Hyppää sisältöön

Notkea kuin kissa?

Mikä olisikaan parempi tapa aloittaa Keravan tanssiopiston blogihistoria kuin kissa-aiheinen venyttelyteksti? Tosin jo muutaman ensimmäisen minuutin aikana kuvaajan kanssa totesimme, että ehkä informatiivisuus ja oikeaoppiset asennot voidaan unohtaa. Arvon kisuja, Tiuhtia ja Hippua, ei voinut vähempää kiinnostaa odotella, että kuvaaja sai valotuksen ja kuvakulman kohdilleen.

Jos kuvat kaikesta huolimatta innostavat venyttelemään kotona, niin muutama open tärkeä huomio:
1) Kuvissa käytettyjen kisujen elopaino pyörii kolmen kilon hujakoilla. Jos oman venyttelykumppanisi paino poikkeaa tästä selvästi niin asentojen soveltamista kannattaa harkita (ei flat backia 60-kiloinen koiruli alaselän päällä)


2) Venyttelykumppanin ei tarvitse olla rotukissa, ihan perussöötti maatiainenkin kelpaa. Tarkemmin ottaen, kaikki venytykset ovat mahdollisia myös ilman (karvaista) kaveria.
3) Kokeile silta ensin kaksi kättä maassa ja pohdi sen jälkeen kannattaako toisella kädellä härnätä venyttelykaveria.


4) Jos kuvittelit, että voit samalla lukea, katsoa telkkaria tai näpytellä viestejä kaverille, niin.. Ei toivoa. Suosi asentoja, joissa voit rapsutella hellyydenkipeitä karvatassuja.

Yleensä nämä kaksi karvaista sankaria osallistuvat kaikkeen arkiseen puuhasteluun vähän liiankin innokkaasti. Useampaan otteeseen on meinannut kissa vahingossa lähteä lentoon tuntisuunnittelun tai kotijoogailun aikana. Hipun (Neiti Nokinenä) lempipuuhaa on kiivetä olkapään kautta kohti selkää ja siten käskyttää omistaja mahdollisimman siistiin flat back -asentoon. Siinä on sitten kiva köllötellä ja antaa palvelijan kuljettaa huoneesta toiseen. Tiuhtin (Herra Punakuonon) taas tunnistaa kuvistakin siitä, että hän viihtyy sylissä. Ihan mikä tahansa asento tai paikka kelpaa, kunhan pääsee syliin köllimään. Pelottavat flat backit on Tiuhtin mielestä ihan tyttöjen juttuja.

Ei muuta kuin venyttelemään!
Tiuhtin ja Hipun tärkein loppuhuomio: Mikä tahansa asento on venyttelyasento!

Kuvat: Mikko Rinnevuori
Teksti: Viivi Virtanen

Jaa somessa: