Hyppää sisältöön

Opintotiedot takataskussa

Sähköiset tietojärjestelmät ovat läsnä meidän kaikkien jokapäiväisessä arjessa: päiväkodissa ja koulussa on omat järjestelmänsä, työpaikalla niitä on varmasti useita. Toki myös täällä tanssiopinnoissa!  

Keravan tanssiopistossa ponnistettiin keväällä 2018 upea Grand allegro -hyppy eteenpäin, kun otimme käyttöön sähköisen oppilastietojärjestelmä Eepoksen. Eepos on taiteen perusopetusta järjestäville oppilaitoksille suunniteltu tietojärjestelmä, jota käyttää noin sata oppilaitosta ympäri Suomen, muun muassa Keravalla myös musiikkiopisto ja kuvataidekoulu.  

Kaikki nykyiset oppilaamme ovat ainakin kerran käyttäneet Eeposta: ilmoittautuessaan oppilaaksi kuluvalle lukuvuodelle 2018–2019. Eepos on kuitenkin myös paljon muuta kuin ilmoittautumisohjelma.  

Kun vielä viime lukuvuotena opettajat kirjasivat oppilaiden läsnäolomerkinnät paperisiin oppilaslistoihin, opettajan päiväkirjan pito hoituu nykyisin sähköisesti mobiililaitteella kuten 2010-luvulla kuuluukin. Oppilaiden ja huoltajien yhteystiedot päivittyvät reaaliaikaisesti niin opettajan kuin hallintohenkilökunnankin käyttöön. Pienet asiat sujuvoittavat työtä ja vähentävät virheen mahdollisuutta.  

Myös oppilaat ja heidän vanhempansa voivat hyödyntää Eeposta. Jokainen oppilaamme on saanut oman tunnuksen ja salasanan Eepokseen. Kirjautumisen takaa löytyy ilmoittautumislomakkeen lisäksi koko oppilaan opintohistoria. Omat yhteystiedot voi käydä päivittämässä yhdellä kertaa sekä tanssiopiston toimiston että kaikkien opettajien käyttöön. Kuka sai mantelin? -joulunäytöksestä alkaen Eepokseen tallentuvat myös esiintymiset tanssiopiston näytöksissä teostietoineen. Eepos tarjoaa myös moninaisia mahdollisuuksia mm. opintojen suunnitteluun ja arviointiin, joita otetaan vähitellen yhteisesti käyttöön. 

Tässä vaiheessa vuotta kannattaa tarkistaa, että omat Eepos-tunnukset ovat tallessa. Niitä tarvitaan taas viimeistään toukokuussa, kun jatkavat oppilaat ilmoittautuvat ensi lukuvuodelle 2019–2010, joka on muuten Keravan tanssiopiston 40-vuotisjuhlavuosi.  

Eeppistä tanssivuotta 2019! 

Jutta Setälä 

Pikaohjeet Eepoksen käyttöön 

Näin Eepos-järjestelmään kirjaudutaan: 

  • Mene osoitteeseen https://kto.eepos.fi  
  • Valitse ”Minulla on tunnukset”. 
  • Syötä oma käyttäjätunnuksesi ja salasanasi ja paina ”Kirjaudu”. 
  • Sivulla ”Omat tiedot” voit päivittää oppilaan ja huoltajien henkilö- ja yhteystietoja. Käy myös tarkistamassa kuvaus- ja julkaisulupasi.  
  • Sivulla ”Ilmoittaudu” näet avoinna olevat ilmoittautumislomakkeet ja voit ilmoittautua opetusryhmiin ja kursseille. 
  • Kohdassa “Katso opintotietojasi” näyt nykyiset ja aiemmat opintosi.  
  • “Opinnot”-sivun kohdassa “Esiintymiset” näet teostiedot joulunäytöksessä esitetystä tanssista. 

Jos et ole saanut omia Eepos-tunnuksia, saat ne tanssiopiston toimistosta: toimisto@keravantanssiopisto.fi 

Jaa somessa:

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Lisää aihealueeseen liittyen