Opettajat

Opettajiin saat yhteyden sähköpostitse: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

(Kuvat on otettu taidemuseo Sinkan julkisivuun maalatun graffititeoksen edessä. MadC:n teos kuuluu Sinkan Rakkaudesta vapauteen -näyttelyyn.)

 

Aino Purhonen neliö Aino Purhonen (AP)

Aino on Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta tanssitaiteen maisteriksi valmistunut (2019) freelancer-tanssija. Hän lähestyy tanssia kehollisen mielikuvittelun ajatuksesta käsin: tunneilla ihmetellään, uppoudutaan, viritytään ja tartutaan liikkeen lumoon yhdessä – turvallista ja terveellistä tanssitekniikkaa unohtamatta.

Anu Itkonen Anu Itkonen (AI)

Anu on työskennellyt tanssinopettajana 20 vuoden ajan mm. Lappeenrannassa, Lahdessa ja Kouvolassa. Hän valmistui syksyllä 2018 tanssinopettajaksi Savonia ammattikorkeakoulusta pääaineenaan jazztanssi. Tanssin parissa työskentely on Anun intohimo ja jokaisen oppilaan ehdoton hyvä olo ryhmässä on hänelle tärkeää.

Hannaleena Markkanen kuva Hannaleena Markkanen (HM)

Hannaleena aloitti stepin parissa jo alakouluiässä. Harrastuksesta tuli vähitellen tärkeämpi ja lopulta se johti pysyvään ammatinvalintaan. Opettajana Hannaleena uskoo, että jokainen oppii, kunhan yhdessä löydämme sen oikean reitin asian luokse. Hienoin hetki opettajana on, kun hän näkee innostuksen syttyvän ja tietää, että tuo kipinä kantaa vielä pitkälle eteenpäin.

Irmeli Toiviainen Irmeli Toiviainen, rehtori (IT)

Irmeli on ehtinyt tehdä jo pitkän uran tanssipedagogina ja koreografina kouluttaen mittavan joukon tanssialan ammattilaisia. Opetuksen juuret ovat klassisessa baletissa, jonka lisäksi hän hyödyntää opetuksessaan lajin uusia tuulia. Irmeli haluaa kannustaa jokaista oppilastaan löytämään omat vahvuutensa ja lumoutumaan baletista.

Jaana Reinikka Jaana Reinikka, apulaisrehtori (JR)

Jaana on Keravan tanssiopiston kasvatti, joka on opiskellut balettia Lontoossa ja valmistunut tanssitaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta. Baletinopettaja on hänen toiveammattinsa. Opettajana Jaana on tarkka ja vaativa, mutta myös huumorintajuinen ja kohtaa oppilaansa aina yksilöinä. Oppilailleen hän haluaa siirtää vahvan rakkautensa lajiin.

Katri Liikola Katri Liikola (KL)

Katri on valmistunut tanssitaiteen maisteriksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta v. 2015 pääaineenaan koreografia. Häntä inspiroi se, miten jokaisen oma erityislaatuinen kehollisuus toimii lähtö-kohtana tanssijantyössä, opettamisessa ja koreografian tekemisessä. Positiivinen ja rehellinen oppimisympäristö sekä jokaisen oppilaan kannustaminen ovat Katrille erityisen tärkeitä.

Matti TimonenMatti Timonen (MT)

Tanssinopettajana Matti on kannustava, sopivan vaativa, energinen ja positiivinen. Matin tunnit ovat fyysisiä ja vauhdikkaita. Hän haluaa kehittää jokaista oppijaa yksilönä ja samalla luoda myös ryhmän sisälle hyvää ryhmähenkeä. Matti pitää tärkeänä opettajan ja oppilaan välistä vuorovaikutusta, joten palautteen antaminen ja keskusteleminen puolin ja toisin on tärkeässä osassa.

PetiaIlieva neliöPetia Ilieva (PI)

Petia on valmistunut tanssijaksi Bulgarian Kansallisbaletin koulusta, ja tanssinut Suomen Kansallisbaletissa vuodesta 2001. Vuonna 2009 hänet nimettiin tähtitanssijaksi. Tanssijantyönsä ohella Petia on opiskellut baletinopettajaksi, ja valmistuu kesällä 2019. Hän jäi Kansallisbaletista eläkkeelle huhtikuussa 2019. Opetuskielenä on pääasiassa englanti.

Päivi Laukkanen smallPäivi Laukkanen (PL)

Päivi on valmistunut tanssinopettajaksi Savonia-ammattikorkeakoulusta vuonna 2014. Viimeiset pari vuotta hän on matkustellut Australiassa perehtyen tanssin ja sirkuksen maailmaan myös maapallon toisella puolella. Päivin päälajeja opettajana ovat nykytanssi, lastentanssi ja akrobatia. Hänen tanssituntinsa ovat meneviä, monipuolisia ja mielikuvitusrikkaita.

Riikka Kekalainen Riikka Kekäläinen (RK)

Riikka valmistui tanssinopettajaksi v. 1995 Turun taiteen ja viestinnän oppilaitoksesta. Alun perin hänestä piti tulla kuvanveistäjä, mutta ensimmäinen jazztanssitunti 1980-luvulla muutti kaiken. Riikka on tanssinut useissa nykytanssiteoksissa mm. Zodiakissa. Tanssissa häntä kiehtovat erityisesti lentämisen ja liitämisen kokemukset.

Riina Husgafvel neliö Riina Husgafvel (RH)

Riina on valmistunut tanssinopettajaksi Oulun Ammattikorkeakoulusta vuonna 2017 päälajinaan showtanssi. Vaihto-opiskelunsa hän suoritti New Yorkissa Broadway Dance Centerillä. Opettajana Riina on räiskyvä, vaativa, tarkka ja kannustava. Riina pyrkii luomaan tunneilleen positiivisen, vuorovaikutuksellisen ja avoimen oppimispiirin, ja kohtaa oppilaansa aina yksilöllisesti.

Sami Elovaara Sami Elovaara (SE)

Sami on helsinkiläinen b-boy, joka käy aktiivisesti kisoissa ja tanssii KKC-nimisessä tanssiryhmässä. Hän auttaa oppilaita löytämään oman tyylinsä liikkua ja rohkaisee heitä luovaan improvisaatioon. Myös breakin perinteet ja hiphop-kulttuurin historia ovat läsnä Samin tunneilla.

Sari Tuunanen Sari Tuunanen (SaT)

Sari on valmistunut tanssinopettajaksi Savonia-ammattikorkeakoulusta. Lajeista hänelle rakkain on nykytanssi, ja tanssissa häntä kiehtovat tarkkuus ja heittäytyminen liikkeeseen ja ilmaisuun. Sarin opetuksessa on vaikutteita parityöskentelystä, improvisaatiosta, jazztanssista, capoeirasta ja lyyrisestä hiphopista

Sini Tuominen neliö Sini Tuominen (SiT)

Keravalaislähtöinen Sini on katutanssin moniosaaja ja opettaa mielellään mm. hiphoppia, housea sekä waackingia. Sini on syventynyt katutanssilajeihin mm. Åsa folkhögskolanissa sekä kursseilla ja tapahtumissa eripuolilla maailmaa. Sini on koulutukseltaan myös fysioterapeutti.

Suvi Palonen Suvi Palonen (SP)

Suvi valmistui tanssijaksi Pohjois-Karjalan ammattiopistosta Outokummusta vuonna 2017. Hän on myös käynyt B-Boy & B-Girl Dojon katutanssiopettaja-koulutuksen. Suvi tanssii monipuolisesti eri lajeja nykytanssista hiphopiin ja lyrical jazziin sekä voguingista balettiin ja street jazziin. Hänelle on tärkeää, että oppilas löytää oman tyylinsä ja aidon nautinnon tanssiin.

Taru Reijonen Taru Salminen (TS)

Taru on valmistunut tanssinopettajaksi (Turun AMK) v. 2007 ja Tanssitaiteen maisteriksi v. 2011 (Teatteri korkeakoulu). Taru opettaa jazztanssia ja ohjaa Tendency Kto & Extend Kto -ryhmiä. Taru haluaa olla mukana kasvattamassa nuorista suuria taiteilijoita ja kannustaa oppilaitaan reippaaseen tekemisen meininkiin. Jazztanssitunneilla Taru pyrkii korostamaan monipuolista kehollista ilmaisua, tanssin iloa, kehontuntemusta, fyysisyyttä ja tanssijan oman sisäisen palon löytymistä.

Venla Jarvensivu Venla Järvensivu (VJ)

Venla on valmistunut tanssinopettajaksi Turun ammattikorkeakoulusta vuonna 2013. Venlan oma tanssitausta on jazzpainotteinen. Myöhemmin se on vahvistunut baletilla ja nykytanssilla. Opettajana Venla on pitkäjänteinen ja lempeä ja pyrkii vaalimaan jokaisen oppilaan yksilöllisiä vahvuuksia. Lapsia hän kannustaa mielikuvitusrikkaaseen tanssiin.

Viivi Virtanen Viivi Virtanen (VV)

Viivi aloitti tanssiopintonsa Keravan tanssiopistossa ja valmistui tanssijaksi Tampereen konservatoriosta v. 2005 ja kasvatustieteen maisteriksi Tampereen yliopistosta v. 2009. Opettajana Viivi haluaa luoda kannustavan ilmapiirin, jossa kokeilemiselle, epäonnistumiselle ja itsensä kehittämiselle on tilaa.

Elmakuva Elma Kontio (EK)
Elma on Keravan tanssiopiston kasvatti, joka on juuri valmistumassa tanssinopettajaksi Kuopion Savonia-ammattikorkeakoulusta. Elma on tanssinut monipuolisesti eri lajeja ja tehnyt opintojen ohella erilaisia tanssijan töitä mm. Kuopion kaupunginteatterissa ja taustatanssijana.

Tanssissa Elmaa kiinnostavat itseilmaisu ja itsensä haastaminen sekä fyysisyys. Tanssitunneille hän haluaa luoda positiivisen ja turvallisen ympäristön, jossa jokainen voi kehittyä, nauttia ja ylittää itsensä tanssissa.