Hyppää sisältöön

Innostuneille lapsille tanssinnälkään – kolme uutta laajan linjan ryhmää

Taito opitaan harjoittelemalla. Riittävä määrä toistoja tarvitaan, jotta taito vakiintuu, oli kyse sitten pyörällä ajon opettelusta, kirjoitusharjoituksista, soittamaan oppimisesta tai tanssimisesta. Siksipä meillä Keravan tanssiopistossa on tarjolla lukuvuodeksi 2022–2023 peräti kolme alkavaa kaksi kertaa viikossa harjoittelevaa ryhmää 7–11-vuotiaille tanssista innostuneille lapsille. 

Näissä ryhmissä tanssikaverit tulevat nopeasti tutuiksi, ja yhteiset kokemukset ja yhdessä tanssiminen vahvistavat yhteenkuuluvuutta ja tuottavat runsaasti iloa. Kun harjoituksia on kaksi kertaa viikossa, tietää se myös useampaa esityskertaa lukuvuoden aikana. Ja tanssiharrastuksessa usein esiintyminen on se suola, joka osaltaan kannustaa, innostaa ja motivoi harjoittelemaan. 

Alkavat minipikkoloryhmät on tarkoitettu 7–9-vuotiaille lapsille, eikä aikaisempaa tanssitaustaa tarvita. Harjoittelussa lähdetään liikkeelle perusasioista ikätason mukaisilla mielikuvitustakin hyödyntävillä tanssiharjoituksilla, joiden avulla lapsi oppii mm. kehon käyttöä ja ketteryyttä, tilan hahmotusta, ryhmässä toimimisen taitoja, musiikin ja liikkeen yhdistämistä sekä kyseisten tanssilajien, baletin ja nykytanssin, perusliikesanastoa. Hiukan vanhemmille aloittelijoille, 9–11-vuotiaille on tarjolla pikkolojazz 1 -ryhmä, jossa nimenmukaisesti perehdytään jazztanssin perusteisiin. 

Minipikkolobaletti-ryhmä on tarkoitettu erityisesti niille lapsille, jotka haluavat tanssia klassista balettia. Baletti on esteettinen taidelaji ja monipuolinen liikuntalaji, joka säännöllisesti harjoiteltuna tukee erinomaisesti motorista kehitystä, esiintymistaitoja, musikaalisuutta, liikkuvuutta, voimaa ja kehon hallintaa. Baletti on länsimaisen taidetanssin vanhin lajityyppi. Sen liikkeitä tanssitaan ympäri maailmaa lähes samanlaisina. Baletin liikesanaston, erilaisten kehonhallintaa vahvistavien harjoitusten ja yhdessä tanssimisen lisäksi tanssitunteihin kuuluu runsaasti liikemielikuvitusta kehittäviä luovia harjoituksia.  

Ryhmä harjoittelee lukuvuonna 2022–2023 maanantaisin klo 17.30–18.30 tanssisali Virtaamossa (Lintulammenkatu 16, alakerta) ja torstaisin klo 16.00–17.00 tanssisali Akvaariossa (Seunalantie 14, takaovi). Ryhmää opettaa Jaana Reinikka, jolla on useamman vuoden kokemus kiehtovan balettimaailman oven avaamisesta alakouluikäisille. 

Tutustu balettiopintoihin.

Minipikkolonyky-ryhmä on tarkoitettu erityisesti niille lapsille, jotka haluavat monipuolisen tanssiharrastuksen. Nykytanssi on taide- ja liikuntaharrastus, jossa hyödynnetään ennakkoluulottomasti eri tanssityylejä ja –tekniikoita sekä kehon kokonaisvaltaista käyttöä. Nykytanssiin kuuluvat myös parityöskentely, akrobatia ja luova tanssi-ilmaisu. Nykytanssi muotoutuu aina tekijänsä mukaan, ja näin jokaisella opettajalla on oma tyylinsä opettaa. Nykytanssitunneilla liikutaan monipuolisesti, tehdään paljon erilaisia tanssisarjoja sekä luovia harjoitteita. Tanssia lähestytään niin tanssipelien, leikkien kuin lyhyiden tanssisarjojen kautta. 

Ryhmän tanssitunnit lukuvuonna 2022–2023 ovat tiistaisin klo 16.15–17.15 tanssisali Akvaariossa (Seunalantie 14, takaovi) ja torstaisin klo 16.15–17.15 tanssisali Vintissä (Lintulammenkatu 16, yläkerta). Ryhmää opettaa Suvi Kajaus, jonka akrobatiahöysteiset ja rennossa ilmapiirissä tanssitut tanssitunnit ovat ihastuttaneet eri-ikäisiä oppilaita jo monen vuoden ajan.  

Tutustu nykytanssiopintoihin.

Pikkolojazz 1 -ryhmä on tarkoitettu lapsille, jotka innostuvat vauhdikkaasta tekemisestä ja haluavat hypätä jazzin kiehtovaan maailmaan. Harjoittelu alkaa perusteista, ja usein jo ensimmäisen opintovuoden aikana monipuoliset taidot karttuvat huimaa vauhtia.Pikkolojazz 1 -ryhmässä opitaan asteittain jazztanssille ominaista kehon- ja liikkeenhallintaa. Erilaiset rytmit ja niiden tuottaminen ovat tärkeässä osassa jokaisella tanssitunnilla. Jazztanssi on energinen, näyttävä ja vauhdikas tanssilaji, jossa on vaikutteita monista eri tanssilajeista. Sille ovat tyypillisiä rytmikkäät askelkuviot, erilaiset jalanheitot, potkut ja piruetit sekä niiden yhdistelmät. Tekniikkaharjoittelun lisäksi tunneilla tehdään erilaisia ilmaisuharjoituksia ja tanssisarjoja.   

Ryhmä harjoittelee lukuvuonna 2022–2023 tiistaisin klo 16.15–17.15 ja torstaisin klo 18.30–19.30 tanssisali Virtaamossa (Lintulammenkatu 16, alakerta). Ryhmää opettaa Viivi Virtanen, joka on tanssinopettajana energinen, innostava ja kannustava, ja jonka tunneilla harjoitellaan sekä kurinalaisesti että luovasti sopivassa suhteessa. 

Tutustu jazztanssiopintoihin.

Lukuvuosi 2022–2023 alkaa maanantaina 15.8., ja ilmoittautuminen on auki koko kesän Eepoksessa. Tervetuloa mukaan tanssin ihanaan maailmaan, ja liity tanssimatkalle! Ikinä ei voi etukäteen tietää, minne ihaniin paikkoihin matka johtaa. 

Kuvat: Johanna Tunkkari ja Suvi Sievilä

Jaa somessa:

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Lisää aihealueeseen liittyen