kaikkia kolmea! Puolen tunnin kokeilutunnit ovat maksuttomia, eikä niille tarvitse ilmoittautua.

Huom! Tunneilla tanssitaan paljain jaloin tai sukat jalassa, ei sisäkenkiä.

Tanssikimara on osa Keravan liikuntavuotta 2019.

Aikataulu:

 klo 17.00–17.30  baletti  Jaana Reinikka
 klo 17.30–18.00  nykytanssi  Sari Tuunanen
 klo 18.00–18.30  street  Sini Tuominen

 

Liikuntavuosi logo

29.05 2019

Uusien oppilaiden ilmoittautuminen Keravan tanssiopistoon lukuvuodelle 2019-2020 aukeaa tiistaina 4.6. klo 9. Myös jatkavat oppilaat voivat edelleen ilmoittautua kirjautumalla henkilökohtaisilla Eepos-tunnuksillaan. 

Ilmoittaudu tästä!

Jos kaipaat apua ilmoittautumisessa, ota yhteyttä tanssiopiston toimistoon sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai puhelimitse 0400 956 037. Olemme auki arkisin klo 12-15 torstaihin 20.6. saakka. Tämän jälkeen toimisto lomailee heinäkuun loppuun asti ja aukeaa jälleen 1.8.2019. 

Kaikki tärkeät infot löytyvät kotisivuiltamme:

Ilmoittautuneille ei lähetetä erillistä kutsua tunneille. Sähköpostiin automaattisesti lähtevä vahvistusviesti tarkoittaa, että ilmoittautuminen on onnistunut. 

Syyslukukausi käynnistyy maanantaina 12.8.2019. Poikkeuksena Ahjon koulun tunnit, jotka alkavat perjantaina 30.8. 

Jonopaikalle ilmoittautuneisiin otetaan yhteyttä sähköpostitse, jos paikka vapautuu. 

27.05 2019

Extend2Keravan tanssiopiston 12-15-vuotiaiden edustusryhmä Extend Kto on mukana Tanssioppilaitokset On Stage 2019 -tapahtumassa. He esittävät Salla-Maaria Mustosen koreografian "Uoma". 

Tanssioppilaitokset On Stage -konsepti on ollut osa Kuopio Tanssii ja Soin ohjelmistoa vuodesta 2011. On Stage -tapahtumissa hakemusten perusteella mukaan valitut tanssikoulujen ryhmät esiintyvät festivaaliyleisölle. Jokainen ryhmä saa esityksen päätteeksi palautetta Jorma Uotisen johtamalta asiantuntijaraadilta. 

On Stage -tapahtuman aikataulu löytyy osoitteesta: https://www.kuopiodancefestival.fi/tanssioppilaitokset-on-stage-40604. Extend Kto esiintyy torstaina 13.6. klo 15 alkavassa näytöksessä.

Onnea matkaan tanssijoille ja opettajalle! 

Kuopio Tanssii ja Soi toteuttaa Tanssioppilaitokset on Stagen yhteistyössä STOPP ry:n kanssa. Kuopio tanssii ja soi järjestetään 12.-18.6.2019. 

 

24.05 2019

Kevätnäytöksessä keskiviikkona 15.5.2019 jaettiin perinteinen Tanssin taitaja -kunniamaininta. Se myönnetään nyky- tai jazztanssin opiskelijalle kevätkauden päättyessä.


Vuoden 2019 Tanssin taitaja on tämän kevään abiturientti Klaara Kolehmainen. Klaaralla on pitkä historia tanssiopistossa, ja useiden tanssivuosiensa aikana hän on harrastanut taidetanssia monipuolisesti. Hänen lajeihinsa ovat kuuluneet niin baletti, jazztanssi kuin nykytanssikin laajaa valinnaisaineiden lajikirjoa unohtamatta. Hän on ollut myös edustusryhmä Tendency KTO:n jäsen.

Kokemus ja osaaminen näkyvät paitsi tanssitaidoissa myös kyvyssä sanallistaa ja ymmärtää tanssia. Tanssitunneilla Klaara laittaa itsensä oikeasti likoon ja hänellä on paljon mielipiteitä asioista - kekseliäät ajatukset ja positiivinen ote vievät usein koko ryhmän toimintaa eteenpäin.
Tanssijana Klaara on muuntautumiskykyinen, tanssillinen ja luova. Tekeminen on vahvaa ja tarkkaa, työskentely omaehtoista ja itseohjautuvaa. Klaaran tanssissa on lumoavaa kypsyyttä, jota myös opettajan on helppo ihailla.

Sydämelliset onnittelut Klaaralle!