Hyppää sisältöön

Ensi lukuvuoden 2022–23 lukujärjestys, hinnat ja aikataulut

Tervetuloa tanssimaan lukuvuonna 2022–2023!

Jatkavien oppilaiden ilmoittautuminen lukuvuodelle 2022–2023 alkaa Eepoksessa tiistaina 17.5.2022 klo 9 ja sulkeutuu sunnuntaina 29.5.2022 klo 23.59. Oppilaat otetaan ryhmiin ilmoittautumisjärjestyksessä.

Oppilaat saavat omalta opettajaltaan suositukset ensi lukuvuoden opinnoista. Tuntisuositukset julkaistaan Eepoksessa perjantaina 13.5. ja ne näkyvät myös ilmoittautumislomakkeella.

Uusien oppilaiden ilmoittautuminen alkaa keskiviikkona 1.6.2022 klo 9.

Ennen ilmoittautumista, tutustuthan lukuvuoden 2022–2023 koulutussääntöihin.

Lukuvuoden aikataulut

Lukuvuosi 2022–2023 koostuu 35 opetusviikosta, joista 17 opetusviikkoa pidetään syyslukukaudella ja 18 opetusviikkoa kevätlukukaudella.

Syyslukukausi alkaa maanantaina 15.8.2022 ja päättyy lauantaina 17.12.2022. Syyslomalla ei ole opetusta ma–pe 17.–21.10.2022.            

Kevätlukukausi alkaa maanantaina 9.1.2023 ja päättyy lauantaina la 27.5.2023. Hiihtolomaa vietetään ma–la 20.–25.2. ja pääsiäistaukoa 7.4.–10.4.2023.

Lukujärjestys

Tutustu lukujärjestykseen. Muutokset mahdollisia.

Tuntiuutuuksia

Minihop +7 v.

Alakouluikäisille lapsille suunnatulla vauhdikkaalla tanssitunnilla tulevat tutuiksi hip hop -tyylin perusteet. Tunnit koostuvat lämmittelystä, leikeistä ja peleistä sekä sopivasti haastavista tanssiharjoituksista. Rentoa menoa ja hauskanpitoa ei unohdeta ja toisia kannustetaan, kuten katutanssien yhteisölliseen meininkiin kuuluu.

Jazz alkeet +9 v.

Jazzin alkeistunnilla tutustutaan jazztanssin rytmikkääseen maailmaan ja opetellaan lajin alkeita. Tavoitteena on saavuttaa perustaidot, jotta myöhemmin voi jatkaa tanssiharrastusta seuraavalla tasolla. Tunnit sisältävät mm. tekniikkaharjoittelua, liikkuvuus- ja koordinaatioharjoitteita ja tanssisarjoja – tanssin iloa unohtamatta. 

Tanssikerho 7–10 v. UUSILLE OPPILAILLE!

Hyppää tanssin maailmaan! Tanssikerhon tunnilla kokeillaan eri tanssilajeja ja tutustutaan tanssin kiehtovaan maailmaan. Tanssikerhon avulla lapsi voi löytää itseään kiinnostavan harrastuksen ja tanssilajin. Kerhon lajeihin kuuluvat showtanssi, nykytanssi ja jazz. Lisäksi tunneilla voi olla mausteita katutanssista ja akrobatiasta. 

Tanssia lähestytään tanssipelien, lyhyiden tanssisarjojen ja erilaisten liikekokeilujen kautta. Tunnilla perusliikuntataidot kehittyvät ja oman kehon tuntemus kasvaa. Harjoittelun ytimessä on tanssista nauttiminen ja yhdessä tekeminen. Tunti on suunnattu tanssiopiston uusille oppilaille ja sopii kaikille eri lajeista kiinnostuneille tytöille ja pojille. Ryhmä ei esiinny oppilasnäytöksissä. 

Dance hop 10–13 v.

Dance hop -tunnilla tutustutaan eri tanssilajeihin, kuten nyky-, jazz- ja showtanssiin. Mukana on elementtejä myös katutanssilajeista ja akrobatiasta. Tunneilla kehitetään monipuolisesti tanssin alkeita, ketteryyttä, voimaa ja venyvyyttä esimerkiksi erilaisten askelsarjojen, hyppyjen, lyhyiden tanssisarjojen ja erilaisten liikekokeilujen kautta. Tavoitteena on, että nuori löytää Dance hop -tunnin avulla itseään kiinnostavan tanssilajin, jonka parissa voi jatkaa tanssiharrastustaan. Dance hop sopii hyvin sekä pojille että tytöille, jotka haluavat kokeilla erilaisia tanssilajeja.

Hip hop / choreo (alkeet, perus ja jatko)

Tällä katutanssitunnilla yhdistyvät hip hop -tekniikan ja erilaisten koreografioiden harjoittelu (koreografia=tanssikokonaisuuksien harjoittelu). Hip hopille ominaisten liikkeiden, kuten bounce, isolaatiot ja lattialiikkeet, harjoittelun lisäksi tunneilla opetellaan myös pidempiä tanssikoreografioita. Tärkeää on musiikin kuuntelu, rytmiikka, hyvä fiilis ja tietysti groove.

Hip hop / freestyle 

Tunnilla kehitetään hip hop -tekniikan lisäksi erityisesti freestyle-taitoja. Tavoitteena on rohkaista tanssijoita löytämään oma tyylinsä. Tunti koostuu harjoituksista, joiden avulla kehitetään katutanssilajien perusteiden monipuolista käyttöä, musiikin kuuntelemista ja tulkintaa, oman liikkeen luomista sekä tilan käyttöä. Myös rinki- ja battle-harjoitukset ovat tärkeä osa tuntia lajin yhteisöllisyyttä ja sosiaalista puolta unohtamatta. 

PBT ja venyttely (nuoret & aikuiset)

PBT ja venyttely -tunneilla opitaan ymmärtämään syvällisemmin lihasmuistin toimintaa ison jumppapallon ja uuden perspektiivin avulla. Liikemateriaali koostuu suurelta osin klassisen baletin tekniikasta sekä aktiivisista lihasvenytyksistä. Venyttelyharjoitteiden avulla oppilas oppii tunnistamaan, miten venytyksessä olevaan lihakseen saadaan aktiivinen tuntuma. PBT ja venyttely -tunnin avulla tanssinopiskelijat niin harrastajista ammattiopiskelijoihin pystyvät parantamaan keskivartalon hallintaa, painopisteen ja aukikierron käyttöä, vartalon linjauksia sekä nivelten liikkuvuutta lihaskalvojen nesteyttämistä unohtamatta.  

Pilates (nuoret & aikuiset)

Pilatestunnille on sekä lähi- että etäosallistumismahdollisuus. Pilatesharjoittelu vahvistaa keskivartalon syviä lihaksia, syventää hengitystä ja opettaa liikkumaan fysiologisesti oikein. Tunnilla keskitytään erityisesti ryhtiin, kehonhahmotukseen, tasapainoon ja hengitykseen. Liikkeet tehdään pääasiassa lattialla, jolloin ryhtiä kannattelevien lihasten löytäminen ja aktivoiminen on helpompaa, eikä harjoittelu rasita niveliä. Tunti sopii kaiken tasoisille liikkujille. 

Show/bodywork avoin (nuoret & aikuiset)

Show/bodywork -tunnin sisältö koostuu show-, jazz- ja nykytanssin elementeistä. Painopisteenä on fyysinen työskentely, mikä tarkoittaa kehon kokonaisvaltaista käyttöä kaikissa tuntiharjoitteissa. Tunti sisältää lämmittelyn, tanssiteknisiä ja liikkuvia harjoitteita sekä tanssisarjoja. Lisäksi tunnilla keskitytään hengitykseen, virtaavuuteen, dynamiikkoihin, rytmiin ja läsnäoloon. Tunnilla liikutaan monipuolisesti myös lattiatekniikkaa hyödyntäen. Show/bodywork tunti tuntuu kehossa ja saa hien pintaan. 

Lyrical jazz (nuoret & aikuiset)

Lyrical jazz on jazzin, baletin sekä nykytanssin tekniikoihin perustuva tunnelmallinen tanssilaji. Tunnin painopiste on virtaavassa ja monipuolisessa liikkeessä, jota musiikki kuljettaa soljuvasti eteenpäin. Tunti sisältää lämmittelyn, tanssitekniikkaa sekä liikkuvia harjoitteita ja tanssisarjoja. Tunnilla liikutaan monipuolisesti myös lattiatekniikkaa ja hyppyjä hyödyntäen. Lyrical jazz on tanssillinen tunti, joka virtaa kehossa. 

Tuntihinnasto lukuvuodelle 2022–2023

Lukukausimaksut laskutetaan kahdesti lukuvuodessa, kerran syyslukukaudessa ja kerran kevätlukukaudessa.

1. viikkotunti

30 min 149 €
45 min 206 €
60 min 244 €
75 min 268 €
90 min 291 €

2. viikkotunti


45 min 141 €
60 min 176 €
75 min 201 €
90 min 224 €

3. viikkotunti


45 min 129 €
60 min 148 €
75 min 160 €
90 min 173 €

4. ja seuraavat viikkotunnit

+ 121 €
+ 121 €
+ 121 €
+ 121 €

Jos harrastat tanssia kerran viikossa, lukukausimaksusi on 1. viikkotunnin hinta. Jos käyt useammalla tunnilla viikossa, laskusi muodostuu valittujen viikkotuntien mukaan niin, että pisin tunti laskutetaan 1. viikkotunnin hinnan mukaan, toiseksi pisin tunti 2. viikkotunnin mukaan ja niin edelleen.

Laajan linjan tuntipaketit lukuvuodelle 2022–2023

Paketin perusmaksu sisältää paketissa määritellyn tuntimäärän painotusaineen ja täydentävän aineen opintoja. Lukukausimaksut laskutetaan kahdesti lukuvuodessa, kerran syyslukukaudessa ja kerran kevätlukukaudessa.

Minipaketti

 • Perusmaksu 359 €
 • Miniryhmät, Minipikkolot, Dance hop ja Kuvatanssi
 • 2 kertaa opetusta/vko
 • 105–135 min/vko
 • Valinnaisaineet +121 €

Peruspaketti 1

 • Perusmaksu 438 €
 • Pikkoloryhmät
 • 3 kertaa opetusta/vko
 • 180 min/vko
 • Valinnaisaineet +121 €

Peruspaketti 2

 • Perusmaksu 503 €
 • Pikkoloryhmät
 • 3 kertaa opetusta/vko
 • 210 min/vko
 • Valinnaisaineet +121 €

Syventävä paketti 3

 • Perusmaksu 592 €
 • Tako- ja Taikoryhmät
 • 3 kertaa opetusta/vko
 • 240–270 min/vko
 • Valinnaisaineet +121 €

Syventävä paketti 4

 • Perusmaksu 648 €
 • Tako- ja Taikoryhmät
 • 4 kertaa opetusta/vko
 • 300–360 min/vko
 • Valinnaisaineet +121 €

Laajan linjan pakettihinnat eivät koske jo laajan linjan opinnot suorittaneita oppilaita, jotka ovat jo saaneet päättötodistuksen.

Alennukset ja lisämaksut

Perhealennus 20 €
Lukukausimaksusta annetaan perhealennusta toiselle ja seuraaville samassa taloudessa asuville.

Ulkopaikkakuntalisä 20 €
Muiden kuin keravalaisten ja sipoolaisten oppilaiden lukukausimaksuun lisätään ulkopaikkakuntalisä. 

Edustusryhmälisä 58 €
Edustusryhmät esiintyvät muita ryhmiä useammin lukuvuodessa. Edustusryhmien opetus- ja puvustuskulut ovat suuremmat kuin muiden ryhmien kulut.

Taloudellisesti tuetut tunnit

Tarjoamme uusille oppilaille mahdollisuuden tutustua taiteen perusopetukseen edullisemmalla hinnalla. Lukuvuonna 2022–2023 järjestetään kaksi uusille oppilaille suunnattua taloudellisesti tuettua ryhmää:
Tanssiseikkailu 4–6 v. 103 €/lukukausi
Tanssikerho 7–10 v. 100 €/lukuvuosi, koko summa laskutetaan syksyllä

Taloudellisesti tuetut oppilaspaikat

Taloudellisesti tuettua oppilaspaikkaa voi hakea laajan tai yleisen opintolinjan 7-20-vuotias oppilas, jolla on siihen perusteltu tarve. Taloudellisesti tuetun oppilaspaikan saajalle annetaan huojennusta lukukausimaksuihin, ja sitä myönnetään koko lukuvuodeksi.

Taloudellisesti tuettujen oppilaspaikkojen hakuaika lukuvuodelle 2022-2023 on käynnissä 17.5.-10.8.2022. Paikkaa haetaan täyttämällä sähköinen hakulomake. Hakijan on oltava hakuvaiheessa ilmoittautunut oppilaaksi. Päätökset ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Miten valitsen oikean 7–9-vuotiaiden Minitunnin?

Tutustu Miniryhmiin siirtyvän oppilaan huoltajille tarkoitettuun oppaaseen:

Miten valitsen oikean pikkoloryhmän?

Hakeminen edustusryhmiin

Ilmoittautumisen yhteydessä on mahdollista hakea myös edustusryhmiin. Niihin ilmoittaudutaan jonopaikalle. Elokuussa järjestetään koetanssi, johon hakijat kutsutaan.

Muutokset ovat mahdollisia.

Jaa somessa:

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Lisää aihealueeseen liittyen