Hyppää sisältöön

Ensi lukuvuoden 2023–24 lukujärjestys, hinnat ja aikataulut

Tervetuloa tanssimaan lukuvuonna 2023–2024!

Jatkavien oppilaiden ilmoittautuminen lukuvuodelle 2023–2024 alkaa Eepoksessa perjantaina 5.5.2023 klo 9 ja sulkeutuu keskiviikkona 17.5.2023 klo 23.59. Oppilaat otetaan ryhmiin ilmoittautumisjärjestyksessä.

Oppilaat ovat saaneet omalta opettajaltaan suositukset ensi lukuvuoden opinnoista. Tuntisuositukset on julkaistu Eepoksessa keskiviikkona 3.5. ja ne näkyvät myös ilmoittautumislomakkeella.

Uusien oppilaiden ilmoittautuminen alkaa tiistaina 23.5.2023 klo 9.

Ennen ilmoittautumista, tutustuthan lukuvuoden 2023–2024 koulutussääntöihin.

Muutokset ovat mahdollisia.


Lukuvuoden aikataulut

Lukuvuosi 2023–2024 koostuu 35 opetusviikosta, joista 17 opetusviikkoa pidetään syyslukukaudella ja 18 opetusviikkoa kevätlukukaudella.

Syyslukukausi alkaa maanantaina 14.8.2023 ja päättyy lauantaina 16.12.2023. Syyslomalla ei ole opetusta ma–la 16.–21.10.2023.     

Kevätlukukausi alkaa maanantaina 8.1.2024 ja päättyy lauantaina 25.5.2024. Hiihtolomaa vietetään ma–la 19.–24.2. ja pääsiäistaukoa 29.3.–1.4.2024.


Lukujärjestys

Muutokset mahdollisia! Suurenna klikkaamalla plusmerkistä.


Uudet tunnit

Minidance 7–9 v.

Minidance-ryhmissä harjoittelu painottuu tanssin alkuopetukseen. Tunneilla tutustutaan jazztanssin, nykytanssin ja showtanssin maailmaan pienin askelin. Harjoittelussa opitaan hahmottamaan musiikkia, omaa kehoa ja tilaa. Lasten perusliikuntataidot kehittyvät ja he oppivat toimimaan ryhmässä, parin kanssa ja itsenäisesti. Tanssivalmiuksia kehitetään positiivisten tanssikokemusten kautta. 

Tanssikerho Dance hop 7–12 v.

Hyppää tanssin maailmaan! Tanssikerhotunnilla kokeillaan eri tanssilajeja ja tutustutaan tanssin kiehtovaan maailmaan. Tanssikerhon avulla lapsi voi löytää itseään kiinnostavan harrastuksen ja tanssilajin. Kerhon lajeihin kuuluvat showtanssi, nykytanssi ja jazz. Lisäksi tunneilla voi olla mausteita katutanssista ja akrobatiasta.  

Tanssia lähestytään tanssipelien, lyhyiden tanssisarjojen ja erilaisten liikekokeilujen kautta. Tunnilla perusliikuntataidot kehittyvät ja oman kehon tuntemus kasvaa. Harjoittelun ytimessä on tanssista nauttiminen ja yhdessä tekeminen. Tunti on suunnattu tanssiopiston uusille oppilaille ja sopii kaikille eri lajeista kiinnostuneille tytöille ja pojille. Ryhmä ei esiinny oppilasnäytöksissä. 

Dance hop -tanssikerhon järjestämistä tuetaan Etelä-Suomen aluehallintoviraston myöntämällä, vuosittain haettavalla lasten ja nuorten paikalliseen harrastustoimintaan myönnetyllä avustuksella. Kerhon hinta on 100 €/lukuvuosi, koko summa laskutetaan syksyllä.

Perhesirkus 

Tunnilla tutustutaan lattia-akrobatiaan sekä pari- ja ryhmätemppuiluun. Tunti alkaa vauhdikkaalla alkulämmittelyllä, jonka jälkeen tehdään erilaisia yksilö-, pari- sekä ryhmätemppuja, keskittyen perheen yhteiseen tekemiseen. Ryhmä sopii kaikenikäisille perheakrobatiasta kiinnostuneille perheille. Tunti kehittää kehotietoutta, vahvistaa lihaksia ja parantaa liikkuvuutta. Lukukausimaksu sisältää yhden lapsen ja yhden aikuisen osallistumisen. Lisäperheenjäsenet +20 €/hlö. Ilmoittautuminen lapsen nimellä. Jokainen lapsi ilmoittautuu erikseen. 

House alkeet +13 v. 

House on 1970–80-luvuilla Chicagon ja New Yorkin klubeilla syntynyt katutanssilaji, jossa keskitytään suurimmaksi osaksi jalkojen vikkelään työskentelyyn. Housessa on vaikutteita monista eri tanssilajeista, esimerkiksi stepistä, hiphopista ja salsasta. 

Tunneilla harjoitellaan houselle tyypillistä nopeaa jalkatekniikkaa yhdistettynä sulavaan ja pehmeään vartalon liikkeeseen. Tunneilla opitaan myös ”jacking”, joka on housetanssin perusta. Liikkeitä harjoitellaan ylä- ja lattiatasossa, niitä yhdistellään lyhyiksi tai välillä pidemmiksikin koreografioiksi ja käytetään freestyle-harjoituksiin. 

Musikaalitanssi perus +11 v. ja Musikaalitanssi jatko +14 v.

Anna musikaalirytmien viedä! Musikaalitanssitunnilla tanssit elokuvista ja teatterimusikaaleista tuttujen, uusien ja vanhojen kappaleiden tahtiin ja pääset uppoutumaan musikaalitanssille ominaiseen liikekieleen ja ilmaisuun. Tyyli pohjautuu pääosin jazz- ja showtanssin tekniikkaan. Tunneilla harjoitellaan myös äänenkäyttöä yhdistettynä liikkeeseen. Aluksi tehdään lämmittely- ja tekniikkaosio, jonka jälkeen luvassa on vauhdikkaita sarjoja läpi salin. Pääpaino on loppusarjassa, jossa vaihtuvien musikaalien koreografioista rakennetaan pieni kokonaisuus. 

Parityöskentely avoin (nuoret +13 v. & aikuiset)

Parityöskentely-tunnilla keskitytään yhdessä tanssimiseen toisiin reagoiden ja painoa jakaen. Tunnit koostuvat lämmittelystä, teknisten teemojen harjoittelusta sekä yhdessä tanssimisesta tanssisarjoja harjoitellen sekä luovia harjoitteita kokeillen. Tunnille osallistuminen ei edellytä taustaa tietyn tanssilajin harrastamisesta. Sen sisältö pohjautuu kuitenkin erityisesti nykytanssin ja kontakti-improvisaation perinteisiin. Tunneilla voidaan painottaa esimerkiksi akrobatiaa tai improvisaatiota osallistujien toiveita kuunnellen. Tunti sopii yli 13-vuotiaille nuorille ja aikuisille.

PBT ja fascia-venyttely (nuoret & aikuiset)

PBT ja fascia -tunneilla opitaan ymmärtämään syvällisemmin lihasmuistin toimintaa mm. ison jumppapallon ja uuden perspektiivin avulla. Liikemateriaali koostuu suurelta osin klassisen baletin tekniikasta sekä aktiivisista lihasvenytyksistä ja lihaskalvoja nesteyttävistä harjoitteista. Näiden harjoitteiden avulla oppilas oppii tunnistamaan, miten venytyksessä olevaan lihakseen saadaan aktiivinen tuntuma ja miten lihas rentoutuessaan vapauttaa enemmän liikkuvuutta. Tunneilla käytetään ison jumppapallon lisäksi vaihtelevasti myös pitkää vastuskuminauhaa, pilatespalloa sekä tennispalloa. 

PBT ja fascia -tunnin avulla tanssinopiskelijat niin harrastajista ammattiopiskelijoihin pystyvät parantamaan keskivartalon hallintaa, painopisteen ja aukikierron käyttöä, vartalon linjauksia sekä nivelten liikkuvuutta lihaskalvojen nesteyttämistä unohtamatta. 

Latinoshow avoin (nuoret & aikuiset)

Latinoshow on yhdistelmä eri showtanssitekniikoita ja latinalaistanssien elementtejä. Tyyli voi pohjautua esimerkiksi cha-chaan, sambaan, jiveen, salsaan, rumbaan, paso dobleen… Tunneilla harjoitellaan monipuolista vartalonkäyttöä ja tehdään erilaisia tekniikkaharjoituksia ja eri tyyleihin pohjautuvia tanssisarjoja. Latinoshow-tunneilla pääset sukeltamaan lattarirytmien monipuoliseen maailmaan!

Bodywork, nykytanssin lattiatekniikka (nuoret & aikuiset)

Bodywork-tunnilla syvennytään nykytanssin rikkaaseen liikekieleen. Painotus on fyysisessä työskentelyssä, mikä tarkoittaa kehon kokonaisvaltaista käyttöä kaikissa harjoitteissa. Tunti sisältää lämmittelyn, tanssiteknisiä ja liikkuvia harjoitteita sekä tanssisarjoja. Tunnilla liikutaan monipuolisesti myös lattiatekniikkaa hyödyntäen. Lisäksi keskitytään hengitykseen, virtaavuuteen, dynamiikkaan, rytmiin ja läsnäoloon. Tunti tuntuu kehossa. 

Lyrical jazz perus (nuoret ja aikuiset)

Lyrical jazz on jazzin, baletin sekä nykytanssin tekniikoihin perustuva tunnelmallinen tanssilaji. Tunnin painopiste on virtaavassa ja monipuolisessa liikkeessä, jota musiikki kuljettaa soljuvasti eteenpäin. Tunti sisältää lämmittelyn, tanssitekniikkaa sekä liikkuvia harjoitteita ja tanssisarjoja. Tunnilla liikutaan monipuolisesti myös lattiatekniikkaa ja hyppyjä hyödyntäen. Lyrical jazz on tanssillinen tunti, joka virtaa kehossa. 

Showjazz perus (nuoret & aikuiset)

Showjazz on yhdistelmä jazz- ja showtanssia. Tunneilla yhdistyy jazztanssin rytmisyys ja energisyys showtanssin säkenöivään ilmaisuun ja esiintyjyyteen. Tekniikkaharjoittelun lisäksi tanssitunneilla tehdään erilaisia ilmaisuharjoitteita, tanssisarjoja ja improvisaatiotehtäviä sekä luodaan omaa liikemateriaalia unohtamatta kehonhuoltoa. Monipuoliset harjoitteet ja vaihteleva musiikki tempaisevat mukaansa. Tältä tunnilta ei vauhtia ja iloa tule puuttumaan. 

Nykytanssia kaikille (nuoret & aikuiset)

Tunnilla tanssitaan nykytanssia aikuisille sopivassa ja helposti lähestyttävässä muodossa. Tunnilla tutustutaan nykytanssin monipuoliseen liikekieleen ja rohkaistaan osallistujia liikkumaan omalla tavallaan omista lähtökohdistaan käsin. Tunneilla harjoitellaan perustekniikkaa ja kehon hallintaa. Tunnilla ei tehdä pitkiä koreografioita eikä esityksiä. Nykytanssiin pohjaavassa harjoittelussa painottuu jokaisen yksilöllisen liikkumisen arvostaminen, kehotietoisuus ja tanssista nauttiminen. Tunti on sisällöltään monipuolinen koko kehoa virkistävä ja vetreyttävä kokonaisuus. 


Uudet opettajat

Ida Viljavuori

Akrobatia

Idaa kiehtoo akrobatiassa liikkeen puhtaus ja teknillisyys. Opettajana Ida kohtaa oppilaat yksilöinä hyödyntäen heidän vahvuuksiaan lajin opettelussa sekä luomalla ilmapiirin, jossa on mukava oppia uutta. Ida on Lahden sirkusartistikoulutuksen kolmannen vuosikurssin opiskelija.

Mathilda Kauppila

Lastentanssi, showtanssi, parityöskentely

Mathildan tunneilla innostutaan ja oivalletaan yhdessä. Uusia haasteita lähestytään yhdessä pehmeästi ja pientä pilkettä silmäkulmassa vaalien. Vauhdikkaillakin tunneilla tärkeänä lähtökohtana on oman kehon kuunteleminen. Mathilda on suosittanut tanssialan perustutkinnon Outokummussa (Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riveria).

Annika Meriläinen

Baletti, nykytanssi, lastentanssi

Annika on opettajana kannustava ja positiivinen. Hän haluaa jokaisen oppilaan löytävän omat vahvuutensa ja nauttivan tanssimisesta. Annika on Keravan tanssiopiston kasvatti ja valmistunut tanssijaksi Suomen Kansallisoopperan ja -baletin Balettioppilaitoksesta. Pedagogista osaamistaan Annika on vahvistanut suorittamalla kasvatustieteen perusopinnot.

Leona Pylkkänen

Hip hop, house

Opettajana Leona on kannustava ja rento – ja tarkka tasa-arvon toteutumisesta. Leonan tunneilla pidetään hauskaa, kannustetaan toisia ja haastetaan itseä. Tanssimisen ohella opitaan tanssityylien kulttuuria ja historiaa. Leona on valmistunut tanssinopettajaksi Tukholman Stockholms konstnärliga högskolanista. Lisäksi hän on opiskellut Åsa Folkhögskolanissa katutanssilajeja.


Haku edustusryhmiin

Jatkavat oppilaat voivat hakea edustusryhmiin (INTO Kto, Tendency Kto ja Repertuaari Kto) jatkoilmoittautumislomakkeella 5.–17.5.2023. Lue lisää.


Tuntihinnasto lukuvuodelle 2023–2024

Lukukausimaksut laskutetaan kahdesti lukuvuodessa, kerran syyslukukaudessa ja kerran kevätlukukaudessa.

Lasku muodostuu valittujen viikkotuntien mukaan niin, että pisin tunti laskutetaan 1. viikkotunnin hinnan mukaan.

1. viikkotunti2. viikkotunti3. viikkotunti4. ja seuraavat
viikkotunnit
30 min 158 €
45 min 219 €45 min 164 €45 min 142 €+128 €
60 min 259 €60 min 194 €60 min 168 €+128 €
75 min 284 €75 min 213 €75 min 185 €+128 €
90 min 308 €90 min 231 €90 min 200 €+128 €

Näin luet hinnastoa: Jos harrastat tanssia kerran viikossa, lukukausimaksusi on 1. viikkotunnin hinta. Jos käyt useammalla tunnilla viikossa, laskusi muodostuu valittujen viikkotuntien mukaan niin, että pisin tunti laskutetaan 1. viikkotunnin hinnan mukaan, toiseksi pisin tunti 2. viikkotunnin mukaan ja niin edelleen.


Laajan linjan tuntipaketit lukuvuodelle 2023–2024

Paketin perusmaksu sisältää paketissa määritellyn tuntimäärän painotusaineen ja täydentävän aineen opintoja. Lukukausimaksut laskutetaan kahdesti lukuvuodessa, kerran syyslukukaudessa ja kerran kevätlukukaudessa.

PakettiPerusmaksuRyhmätOpetuskertojen määräMinuuttimääräValinnais-aineiden hinta
Minipaketti381 €Miniryhmät ja Kuvatanssi 2 kertaa / vko105–135 min/vko+128 €
Peruspaketti 1 464 €Pikkoloryhmät 3 kertaa / vko 180 min/vko+128 €
Peruspaketti 2533 €Pikkoloryhmät 3 kertaa / vko 210 min/vko+128 €
Syventävä paketti 3628 €Tako- ja Taikoryhmät3 kertaa / vko240–270 min/vko+128 €
Syventävä paketti 4687 €Tako- ja Taikoryhmät4 kertaa / vko300–360 min/vko+128 €

Taiteen perusopetuksen laajan opintolinjan opintoja voidaan mukauttaa oppilaan tilanteeseen sopivaksi (HOPS). Henkilökohtainen opetussuunnitelma laaditaan ennen lukuvuoden alkua rehtorin kanssa. Jos opiskelija ei ota kaikkia laajan linjan tuntipakettiin kuuluvia tunteja, maksut määräytyvät lukukausimaksuhinnaston mukaan.

Laajan linjan pakettihinnat eivät koske jo laajan linjan opinnot suorittaneita oppilaita, jotka ovat jo saaneet päättötodistuksen.


Alennukset ja lisämaksut

Perhealennus 20 €
Lukukausimaksusta annetaan perhealennusta toiselle ja seuraaville samassa taloudessa asuville.

Ulkopaikkakuntalisä 25 €
Muiden kuin keravalaisten ja sipoolaisten oppilaiden lukukausimaksuun lisätään ulkopaikkakuntalisä. 

Edustusryhmälisä 62 €
Edustusryhmät esiintyvät muita ryhmiä useammin lukuvuodessa. Edustusryhmien opetus- ja puvustuskulut ovat suuremmat kuin muiden ryhmien kulut.


Step by Step – soveltavan tanssin kurssi

Lukuvuonna 2023–2024 soveltavan tanssin kurssi kestää 10 kertaa syyslukukaudella (1.9.-10.11.2023) ja 10 kertaa kevätlukukaudella (19.1.–5.4.2024). Tanssiopisto on saanut kurssin järjestämiseen Etelä-Suomen aluehallintoviraston avustusta lasten ja nuorten paikalliseen harrastustoimintaan.
Hinta: 100 €, koko hinta laskutetaan syksyllä


Avi:n tukemat tanssikerhot

Toteutamme lukuvuonna 2023–2024 kaksi Dance hop -tanssikerhoa Etelä-Suomen aluehallintoviraston myöntämällä lasten ja nuorten paikalliseen harrastustoimintaan tarkoitetulla avustuksella. Tanssikerhot on suunnattu ensisijaisesti uusille oppilaille.

Dance hop -tanssikerho 7–10 v.
100 €/lukuvuosi, koko summa laskutetaan syksyllä


Taloudellisesti tuetut oppilaspaikat

Keravan tanssiopiston kannatusyhdistyksen hallitus on tehnyt päätöksen taloudellisesti tuettujen oppilaspaikkojen myöntämisestä toimintavuodelle 2023–2024. Taloudellisesti tuettua oppilaspaikkaa voi hakea laajan tai yleisen opintolinjan 7–20-vuotias oppilas, jolla on siihen perusteltu tarve. Taloudellisesti tuetun oppilaspaikan saajalle annetaan huojennusta lukukausimaksuihin, ja sitä myönnetään koko lukuvuodeksi.

Taloudellisesti tuettujen oppilaspaikkojen hakuaika lukuvuodelle 2023–2024 on käynnissä 5.5.–8.8.2023. Paikkaa haetaan täyttämällä sähköinen hakulomake. Hakijan on oltava hakuvaiheessa ilmoittautunut oppilaaksi. Päätökset ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Keravan kaupungin harrastestipendi ja harrasteseteli

Keravan kaupunki ja Sinebrychoff tukevat keravalaisia lapsia ja nuoria harrastestipendillä. Keravalla on tärkeää, että jokaisella nuorella olisi mahdollisuus kehittää itseään jonkin harrastuksen parissa. Onnistumisen kokemukset antavat itseluottamusta, ja harrastuksen parista voi löytää uusia kavereita.

Syksyn 2023 harrastestipendiä voi hakea 7–17-vuotias keravalainen nuori (1.1.2006 – 31.12.2016 syntyneet). Stipendi on tarkoitettu ohjattuun harrastetoimintaan esimerkiksi urheiluseurassa, järjestössä, kansalaisopistossa tai taideoppilaitoksessa. Valintaperusteinamme ovat muun muassa lapsen ja perheen taloudelliset, terveydelliset ja sosiaaliset olosuhteet. Hakuaika on 28.4.-31.5.2023.

Harrasteseteli on keravalaisille 7-29-vuotiaille nuorille suunnattu avustus. Harrasteseteliä voi käyttää mihin tahansa säännölliseen, järjestettyyn tai omaehtoiseen harrastustoimintaan tai harrastusvälineisiin. Avustuksen suuruus on enimmillään 300 euroa. Tukea myönnetään sosioekonomisin perustein.

Tanssiopisto auttaa tarvittaessa hakemuksen teossa, joten ota yhteyttä toimistoon.

Hakuajat ja lisätiedot:
https://kerava.fi/asioi-verkossa/avustukset

Jaa somessa:

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Lisää aihealueeseen liittyen