Hyppää sisältöön

Tervetuloa tanssimaan lukuvuonna 2023–24!

Tervetuloa tanssimaan Keravan tanssiopistoon lukuvuonna 2023–2024!

Ilmoittautuminen on avoinna sekä uusille että jatkaville oppilaille. Ilmoittautuminen tehdään sähköisesti Eepoksessa.

Ennen ilmoittautumista, tutustuthan lukuvuoden 2023–2024 koulutussääntöihin. Koulutussäännöissä kerrotaan mm. ilmoittautumisesta, peruutusehdoista ja poissaolojen korvaamisesta. Ilmoittautuessasi hyväksyt koulutussäännöt ja sitoudut noudattamaan niitä.


Lukuvuoden aikataulut

Lukuvuosi 2023–2024 koostuu 35 opetusviikosta, joista 17 opetusviikkoa pidetään syyslukukaudella ja 18 opetusviikkoa kevätlukukaudella.

Syyslukukausi alkaa maanantaina 14.8.2023 ja päättyy lauantaina 16.12.2023. Syyslomalla ei ole opetusta ma–la 16.–21.10.2023.     

Kevätlukukausi alkaa maanantaina 8.1.2024 ja päättyy lauantaina 25.5.2024. Hiihtolomaa vietetään ma–la 19.–24.2. ja pääsiäistaukoa 29.3.–1.4.2024.


Hinnat lukuvuodelle 2023–2024

Ennen ilmoittautumista, tutustuthan hintoihimme. Lukukausimaksut laskutetaan kahdesti lukuvuodessa, kerran syyslukukaudessa ja kerran kevätlukukaudessa.

Hinnastossa kerrotaan myös tanssiopintoihin myönnettävistä taloudellisista tuista.


Lukujärjestys

Kaikki tunnit löytyvät lukujärjestyksestä. Huomioithan, että muutokset ovat mahdollisia.


Tuntikuvaukset

Suurin osa tuntikuvauksista löytyy kotisivujen Oppiaineet-osiosta.

Lukuvuoden uutuustunnit 2023–2024 on kuvattu alla:

Minidance 7–9 v.

Minidance-ryhmissä harjoittelu painottuu tanssin alkuopetukseen. Tunneilla tutustutaan jazztanssin, nykytanssin ja showtanssin maailmaan pienin askelin. Harjoittelussa opitaan hahmottamaan musiikkia, omaa kehoa ja tilaa. Lasten perusliikuntataidot kehittyvät ja he oppivat toimimaan ryhmässä, parin kanssa ja itsenäisesti. Tanssivalmiuksia kehitetään positiivisten tanssikokemusten kautta. 

Tanssikerho Dance hop 7–12 v.

Hyppää tanssin maailmaan! Tanssikerhotunnilla kokeillaan eri tanssilajeja ja tutustutaan tanssin kiehtovaan maailmaan. Tanssikerhon avulla lapsi voi löytää itseään kiinnostavan harrastuksen ja tanssilajin. Kerhon lajeihin kuuluvat showtanssi, nykytanssi ja jazz. Lisäksi tunneilla voi olla mausteita katutanssista ja akrobatiasta.  

Tanssia lähestytään tanssipelien, lyhyiden tanssisarjojen ja erilaisten liikekokeilujen kautta. Tunnilla perusliikuntataidot kehittyvät ja oman kehon tuntemus kasvaa. Harjoittelun ytimessä on tanssista nauttiminen ja yhdessä tekeminen. Tunti on suunnattu tanssiopiston uusille oppilaille ja sopii kaikille eri lajeista kiinnostuneille tytöille ja pojille. Ryhmä ei esiinny oppilasnäytöksissä. 

Dance hop -tanssikerhon järjestämistä tuetaan Etelä-Suomen aluehallintoviraston myöntämällä, vuosittain haettavalla lasten ja nuorten paikalliseen harrastustoimintaan myönnetyllä avustuksella. Kerhon hinta on 100 €/lukuvuosi, koko summa laskutetaan syksyllä.

Perhesirkus 

Tunnilla tutustutaan lattia-akrobatiaan sekä pari- ja ryhmätemppuiluun. Tunti alkaa vauhdikkaalla alkulämmittelyllä, jonka jälkeen tehdään erilaisia yksilö-, pari- sekä ryhmätemppuja, keskittyen perheen yhteiseen tekemiseen. Ryhmä sopii kaikenikäisille perheakrobatiasta kiinnostuneille perheille. Tunti kehittää kehotietoutta, vahvistaa lihaksia ja parantaa liikkuvuutta. Lukukausimaksu sisältää yhden lapsen ja yhden aikuisen osallistumisen. Lisäperheenjäsenet +20 €/hlö. Ilmoittautuminen lapsen nimellä. Jokainen lapsi ilmoittautuu erikseen. 

Musikaalitanssi perus +11 v. ja Musikaalitanssi jatko +14 v.

Anna musikaalirytmien viedä! Musikaalitanssitunnilla tanssit elokuvista ja teatterimusikaaleista tuttujen, uusien ja vanhojen kappaleiden tahtiin ja pääset uppoutumaan musikaalitanssille ominaiseen liikekieleen ja ilmaisuun. Tyyli pohjautuu pääosin jazz- ja showtanssin tekniikkaan. Tunneilla harjoitellaan myös äänenkäyttöä yhdistettynä liikkeeseen. Aluksi tehdään lämmittely- ja tekniikkaosio, jonka jälkeen luvassa on vauhdikkaita sarjoja läpi salin. Pääpaino on loppusarjassa, jossa vaihtuvien musikaalien koreografioista rakennetaan pieni kokonaisuus. 

Parityöskentely avoin (nuoret +13 v. & aikuiset)

Parityöskentely-tunnilla keskitytään yhdessä tanssimiseen toisiin reagoiden ja painoa jakaen. Tunnit koostuvat lämmittelystä, teknisten teemojen harjoittelusta sekä yhdessä tanssimisesta tanssisarjoja harjoitellen sekä luovia harjoitteita kokeillen. Tunnille osallistuminen ei edellytä taustaa tietyn tanssilajin harrastamisesta. Sen sisältö pohjautuu kuitenkin erityisesti nykytanssin ja kontakti-improvisaation perinteisiin. Tunneilla voidaan painottaa esimerkiksi akrobatiaa tai improvisaatiota osallistujien toiveita kuunnellen. Tunti sopii yli 13-vuotiaille nuorille ja aikuisille.

PBT ja fascia-venyttely (nuoret & aikuiset)

PBT ja fascia -tunneilla opitaan ymmärtämään syvällisemmin lihasmuistin toimintaa mm. ison jumppapallon ja uuden perspektiivin avulla. Liikemateriaali koostuu suurelta osin klassisen baletin tekniikasta sekä aktiivisista lihasvenytyksistä ja lihaskalvoja nesteyttävistä harjoitteista. Näiden harjoitteiden avulla oppilas oppii tunnistamaan, miten venytyksessä olevaan lihakseen saadaan aktiivinen tuntuma ja miten lihas rentoutuessaan vapauttaa enemmän liikkuvuutta. Tunneilla käytetään ison jumppapallon lisäksi vaihtelevasti myös pitkää vastuskuminauhaa, pilatespalloa sekä tennispalloa. 

PBT ja fascia -tunnin avulla tanssinopiskelijat niin harrastajista ammattiopiskelijoihin pystyvät parantamaan keskivartalon hallintaa, painopisteen ja aukikierron käyttöä, vartalon linjauksia sekä nivelten liikkuvuutta lihaskalvojen nesteyttämistä unohtamatta. 

Latinoshow avoin (nuoret & aikuiset)

Latinoshow on yhdistelmä eri showtanssitekniikoita ja latinalaistanssien elementtejä. Tyyli voi pohjautua esimerkiksi cha-chaan, sambaan, jiveen, salsaan, rumbaan, paso dobleen… Tunneilla harjoitellaan monipuolista vartalonkäyttöä ja tehdään erilaisia tekniikkaharjoituksia ja eri tyyleihin pohjautuvia tanssisarjoja. Latinoshow-tunneilla pääset sukeltamaan lattarirytmien monipuoliseen maailmaan!

Bodywork, nykytanssin lattiatekniikka (nuoret & aikuiset)

Bodywork-tunnilla syvennytään nykytanssin rikkaaseen liikekieleen. Painotus on fyysisessä työskentelyssä, mikä tarkoittaa kehon kokonaisvaltaista käyttöä kaikissa harjoitteissa. Tunti sisältää lämmittelyn, tanssiteknisiä ja liikkuvia harjoitteita sekä tanssisarjoja. Tunnilla liikutaan monipuolisesti myös lattiatekniikkaa hyödyntäen. Lisäksi keskitytään hengitykseen, virtaavuuteen, dynamiikkaan, rytmiin ja läsnäoloon. Tunti tuntuu kehossa. 

Lyrical jazz perus (nuoret ja aikuiset)

Lyrical jazz on jazzin, baletin sekä nykytanssin tekniikoihin perustuva tunnelmallinen tanssilaji. Tunnin painopiste on virtaavassa ja monipuolisessa liikkeessä, jota musiikki kuljettaa soljuvasti eteenpäin. Tunti sisältää lämmittelyn, tanssitekniikkaa sekä liikkuvia harjoitteita ja tanssisarjoja. Tunnilla liikutaan monipuolisesti myös lattiatekniikkaa ja hyppyjä hyödyntäen. Lyrical jazz on tanssillinen tunti, joka virtaa kehossa. 

Showjazz perus (nuoret & aikuiset)

Showjazz on yhdistelmä jazz- ja showtanssia. Tunneilla yhdistyy jazztanssin rytmisyys ja energisyys showtanssin säkenöivään ilmaisuun ja esiintyjyyteen. Tunti koostuu alkulämmittelystä, poikkilattian tehtävistä harjoitteista ja tanssisarjoista. Monipuoliset harjoitteet ja vaihteleva musiikki tempaisevat mukaansa. Tältä tunnilta ei vauhtia ja iloa tule puuttumaan. 

Nykytanssia kaikille (nuoret & aikuiset)

Tunnilla tanssitaan nykytanssia aikuisille sopivassa ja helposti lähestyttävässä muodossa. Tunnilla tutustutaan nykytanssin monipuoliseen liikekieleen ja rohkaistaan osallistujia liikkumaan omalla tavallaan omista lähtökohdistaan käsin. Tunneilla harjoitellaan perustekniikkaa ja kehon hallintaa. Tunnilla ei tehdä pitkiä koreografioita eikä esityksiä. Nykytanssiin pohjaavassa harjoittelussa painottuu jokaisen yksilöllisen liikkumisen arvostaminen, kehotietoisuus ja tanssista nauttiminen. Tunti on sisällöltään monipuolinen koko kehoa virkistävä ja vetreyttävä kokonaisuus. 


Opettajat

Opettajista voit lukea lisää Opettajat-sivulta.

Lukuvuonna 2023–2024 aloittavien uusien opettajien kuvaukset on alla:

Ida Viljavuori

Akrobatia

Idaa kiehtoo akrobatiassa liikkeen puhtaus ja teknillisyys. Opettajana Ida kohtaa oppilaat yksilöinä hyödyntäen heidän vahvuuksiaan lajin opettelussa sekä luomalla ilmapiirin, jossa on mukava oppia uutta. Ida on Lahden sirkusartistikoulutuksen kolmannen vuosikurssin opiskelija.

Mathilda Kauppila

Lastentanssi, showtanssi, parityöskentely

Mathildan tunneilla innostutaan ja oivalletaan yhdessä. Uusia haasteita lähestytään yhdessä pehmeästi ja pientä pilkettä silmäkulmassa vaalien. Vauhdikkaillakin tunneilla tärkeänä lähtökohtana on oman kehon kuunteleminen. Mathilda on suosittanut tanssialan perustutkinnon Outokummussa (Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riveria).

Leona Pylkkänen

Hip hop, house

Opettajana Leona on kannustava ja rento – ja tarkka tasa-arvon toteutumisesta. Leonan tunneilla pidetään hauskaa, kannustetaan toisia ja haastetaan itseä. Tanssimisen ohella opitaan tanssityylien kulttuuria ja historiaa. Leona on valmistunut tanssinopettajaksi Tukholman Stockholms konstnärliga högskolanista. Lisäksi hän on opiskellut Åsa Folkhögskolanissa katutanssilajeja.

Annika Meriläinen

Baletti, nykytanssi, lastentanssi

Annika on opettajana kannustava ja positiivinen. Hän haluaa jokaisen oppilaan löytävän omat vahvuutensa ja nauttivan tanssimisesta. Annika on Keravan tanssiopiston kasvatti ja valmistunut tanssijaksi Suomen Kansallisoopperan ja -baletin Balettioppilaitoksesta. Pedagogista osaamistaan Annika on vahvistanut suorittamalla kasvatustieteen perusopinnot.

Sini Tuura

Lastentanssi, tanssikerho, latinoshow

Sini on helposti lähestyttävä opettaja ja hänellä on monipuolinen tanssitausta. Sinin tunneilla vaalitaan turvallista ilmapiiriä ja jokainen tanssija kohdataan yksilönä. Sini on pohjakoulutukseltaan liikunnanohjaaja AMK, jonka lisäksi hän suorittaa parhaillaan liikuntatieteiden maisterin tutkintoa Jyväskylän yliopistossa.

Jenni Koivisto

Musikaalitanssi

Jenni kannustaa oppilaitaan heittäytymään musikaalitanssien maailmaan ja tuntemaan niiden energian, ilon ja voiman. Jennin tunneilla tutustutaan erilaisiin kappaleisiin ja niiden tulkintaan ja omaan ilmaisuun. Omalla aktiiviurallaan Jenni on ollut mukana lukuisissa teatterimusikaaleissa, TV- ja revyytuotannoissa sekä eri artistien taustatanssijana. Hän ammentaa omista kokemuksistaan ja haluaa antaa oppilailleen parhaita työkalujani musikaalinumeroiden harjoittamiseen ja esittämiseen. Jenni on valmistunut showtanssijaksi 1998. Hän on täydentänyt ammattiosaamistaan Ruotsissa Balettakademien Göteborgissa sekä Yhdysvalloissa University of Florida Fine Artsissa. Loppusuoralla on liikuntaneuvojan ammattitutkinto Pajulahden urheiluopistossa.


Ota yhteyttä!

Kysyttävää tanssitunnin valinnassa tai ilmoittautumisessa? Autamme mielellämme! Toimisto palvelee sähköpostitse toimisto@keravantanssiopisto.fi ja puhelimitse numerossa 0400 956 037 arkisin klo 12–15.

Toimisto on auki kesäkuussa tiistaihin 20.6. saakka, jonka jälkeen seuraavan kerran elokuussa 1.8.2023.

Jaa somessa:

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Lisää aihealueeseen liittyen