Hyppää sisältöön

Ensi lukuvuoden 2021–22 lukujärjestys, hinnat ja aikataulut

Tervetuloa tanssimaan!

Jatkavien oppilaiden ilmoittautuminen lukuvuodelle 2021–2022 alkaa Eepoksessa maanantaina 17.5.2021 klo 9 ja sulkeutuu perjantaina 28.5.2021 klo 23.59. Jatkavat oppilaat näkevät ilmoittautumislomakkeella oman opettajansa suosittelemat tunnit. Tutustu ilmoittautumisohjeeseen.

Uusien oppilaiden ilmoittautuminen alkaa tiistaina 1.6.2021 klo 9.

Ennen ilmoittautumista, tutustuthan lukuvuoden 2021–2022 koulutussääntöihin

Lukuvuoden aikataulut

Lukuvuosi 2021–2022 koostuu 35 opetusviikosta, joista 17 opetusviikkoa pidetään syyslukukaudella
ja 18 opetusviikkoa kevätlukukaudella.

Syyslukukausi alkaa maanantaina 16.8. ja päättyy lauantaina 18.12. Syyslomalla ei ole opetusta ma–pe 18.–22.10.

Kevätlukukausi alkaa maanantaina 10.1. ja päättyy lauantaina 28.5. Hiihtolomaa vietetään ma–la 21.–26.2. ja pääsiäistaukoa 15.–18.4.

Lukujärjestys

Tutustu lukujärjestykseen. Muutokset ovat mahdollisia.

Tuntiuutuuksia

Heels

Tunnilla tanssitaan uusimpien ja mukaansatempaavimpien biisien tahtiin ja tietysti korkkareissa! Toisinaan pureudutaan myös klassisempaan koroilla tanssittavaan musikaalityyliin. Tunnin pääpaino on feminiinisen räväkässä tanssi-ilmaisussa ja sen taidon oppimisessa, että koroilla tanssiminen olisi upeaa ja katseita kääntävää!

Kuvatanssi

Kuvatanssi on Keravan tanssiopiston ja Keravan kuvataidekoulun yhteinen tunti, jossa yhdistyvät tanssi ja kuvataide. Kuvatanssitunnilla yhteistä teemaa tutkitaan sekä liikkeen että kuvan tekemisen kautta. Tanssia opiskellaan nykytanssitekniikan muodossa. Luova ilmaisu ja improvisaatio ovat vahvasti läsnä opetuksessa. Kuvataidetta opiskellaan monipuolisesti piirtäen, maalaten, muotoilemalla sekä mediataiteen menetelmillä.

Balettia aikuiseen makuun

Aloita viikko baletilla – tanssillinen ja kehoa huoltava aamutunti aikuiseen makuun. Tunnilla keskitytään baletin aakkosiin tangon vieressä harjoitellen sekä keskilattialla baletin tunnelmaan eläytyen. Harjoittelu kehittää mm. tasapainoa, voimaa, koordinaatiota, kehon linjausta ja liikkuvuutta. Avoimen tason balettitunnit suunnitellaan osallistujien toiveita ja taitotasoa vastaaviksi. Baletti vie mennessään monipuolisuudellaan tarjoten hyvää oloa niin keholle kuin mielelle. Tunnille ovat kaikki baletista kiinnostuneet tervetulleita.

Nykytanssia aikuiseen makuun

Virkistystä keholle ja mielelle. Tunnilla herkistytään kuuntelemaan omaa kehoa ja sen liikemahdollisuuksia. Työskentelyssä korostuu omakohtaisen liikeimaisun löytäminen ja tanssin virtaavuudesta nauttiminen. Tunti soveltuu kaikille luovasta nykytanssista kiinnostuneille aikuisille. Aikaisempaa kokemusta nykytanssista ei tarvitse olla.     

Freestyle

Freestyle-tunnin tavoitteena on rohkaista tanssijoita löytämään oma tyylinsä. Tunti koostuu harjoituksista, joiden avulla kehitetään katutanssilajien perusteiden monipuolista käyttöä, musiikin kuuntelemista ja tulkintaa, oman liikkeen luomista sekä tilan hahmotusta ja käyttöä. Myös rinki- ja battleharjoitukset ovat tärkeä osa tuntia. Freestyle soveltuu lisätunniksi kaikille katutanssia harrastaville.

Nykytanssi ja koreografia

Tunneilla ollaan tanssillisten harjoitteiden ja nykytanssitekniikkaan pohjautuvien tanssisarjojen parissa. Työskentely pohjautuu erilaisiin tunnelmiin ja liikedynamiikkoihin. Tunneilla valmistetaan tyylillisesti erilaisia koreografioita, ja samalla uppoudutaan esiintymisen eri muotoihin.

Showjazz

Showjazz on yhdistelmä jazz- ja showtanssia. Tunneilla yhdistyy jazztanssin rytmisyys ja energisyys showtanssin säkenöivään ilmaisuun ja esiintyjyyteen. Tekniikkaharjoittelun lisäksi tanssitunneilla tehdään erilaisia ilmaisuharjoitteita, tanssisarjoja ja improvisaatiotehtäviä sekä luodaan omaa liikemateriaalia unohtamatta kehonhuoltoa. Monipuoliset harjoitteet ja vaihteleva musiikki tempaisevat mukaansa. Tältä tunnilta ei vauhtia ja iloa tule puuttumaan.

Jumps & Turns

Jumps & turns on tunti, jolla harjoitellaan monipuolisesti erilaisia hyppyjä, pyörähdyksiä, piruetteja ja niiden variaatioita. Erilaisia yhdistelmiä ja sarjoja tehdään niin keskilattialla kuin salin poikki liikkuen. Tyylillisesti tunti on jazz- ja nykytanssin tekniikoiden maastossa.

Kärkitekniikka

Kärkitekniikkatunnilla keskitytään harjoittelemaan klassisen baletin kovitetuilla kärkitossuilla tanssimista. Tunti soveltuu valinnaisaineeksi tanssinopiskelijoille, jotka ovat käyneet muutaman vuoden säännöllisesti balettitunneilla ja harjoitelleet vähintään puoli vuotta myös kärkitossuilla.
Opetuskielenä englanti / tuition in English.

Tuntihinnasto

 Tunnin pituus min/vko  1. viikkotunti   2.viikkotunti  3. viikkotunti  4. ja seuraavat viikkotunnit 
 30 min  149 €      
 45 min  201 €  134 €  123 €  +115 €
 60 min  238 €  168 €  134 €  +115 €
 75 min  262 €  191 €  146 €  +115 €
 90 min  284 €  214 €  157 €  +115 €

Laajan linjan tuntipaketit

Tuntipaketti Opetuskertaa viikossa Min/vko Perusmaksu sis. painotusaine ja täydentävä aine Valinnaisaineet
Minipaketti
(Mini- ja Minipikkoloryhmät, Dance hop ja Kuvatanssi)
2 105–135 346 € +115 €
Peruspaketti 1
(Pikkoloryhmät)
3 180 420 € +115 €
Peruspaketti 2
(Pikkoloryhmät)
3 210 483 € +115 €
Syventävä paketti 3
(Tako- ja Taikoryhmät)
3 240–270 569 € +115 €
Syventävä paketti 4
(Tako- ja Taikoryhmät)
4 300–360 621 € +115 €

Laajan linjan pakettihinnat eivät koske jo laajan linjan opinnot suorittaneita oppilaita, jotka ovat jo saaneet päättötodistuksen.

Alennukset ja lisämaksut

Perhealennus 20 €

Lukukausimaksusta annetaan perhealennusta toiselle ja seuraaville samassa taloudessa asuville.

Ulkopaikkakuntalisä 15 €

Ulkopaikkakuntalaisten lukukausimaksuun lisätään ulkopaikkakuntalisä. Keravan kaupunki tukee Keravan tanssiopiston opetusta Keravalla ja Sipoon kunta tukee opetusta Sipoossa. Lisäksi Sipoon kunta maksaa alle 18-vuotiaiden Keravalla opiskelevien sipoolaisten ulkopaikkakuntalisän.  

Edustusryhmälisä 55 €

Edustusryhmät esiintyvät muita ryhmiä useammin lukuvuodessa. Edustusryhmien opetus- ja puvustuskulut ovat suuremmat kuin muiden ryhmien kulut.

Miten valitsen oikean 7–9-vuotiaiden Minitunnin?

Tutustu Miniryhmiin siirtyvän oppilaan huoltajille tarkoitettuun oppaaseen (pdf).

Miten valitsen oikean Pikkoloryhmän?

Tutustu laajan linjan lajivalinnan oppaaseen (pdf).

Jaa somessa:

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Lisää aihealueeseen liittyen