Hyppää sisältöön

Hyvän työn tuloksia

Katsaus palautekyselyistä saamiimme vastauksiin ja niistä johdettaviin toimenpiteisiin

Kevätlukukauden 2021 loppu oli tänäkin vuonna myös lakisääteisen itsearvioinnin aikaa. Pyysimme palautetta toiminnastamme yli 7-vuotiailta oppilailta ja kaikkien oppilaiden huoltajilta. Vaikka vastausprosentti olikin verrattain pieni aikaisempaan palautekyselyyn verrattuna, luotamme siihen, että he, jotka palautetta halusivat antaa, sitä myös antoivat.

Opetus poikkeusaikana

Kyselyiden vastauksissa näkyi, että tämä päättynyt poikkeusvuosi ei noussut esiin sen suuremmin. Toki etäopetus oli tuntunut raskaalta ja haastavalta, mutta ei niin, että se olisi kerännyt ennakoitua enemmän soraääniä. Kotona tanssimisen haasteet mainittiin. Sekin harmitti, kun etätunneilla tekemisen tahti tuntui olleen totuttua hitaampaa.

Poikkeusaika sai opettajakunnan kehittelemään uusia esiintymisen tapoja perinteisen yleisötilaisuudessa esiintymisen tilalle. Erilaiset esiintymisen tavat ovat kyselyiden mukaan olleet onnistuneita.

Opetuksen laatu, yhdenvertaisuus ja tiloihin panostaminen näkyvät

Tämän lukuvuoden ajankohtaisiin kysymyksiin kuului tanssinopetus poikkeusaikana. Kysymykset, jotka ovat kulkeneet mukana ensimmäisestä kyselykierroksesta vuonna 2015 asti, ovat liittyneet erityisesti opetuksen laatuun, tilojen sopivuuteen ja tarkoituksenmukaisuuteen sekä yhdenvertaiseen kohteluun. Pitkäjänteinen työmme on selvästi kantanut hedelmää.

Kysymys5

Yhdenvertaisen kohtelun edistäminen on ollut yksi tärkeistä teemoistamme pitkään. Se, mihin kiinnitetään rakentavaa huomiota, paranee.

Kysymys11

Tanssille soveltuvien ja tarkoituksenmukaisten tilojen eteen olemme tehneet paljon työtä. Vuonna 2011 saimme käyttöömme toimiston ja tanssisali Akvaarion Seunalantiellä. Uusimpana satsauksenamme on kesällä 2020 tanssimiseen remontoitu ja syksyllä käyttöön otettu Joraamo-sali Keravan kirjaston toisessa kerroksessa.

Sipoon kunnan puolella olemme saaneet siirtyä päiväkoti Pikkusydämen saliin Nikkilässä, ja syksyllä 2020 saimme jännittävät tilat käyttöömme Sipoonlahden koululta Söderkullasta.

Eepos ja viestintä

Koottu ja helposti tavoittava oppilasviestintä on ollut yksi kehityskohteitamme. Keväällä 2019 otimme käyttöön uuden oppilashallintajärjestelmän, Eepoksen, joka on osoittanut monipuolisuutensa myös kaikenlaisessa viestinnässä. Eepoksen ominaisuudet lisääntyvät jatkuvasti ja käyttöä parannetaan yhdessä järjestelmän kehittäjän kanssa.

Eepoksesta löytyvät kaikki tanssinopiskelua koskevat tiedot. Sinne kerätään myös tietoa opintojen vaiheista ja opettajien palautteet oppimisesta. Opiskelun tavoitteet ovat Eepoksessa niin oppilaiden kuin huoltajien luettavissa kohdennettuna juuri senhetkiseen oppimisen vaiheeseen. Opettajien lähettämät viestit sekä tanssiopiston omat tiedotteet näkyvät kaikki oppilaan aikajanalla Eepoksessa niin kauan kuin oppilas on tanssiopiston oppilaana. Ilmoittautumiset ovat Eepoksen kautta hoidettu sen käyttöönoton alusta asti.

Kiitämme lämpimästi kaikkia kyselyihin vastanneita. Palautteenne on meille ensiarvoisen tärkeää.

”Olosuhteisiin nähden ihan jepa.”
”Kivaa kun on voinut edes kotoota harjoitella eikä ole tullut taukoa harjoitteluun.”
”Tanssivideoita on ollut kiva tehdä ja katsoa muiden tekemiä. Toivon, että videot ovat tulleet jäädäkseen ?”
”Opettajat ovat olleet ihania”
”Eepos sovellus toimii hyvin ja helposti joten tiedotusta on helppo seurata.”
”On hyvä, että kaikki tanssiin liittyvät asiat löytyvät samasta paikasta.”
”Harjoitukset ovat mielestäni sujuneet hienosti niin paikan päällä kuin etänä.”
”Kiitos hyvistä järjestelystä ja opetuksesta myös tämän haastavan vuoden aikana!”

Jaa somessa:

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Lisää aihealueeseen liittyen