Hyppää sisältöön

Kto:ssa opettajana, huoltajana ja kannatusyhdistyksen hallituksen jäsenenä

Juhlavuoden kunniaksi aloitimme Muistoja Keravan tanssiopistosta -sarjan, johon olemme pyytäneet mukaan henkilöitä, jotka ovat tavalla tai toisella olleet osa Keravan tanssiopiston historiaa. Pääset lukemaan, millaisia muistoja eri ihmisillä on Keravan tanssiopistosta. Tällä kertaa vuorossa on Outi Hassinen. 

”Elämäni hienoja vaiheita on kytkeytynyt Keravan tanssiopistoon. Toimin tanssiopistossa baletin opettajana vuosina 1991–2001. Myöhemmin vaikutin myös Keravan tanssiopiston hallituksessa. Omat tyttäreni ovat aikoinaan tanssineet Keravan tanssiopistossa mm. Irmeli Toiviaisen, Heli Tuohinon, Sini Mäenpään ja Jaana Reinikan tunneilla.  Heille nämä harrastusvuodet ovat jättäneet kestävän innostuksen liikkumiseen ja kyvyn nauttia tanssitaiteesta.

Ennen tanssinopettajavuosia tanssin Oopperan baletissa. Oheinen kuva on vuodelta 1982, partnerina Sakari Tiitinen. Kuvassa kohtaus maalais pas de deux:ta, baletista Giselle. Kohtaukseen liittyvä tytön variaatio on nähty vuosien varrella useasti myös Keravan tanssiopiston näytöksissä.

Opetin alkuun Killan koulun balettisalissa, jonne kantautui iloisia koripalloilijoiden huudahduksia koulun voimistelusalista. Pikkuiset balettioppilaat olivat usein pukeutuneet unelmiensa asuihin: tyllihameet hulmusivat ja pienet tiarat keikkuivat otsalla. Myöhemmin balettikoululaisten asuja yhtenäistettiin ja luokkapuvut edesauttoivat luokan yhtenäisyyden tuntua.

Vuosien varrella sain opettaa kaiken ikäisiä oppilaita. Nuorimmat olivat 6-vuotiaita, ja urani loppupuolella opetin aikuisryhmiä. Jokainen ryhmä ja jokainen oppilas oli minulle yhtä arvokas. Nautin siitä, kuinka oppilaat löysivät iloa liikkeen kauneudesta, musiikista ja yhteisistä kokemuksista toisten kanssa. 

Kristiina Kostia johti Keravan tanssiopistoa pioneerin innolla ja antaumuksella. Hänellä on poikkitaiteellista lahjakkuutta, mikä näkyi mm. Keravan tanssiopiston näytösten korkeassa laadussa. 

Opettajakollegani Irmeli Toiviainen nousi aikanaan tanssiopiston rehtorin toimeen. Hän on vaikuttanut omalta osaltaan siihen, että opisto on paitsi laajentunut myös uudistunut nykyaikaiseksi taideoppilaitokseksi. Tanssinopetus on monipuolista ja korkeatasoista.

Nykypäivän yritysmaailmaan kuuluu laaja verkostoituminen eri toimijoiden ja kunnan tahojen kanssa. Tiedottamisen ja viestinnän jatkuva päivittäminen on yksi kilpailukyvyn edellytys. Rehtori ja koko tanssiopiston hieno henkilökunta tekevät arvokasta ja osaavaa työtä tanssiopiston menestykseksi. 

Onnittelen lämpimästi 40-vuotiasta Keravan tanssiopistoa!”

Jaa somessa:

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Lisää aihealueeseen liittyen