Yhteisin askelin

Keravan tanssiopiston blogi

Hyvän työn tuloksia

Katsaus palautekyselyistä saamiimme vastauksiin ja niistä johdettaviin toimenpiteisiin

Kevätlukukauden 2021 loppu oli tänäkin vuonna myös lakisääteisen itsearvioinnin aikaa. Pyysimme palautetta toiminnastamme yli 7-vuotiailta oppilailta ja kaikkien oppilaiden huoltajilta. Vaikka vastausprosentti olikin verrattain pieni aikaisempaan palautekyselyyn verrattuna, luotamme siihen, että he, jotka palautetta halusivat antaa, sitä myös antoivat.

Opetus poikkeusaikana

Kyselyiden

Lue lisää

Arkea ja juhlaa - arjen juhlaa

Keravan tanssiopiston 40-vuotisjuhlavuosi on hiljalleen päättymässä. Tapahtumarikkaan toimintavuoden lopussa saa rehtorikin huokaista syvään, hymyillä leveästi ja olla aidosti tyytyväinen. Paljon on tehty, koettu ja kehitytty. Eletty tanssien niin arkea kuin juhlaa.

Luonnollisesti menneen vuoden aikana on mieleeni noussut monia hienoja muistoja. Erityisesti tanssiopiston ihmiset ovat olleet ajatuksissani. Unohtumattomia hetkiä on

Lue lisää

Muistoja tanssiopistosta

Elettiin 80-luvun alkua ja olin pieni ala-asteikäinen, juuri Etelä-Karjalasta uuteen kotikaupunkiin Keravalle muuttanut tyttö, kun äitini huomasi ilmoituksen Keravan tanssi-ja liikuntakoulusta, jonka tunneille minut ilmoitettiin. Aloitin tanssiliikuntatunnit Killan kerhohuoneella innostavan opettajani Kristiina Kostian johdolla. Sali oli minusta tosi hieno peileineen ja seinää kiertävine balettitankoineen.

Oma innostukseni tanssiin kasvoi entisestään, kun

Lue lisää

Treenitauolta uusia ideoita kehon hyvinvointiin

Hyvät treenirutiinit ehkäisevät myös rasitusvammoja

Tanssi on ihana ja koukuttava laji – osa himotreenaajista käy kuitenkin niin paljon tunneilla, että muulle liikkumiselle ei koulun ohella jää juurikaan aikaa. Silloin on vaarana, että harjoittelu yksipuolistuu ja aiheuttaa ylikuormittumista, kun oikeanlaiselle palautusharjoittelulle ei jää riittävästi aikaa. Vietä treenitauko muusta liikunnasta nauttien ja

Lue lisää

Luovuuden polkuja

Juhlavuoden kunniaksi aloitimme Muistoja Keravan tanssiopistosta -sarjan, johon olemme pyytäneet mukaan henkilöitä, jotka ovat tavalla tai toisella olleet osa Keravan tanssiopiston historiaa. Pääset lukemaan, millaisia muistoja eri ihmisillä on Keravan tanssiopistosta. Tällä kertaa vuorossa on Suvi Sievilä, jonka luoma upea näytösjuliste ei ole jäänyt varmasti keneltäkään huomamatta.

"Baletti oli minulle

Lue lisää

Kto:ssa opettajana, huoltajana ja kannatusyhdistyksen hallituksen jäsenenä

Juhlavuoden kunniaksi aloitimme Muistoja Keravan tanssiopistosta -sarjan, johon olemme pyytäneet mukaan henkilöitä, jotka ovat tavalla tai toisella olleet osa Keravan tanssiopiston historiaa. Pääset lukemaan, millaisia muistoja eri ihmisillä on Keravan tanssiopistosta. Tällä kertaa vuorossa on Outi Hassinen. 

"Elämäni hienoja vaiheita on kytkeytynyt Keravan tanssiopistoon. Toimin tanssiopistossa baletin opettajana vuosina 1991–2001.

Lue lisää

Keravan tanssiopisto ponnahduslautana tanssin ammattikentälle

Juhlavuoden kunniaksi aloitimme Muistoja Keravan tanssiopistosta -sarjan, johon olemme pyytäneet mukaan henkilöitä, jotka ovat tavalla tai toisella olleet osa Keravan tanssiopiston historiaa. Pääset lukemaan, millaisia muistoja eri ihmisillä on Keravan tanssiopistosta. Tällä kertaa vuorossa on Sini Mäenpää.

 

"Aloitin tanssiharrastukseni Keravan tanssiopistossa vuonna 1991 klassisella baletilla, joka säilyikin pääaineenani opintojeni

Lue lisää

Tila(isuus) tanssia

Tanssiopistossa on jälleen syksyn myötä käynnistynyt innostunut vilinä ja kuhina, kun eri ikäiset tanssijat saapuvat kevein askelin tanssitunneille. Toimintaa löytyy peräti yhdeksästä eri salista ja lisäksi tanssinopetusta annetaan päiväkodeissa ja perusopetuksen kerhoissa. Kuitenkin tanssin perusopetuksen yhdeksi suurimmista arjen haasteista on noussut tanssiin soveltuvien tilojen vaikea saatavuus. Meillä salit ovat kovin

Lue lisää

Ensimmäiset yhteiset askeleet

Juhlavuoden kunniaksi aloitamme Muistoja Keravan tanssiopistosta -sarjan, johon olemme pyytäneet mukaan henkilöitä, jotka ovat tavalla tai toisella olleet osa Keravan tanssiopiston historiaa. Pääset lukemaan, millaisia muistoja eri ihmisillä on Keravan tanssiopistosta. Muistojen sarjan aloittaa tanssikoulun perustaja Kristiina Kostia. Oletko koskaan pohtinut, miten nyt 40-vuotias Keravan tanssiopisto sai alkunsa? 

 

"Emme voineet

Lue lisää

Opintotiedot takataskussa

Sähköiset tietojärjestelmät ovat läsnä meidän kaikkien jokapäiväisessä arjessa: päiväkodissa ja koulussa on omat järjestelmänsä, työpaikalla niitä on varmasti useita. Toki myös täällä tanssiopinnoissa!  


Kuvakaappaus Eepoksesta

 

Keravan tanssiopistossa ponnistettiin keväällä 2018 upea Grand allegro -hyppy eteenpäin, kun otimme käyttöön sähköisen oppilastietojärjestelmä Eepoksen. Eepos on taiteen perusopetusta järjestäville oppilaitoksille suunniteltu tietojärjestelmä, jota käyttää noin

Lue lisää

KTO:n kasvatti

Tanssiharrastukseni alkoi vuonna 2004 Keravan tanssiopistolla. Kun minulta päiväkodissa muutama vuosi tämän jälkeen kysyttiin mikä haluan olla isona, olivat vastaukset balettitanssija, koirankouluttaja tai sirkustaiteilija. Miettiessäni sitä missä olen nyt, on suunta ainakin oikea…

Aloitin tanssin ammattiopinnoissa reilu vuosi sitten Tukholman ”Dans och cirkushögskolanissa” pääaineenani balettipedagogiikka. Kyseessä on yliopistokoulutus, josta valmistuttuani

Lue lisää

Aivoille happea ja puskua uusin suuntiin esittävän taiteen linjalta!

Tapaan Keravan lukion aulassa kaksi hyväntuulista lukio-opiskelijaa. He ovat aloittaneet lukion tänä vuonna ja he ovat molemmat esittävän taiteen linjalla, painotuksenaan tanssi. Kyselen heiltä tunnelmia opinnoista.

Tyyne, 16 vuotta, on tanssinut pääasiassa nykytanssia, mutta myös balettia ja muita kiinnostavia tanssilajeja. Antti, 16 v, on tanssinut aiemmin streettiä.

 

Miksi hait

Lue lisää

Notkea kuin kissa?

Mikä olisikaan parempi tapa aloittaa Keravan tanssiopiston blogihistoria kuin kissa-aiheinen venyttelyteksti? Tosin jo muutaman ensimmäisen minuutin aikana kuvaajan kanssa totesimme, että ehkä informatiivisuus ja oikeaoppiset asennot voidaan unohtaa. Arvon kisuja, Tiuhtia ja Hippua, ei voinut vähempää kiinnostaa odotella, että kuvaaja sai valotuksen ja kuvakulman kohdilleen.

 

Jos kuvat kaikesta huolimatta

Lue lisää