Hyppää sisältöön

KTO:n kasvatti

Tanssiharrastukseni alkoi vuonna 2004 Keravan tanssiopistolla. Kun minulta päiväkodissa muutama vuosi tämän jälkeen kysyttiin mikä haluan olla isona, olivat vastaukset balettitanssija, koirankouluttaja tai sirkustaiteilija. Miettiessäni sitä missä olen nyt, on suunta ainakin oikea…

Aloitin tanssin ammattiopinnoissa reilu vuosi sitten Tukholman ”Dans och cirkushögskolanissa” pääaineenani balettipedagogiikka. Kyseessä on yliopistokoulutus, josta valmistuttuani saan kandin paperit tanssipedagogiikasta (Kandidatprogrammet i danspedagogik). Lähtö Tukholmaan tuli omalla kohdallani hieman sattuman ja kokeilemisen kautta. Ei ollut itsestään selvää, että minulta löytyisi rohkeutta lähteä ulkomaille opiskelemaan, vaikka kyseessä olikin ”vain” naapurimaa Ruotsi. Näin jälkikäteen olen kuitenkin ollut hyvin tyytyväinen päätökseeni. Normaaliin viikkoon Tukholmassa kuuluu päivittäinen treenaaminen (sis. klassinen baletti, nykytanssi ja oheisharjoittelu) sekä tietenkin pedagogiset teoriaopinnot.

Koska nälkä kasvaa usein syödessä, ulkomaille muuton jälkeen innostuin myös mahdollisuudesta vaihto-opintoihin. Hakuprosessin jälkeen sain suunnakseni Itävallan Wienin. Opintoni täällä kestävät puoli vuotta ja vaihdon teen Erasmus vaihto-ohjelman avulla. Koulu on nimeltään ”The Music and Arts University of the City of Vienna” ja linja nimeltään ”Contemporary dance and ballet”. Tuntuu hienolta ja inspiroivalta päästä tutustumaan tanssinopiskelijoihin ja opettajiin eri kouluissa ja näin kartoittaa omaa tietämystä ja taitoa. Työstän täällä ollessani samoja lajeja (balettia ja nykytanssia) kuin Tukholmassakin. Poikkeuksena on, että vaihtoni aikana en suorita pedagogisia opintoja vaan keskityn hakemaan kokemusta tanssijana olemisen osalta.

Anette1

Oman intohimonsa opiskeleminen on hyvin palkitsevaa, mutta tanssin ammattiopinnoissa on myös omat haasteensa ja pärjätäkseen tarvitsee hyvän pohjan. Koen, että Suomessa olemme onnellisessa asemassa, sillä tanssikoulujen taso on korkea, ja taiteen perusopinnot antavat kattavan pohjan ammatilliselle uralle. Olen ammattiopintojeni aikana päässyt soveltamaan paljon sitä, mitä olen Keravan tanssiopistossa oppinut. Olen ymmärtänyt kuinka taidokkaasti opettajani Keravalla ovat askel askeleelta johdattaneet minua syvemmälle tanssitaiteen maailmaan baletin, nykytanssin ja jazztanssin osalta. Keravan tanssiopistolla opettajat ovat kasvattaneet minua tekniseksi tanssijaksi, mutta samalla antaneet myös työkaluja itsensä ilmaisuun ja luovuuteen. Yksi hyvä esimerkki on ”Tendency Kto” -ryhmä, joka tarjoaa mahdollisuuksia päästä työskentelemään erilaisten projektien parissa. Kun saa kerrytettyä mahdollisimman paljon erilaisia kokemuksia jo harrasteopinnoissa, on siitä hyvä jatkaa eteenpäin.

Kaikille tanssin ammattiopinnoista haaveileville haluaisin sanoa, että aina kannattaa yrittää ja uskoa rohkeasti siihen mitä tekee. On annettava aikaa kehittymiselle ja luotettava, että jokainen treeni vie kohti omia päämääriä.

Tanssillisin terkuin

Anette 

Jaa somessa:

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Lisää aihealueeseen liittyen