Hyppää sisältöön

Kokeile PBT ja fascia -tuntia edullisesti!

Kiinnostaisiko sinua PBT ja fascia -tunti, mutta et oikein tiedä, olisiko tunti sinun juttusi, etkä halua sitoutua koko lukuvuoteen? Tarjoamme tänä syksynä mahdollisuuden kokeilla tuntia viisi kertaa huippuedulliseen 30 euron hintaan.

PBT ja fascia -tunti on torstaisin klo 20–21.00 tanssisali Virtaamossa. Kokeilujakso järjestetään viitenä kertana ennen syyslomaa 14.9.–12.10. Opettajana on Jaana Reinikka.

Tunti soveltuu yli 10-vuotiaille nuorille ja aikuisille. Parhaan hyödyn tanssiopintoihin saavat perus- ja jatkotason oppilaat. Tunti soveltuu hyvin myös kehonhuoltotunniksi ilman pitkää klassisen baletin harjoittelutaustaa.

PBT ja fascia -tunneilla opitaan ymmärtämään syvällisemmin lihasmuistin toimintaa ison jumppapallon ja uuden perspektiivin avulla. Liikemateriaalissa yhdistyvät pilatesharjoitteet, lattiatankotreeni, klassisen baletin tekniikka sekä aktiiviset lihasvenytykset ja lihaskalvoja nesteyttävät harjoitteet. Näiden harjoitteiden avulla oppilas oppii tunnistamaan, miten venytyksessä olevaan lihakseen saadaan aktiivinen tuntuma ja miten lihas rentoutuessaan vapauttaa enemmän liikkuvuutta.

PBT ja fascia -tunnin avulla tanssinopiskelijat niin harrastajista ammattiopiskelijoihin pystyvät parantamaan keskivartalon hallintaa, painopisteen ja aukikierron käyttöä, vartalon linjauksia sekä nivelten liikkuvuutta lihaskalvojen nesteyttämistä unohtamatta.

Mikä PBT?

PBT eli Progressing Ballet Technique on hyvin suosittu tanssinopiskelijoiden ja tanssiammattilaisten oheisharjoittelumenetelmä etenkin Australiassa, Uudessa-Seelannissa, Aasiassa ja Latinalaisen Amerikan maissa. Sen juuret ovat Maija Plisetskajan lattiatankoharjoitteissa ja klassisessa pilateksessa, ja sitä kehitetään klassisen baletin hengessä ja liikkeiden variaatioilla eteenpäin jatkuvasti.

Suomessa PBT-ohjaajia on vain muutamia. Jaana Reinikka suoritti PBT-ohjaajakoulutuksen Lontoossa kesällä 2017 menetelmän kehittäjän Marie Walton-Mahonin ohjauksessa.

Ilmoittaudu mukaan!

Ilmoittaudu mukaan kokeilujaksolle syksyn kurssien ilmoittautumislomakkeella: Eepos: Keravan tanssiopisto

Jaa somessa:

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Lisää aihealueeseen liittyen