Hyppää sisältöön

Tanssin tapahtumaviikko Dance@Kerava

Anna tanssin liikuttaa! Dance@Kerava on vuosittain järjestettävä tanssin tapahtumaviikko, jonka järjestävät yhteistyössä Keravan tanssiopisto, Keravan kaupunginkirjasto ja Keravan kulttuuripalvelut. Tule näkemään, kokemaan ja kokeilemaan tanssia! Tänä vuonna viikko juhlistaa myös Kerava100-juhlavuotta.

Tapahtumaviikon ohjelma julkaistaan tällä sivulla ja Keravan kaupungin tapahtumakalenterissa.

Muutokset ovat mahdollisia.

Maanantaina 13.5.

Kinetic Orchestra: Daltonit

Aika: maanantaina 13.5. klo 18.00
Paikka: Kerava-sali, Keskikatu 3A
Liput: peruslippu aikuiset 15 € (lippu 12,40 € + palvelumaksu 2,60 €) + tilausmaksu alk. 1,50 € (lippu.fi)
lastenlippu 9 € (lippu 7,40 € + palvelumaksu 1,60 €) + tilausmaksu alk. 1,50 € (lippu.fi)

Daltonit_KineticOrchestra_MA-58.jpg
Kuva: Kinetic Orchestra

Daltonit on tanssin ja sirkuksen liikekulttuureja yhdistelevä koko perheelle suunnattu tanssiteatteriseikkailu. Daltonien edesottamuksista ei tunnetta, vauhtia ja vaarallisia tilanteita puutu, kun sirkustaiteilija Onni Toivonen ja Kalle Lehto sekä Kinetic Orchestran perustajan Jarkko Mandelinin tanssivat lapset tulkitsevat sarjakuvistakin tuttujen antisankarien tarinaa.

Daltonien kantavana teemana on syrjäytyminen ja sen henki on hurja, jännittävä, ja koominen. Kaiken sekoilun ja slapstickin jälkeen se toisaalta näyttää omanlaisensa itsepäisen omalakisen elämänkatsomuksen tai vastuuttomuuden traagisenkin puolen. Daltonit on ikäänkuin humoristisempi, monitulkintaisempi ja lennokkaampi versio 7-veljestä, jossa neljästä elämän kolhimasta mutta hyväntahtoisesta sekoilijasta paljastuu uusia puolia, kun heidän normaalin remuamisensa katkaisee tärkeän perheenjäsenen yllättävä katoaminen. Daltonien maailma rakentuu tanssin, sirkuksen ja koomisen liikkumisen varaan.

Teos on suunniteltu koko perheen katsottavaksi.

Koreografia ja konsepti: Jarkko Mandelin
Esiintyjät: Onni Toivonen, Kalle Lehto, Jarkko Mandelin, Lyyli Mandelin, Oiva Mandelin, Rauha Mandelin, Urho Mandelin
Sävellys ja äänisuunnittelu: Josu Mämmi ja Petri Kautto
Valosuunnittelu: Niila Rantala ja Jarkko Mandelin
Puvustus: Jenna Mandelin
Lavastus: Jarkko Mandelin ja työryhmä
Tuotanto: Kinetic Orchestra ja JoJo – Oulun Tanssin Keskus

Ikäsuositus 5+
Kesto n. 45 min

Tiistaina 14.5.

Kirjastokino: Käännekohta

Aika: tiistaina 14.5. klo 18.00
Paikka: Keravan kaupunginkirjasto, Pentinkulma-sali, Paasikivenkatu 12

Kuva: Suomalainen Elokuvapalvelu

Käännekohta (Turning point) on tanssielokuva baletin maailmasta. Kaksi erilaisen elämänvalinnan tehnyttä naista ja entistä tanssijatoveria kohtaavat vuosien jälkeen. Deedee on valinnut ballerinan uran sijaan perheenäidin ja tanssinopettajan roolin. Emma on pitkän menestyneen uran luonut, jo ikääntynyt balettitanssija. He ovat olleet sekä ystäviä että kilpailijoita toisilleen. Emman balettiseurue saapuu vierailulle Deedeen kotikaupunkiin. Heidän kohtaamisestaan seuraa menneiden muistelua ja ammatillisen mustasukkaisuuden värittämää välienselvittelyä. Deedeen tytär, hänkin ballerina, kokee pienen romanssin lahjakkaan miestanssijan kanssa.

Anne Bancroft ja Shirley MacLaine tekevät elokuvassa suuret roolit. Kirov-teatterista länteen loikannut Mikhail Barysnikov tarjoaa näyttäviä sooloesityksiä. Elokuvan näyttävät tanssikohtaukset on kuvattu asiantuntemuksella. Ohjaaja Herbert Ross aloitti uransa koreografina ja taustalla on American Ballet Theatren tunnettuja tekijöitä. Käännekohta on valmistunut vuonna 1977 ja se sai peräti yksitoista Oscar-ehdokkuutta.

Elokuva on sallittu kaikenikäisille ja sen kesto on 1 tunti 54 min. Elokuvan esittelee Timo Malmi. Näytökseen on vapaa pääsy. Tilaisuuden järjestää Keravan kaupunginkirjasto.

Keskiviikkona 15.5.

UniversaaliKerava-tanssityöpaja

Aika: keskiviikkona 15.5. klo 18.00
Paikka: Keravan kaupunginkirjasto, Pentinkulma-sali, Paasikivenkatu 12

Tule mukaan juhlistamaan kaupungin juhlavuotta tanssien!

UniversaaliKerava on kotikaupunki Keravasta inspiraationsa saanut yhteistanssi, jonka koreografiasta vastaa katutanssitaiteilija Sini Tuominen. Kerava-tanssin lähtökohdat ovat saavutettavuus, tunne ja yhteenkuuluvuus: Tanssiin voi ja pystyy osallistumaan kuka tahansa.

Tervetuloa avoimeen ja maksuttomaan työpajaan, jossa tanssin liikkeitä harjoitellaan koreografin johdolla.

Mukana myös Keravan kansantanssijat, jotka esittävät tilaisuudessa Kintaankylän katrillin, Ruotsinkatrillin Sahalahdelta ja Katrillin Repolasta. Kansantanssijat tutustuttavat yleisön myös polkan askeliin. 

Torstaina 16.5.

Improilta Live

Aika: torstaina 16.5. klo 18.00, 18.30 ja klo 19.00
Paikka: Keravan kaupunginkirjasto, Pentinkulma-sali, Paasikivenkatu 12

Improilta Live on taiteidenvälinen esitys, joka yhdistää livelaulun, tanssin ja piirtämisen: Musiikkiopiston laulajat luovat illan improvisoidun äänimaailman ja liikkeestä vastaavat Keravan tanssiopiston tanssijat. Katsojilla on samalla mahdollisuus kokeilla liikkuvien tanssijoiden piirtämistä yhdessä kuvataidekoululaisten kanssa.

Ilta koostuu kolmesta taidehetkestä, jotka ovat kestoltaan noin 20 minuuttia. Vapaa pääsy.

Ilta järjestetään yhteistyössä Keravan kuvataidekoulun ja Keravan musiikkiopiston kanssa.  

Variaatioilta

Aika: torstaina 16.5. klo 18.30–20.00
Paikka: Tanssisali Virtaamo, käyntios. Lintulammenkatu 16

Tule kurkistamaan, miten balettia opiskellaan Keravan tanssiopistossa. Tangossa tehdyn lämmittelyn jälkeen variaatioillassa nähdään nuoria tanssijoita, joiden valitsemat variaatiot kuuluvat klassisen baletin perinteiseen ohjelmistoon ja edustavat eri aikakausia ja baletteja. Vapaa pääsy.

Perjantaina 17.5.

Katutanssitapahtuma SATANEN

Aika: perjantaina 17.5. klo 18.00
Paikka: Paasikivenaukio & Pentinkulma-sali, Keravan kaupunginkirjasto

Nuorille suunnattu katutanssitapahtuma SATANEN valtaa kirjaston edustan. Tapahtuma sisältää battle & jam-osiot. Battle-mittelön lisäksi jamitteluosiossa pääsee vapaasti tanssimaan! Tule ja tuo myös kaverisi – tiedossa dj:n soittamaa musiikkia, itsensä ylittäviä esiintyjiä ja rentoa yhdessäoloa. Luvassa myös arvonta.

Avoimet kokeilutunnit ennen illan eventtiä kirjaston Pentinkulma-salissa:
klo 16–16.45 Hip hop (Leona Pylkkänen)
klo 16.45–17.15 Breaking (Pietari Kauppinen)

Lauantaina 18.5.

Kipinä – taideharrastuksen tapahtumapäivä

Aika: lauantaina 18.5. klo 11–13.00
Paikka: Keravan lukio, Keskikatu 3

Taiteen perusopetus Keravalla esittäytyy! Järjestäjinä Keravan kuvataidekoulu, Keravan musiikkiopisto, Keravan tanssiopisto ja Vekarateatteri. Ohjelmassa musiikkiesityksiä, soitinesittelyä, teatteria, ohjattuja tanssituokioita, kuvispaja, kasvomaalausta, ilmapalloja, herkkuja ja huikeanhauska tanssikilpailu junioreille!
Tapahtumaan vapaa pääsy!

Tule mukaan tanssiopiston tanssihetkiin:

  • Taaperoiden tanssituokio klo 10.20 
  • Tarinatanssi 4–6-vuotiaille klo 11.20 
  • Perhesirkusta klo 12.20 
  • Tanssien ja temppuillen -rata 
  • Tanssikisa klo 12.40 


Jaa somessa:

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Lisää aihealueeseen liittyen