Hyppää sisältöön

Aivoille happea ja puskua uusin suuntiin esittävän taiteen linjalta!

Tapaan Keravan lukion aulassa kaksi hyväntuulista lukio-opiskelijaa. He ovat aloittaneet lukion tänä vuonna ja he ovat molemmat esittävän taiteen linjalla, painotuksenaan tanssi. Kyselen heiltä tunnelmia opinnoista.

Tyyne, 16 vuotta, on tanssinut pääasiassa nykytanssia, mutta myös balettia ja muita kiinnostavia tanssilajeja. Antti, 16 v, on tanssinut aiemmin streettiä.

Miksi hait esittävän taiteen linjalle?

Tyyne: Olen kiinnostunut taiteesta ja ajattelin, että linja tuo mukavan lisän lukioon – taiteiden parissa aivot saavat happea.

Antti: Hain tälle linjalle kaverin suosituksesta. Tykkään tanssia ja täällä saan treenata sitä enemmän. Erityislinjalla on yleensä myös hyvä ryhmähenki.

Miltä opinnot ovat tähän mennessä tuntuneet?

Tyyne: Mukavalta. Odotan myös että pääsen tekemään tanssin lisäksi muitakin taideaineita.

Antti: Lukio on rankkaa verrattuna yläkouluun, joutuu oikeasti tekemään läksyjä ja keskittymään tunneilla. Esittävän taiteen linjan porukka tuntuu hyvältä, on ollut helppo ryhmäytyä. Tyyne on samaa mieltä ryhmästä.

Mitä odotat lukioajalta esittävän taiteen linjan suhteen?

Tyyne: Kivoja prokkiksia, kuten nyt alkanut musikaali.

Antti: Odotan sitä, että pääsen kokeilemaan uusia asioita joita ei muuten tulisi tehtyä, kuten esimerkiksi laulamista. Esittävän taiteen linja puskee uusiin suuntiin.

Musikaalikurssin tanssijat harjoituksissa Keravan lukion auditoriossa.

Esittävän taiteen linja on Keravan lukiossa nyt toista vuotta käynnissä oleva linja, jossa opiskellaan kuvataidetta, musiikkia, draamaa ja tanssia. Keravan tanssiopisto vastaa linjan tanssiopintojen järjestämisestä.

Teksti ja kuvat: Sari Tuunanen

Jaa somessa:

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Lisää aihealueeseen liittyen