Varusteet ja tuntietiketti

Kuinka tanssitunnille pukeudutaan?

Tanssissa liikutaan paljon, ja eri lajeissa liikutaan eri tavalla. Tanssiasun on oltava sopiva kyseiseen tanssilajiin. 

Pukeutumisohjeet löytyvät Oppiaineet-osiosta jokaisen lajin kohdalta erikseen. 

Muita yleisohjeita tunnille

 • Saavu tunnille ajoissa!

 • Ota tunnille mukaan juomapullo.

 • Syöminen, purkka tai sokeriset juomat eivät sovi tanssitunnille.

 • Kiinnitä pitkät hiukset napakasti kiinni.

 • Korut ja kellot kannattaa jättää kotiin. Ne voivat tarttua toisiin tanssijoihin, vahingoittaa itseä tai muita, rikkoutua tai hävitä.

 • Nimikoi omat varusteesi.

 • Pyri käymään tunneilla säännöllisesti, sillä pitkät poissaolot saattavat vaikeuttaa tanssiharrastusta.

 • Muista myös muut opettajasi antamat ohjeet!


 

Hygieniakäytännöt

Päivitetty 23.11.2020

Tanssiopiston toiminnassa otetaan huomioon tartuntatautitilanteen jatkuminen ja siihen liittyvät ajantasaiset viranomaisten ohjeet. Noudatamme Opetushallituksen, Opetus- ja kulttuuriministeriön sekä THL:n ohjeita taiteen perusopetuksen oppilaitosten hygieniakäytännöistä koronavirusepidemian aikana. Meille on tärkeää huolehtia niin oppilaiden kuin opettajienkin terveydestä ja turvallisuudesta. Salimme siivotaan tehostetusti ja tuuletetaan mahdollisimman hyvin. Tärkeää on, että jokainen toimii vastuullisesti ja noudattaa annettuja ohjeita. 

Ohjeet tanssitunnille:

 1. Tanssitunnille ei saa tulla sairaana. Pysy kotona, jos sinulla on pientäkin nuhaa, kurkkukipua tai mitään sairastumiseen viittaavia oireita. Jää kotiin myös, jos perheessäsi tai lähipiirissäsi on joku sairaana. Taiteen perusopetuksen lähiopetukseen osallistumista ei suositella riskiryhmiin kuuluville. 

 2. Sekä oppilaat että opettajat pesevät kätensä/käyttävät käsidesiä aina tullessaan tunnille, sekä ennen kotiinlähtöä. 

 3. Peitä suusi kertakäyttöisellä nenäliinalla, kun yskit/aivastat tai yskäise hihaan. Laita käytetty nenäliina heti roskakoriin. Pese kädet välittömästi.

 4. Tanssitunnilla pidetään riittävää väljyyttä toisiin tanssijoihin ja tunneilla vältetään fyysistä kontaktia vaativia harjoituksia.

 5. Tanssituntien välillä on pieni tauko. Tule paikalle juuri ennen oman harjoituksesi alkua. Jos mahdollista, tule paikalle treenivaatteissa. Vältä tarpeetonta oleskelua pukutiloissa. Poistu tiloista mahdollisimman nopeasti tanssituntisi jälkeen.

 6. Vain lastentanssin oppilaiden saattajat voivat tulla tanssiopiston tiloihin (yksi henkilö oppilaan lisäksi). Huolehdi, että lapsi käy vessassa (mieluiten kotona) ja pesee kätensä ennen tanssitunnin alkua. Saattaja poistuu sisätiloista tanssitunnin ajaksi.

 7. Tanssiopiston siivouksessa huomioidaan viranomaisten ohjeistukset. Opettaja ohjeistaa välineiden käytöstä ja puhdistuksesta.

 8. Keravan tanssiopistossa on vahva maskisuositus 13-vuotiaille ja sitä vanhemmille oppilaille sekä lasta toimitiloihin saattaville huoltajille vähintäänkin toimipisteiden yleisissä tiloissa (mm. aulat, portaikot, käytävät) sekä pukutiloissa. Kasvomaskisuositus on voimassa myös tanssituntien aikana yläkouluikäisistä alkaen. Kasvomaskien hankinta on oppilaiden ja huoltajien vastuulla.

 


Yhteydenpito opettajaan

Opettajat toivovat avointa yhteydenpitoa huoltajien kanssa. Kiireellisissä asioissa opettajan tavoittaa parhaiten sähköpostitse (etunimi.sukunimi(a)keravantanssiopisto.fi). Ota rohkeasti yhteyttä!

Iltaisin tanssituntien välissä opettaja on usein todella kiireinen, joten silloin ei ole paras hetki jäädä juttelemaan.

Tuntimuutoksiin ja -peruutuksiin ja laskutukseen liittyvät asiat hoidetaan suoraan tanssiopiston toimiston kanssa.