Hyppää sisältöön

Jazztanssi

Jazztanssi

Jazz on vauhdikas ja musikaalinen tanssilaji, joka sopii mainiosti rytmistä innostuvalle tanssijalle. Jazztanssi on saanut vaikutteita mm. eri tanssityyleistä ja musikaalitanssista. Jazztanssille ovat tyypillisiä rytmikkäät askelkuviot, erilaiset jalanheitot, potkut ja piruetit sekä niiden yhdistelmät.

Tekniikkaharjoittelun lisäksi tanssitunneilla tehdään erilaisia ilmaisuharjoitteita, tanssisarjoja, improvisaatiotehtäviä ja luodaan omaa liikemateriaalia. Myös kehonhuolto, liikkuvuus- ja koordinaatioharjoitukset sekä venyttely kuuluvat jazztanssituntien ohjelmaan – tanssin iloa unohtamatta!  

Minidance: laaja ja yleinen (7–9 v.)

Ryhmät harjoittelevat kerran viikossa. Oppilaat otetaan ryhmiin ilmoittautumisjärjestyksessä.

Minidance-ryhmissä harjoittelu painottuu tanssin alkuopetukseen. Tunneilla tutustutaan jazztanssin, nykytanssin ja showtanssin maailmaan pienin askelin. Harjoittelussa opitaan hahmottamaan musiikkia, omaa kehoa ja tilaa. Lasten perusliikuntataidot kehittyvät ja he oppivat toimimaan ryhmässä, parin kanssa ja itsenäisesti. Tanssivalmiuksia kehitetään positiivisten tanssikokemusten kautta.

Miten pukeudun tunnille? Asuksi liikkumisen mahdollistavat vaatteet ja sukat tai paljaat jalat. Pitkät hiukset kannattaa laittaa kiinni.

Jazz alkeet: yleinen (alkaen 9 v.)

Ryhmä harjoittelee kerran viikossa. Oppilaat otetaan ryhmiin ilmoittautumisjärjestyksessä.

Jazztanssin alkeistunnilla tutustutaan jazztanssin rytmikkääseen maailmaan ja opetellaan lajin alkeita. Tavoitteena on saavuttaa perustaidot, jotta myöhemmin voi jatkaa tanssiharrastusta seuraavalla tasolla. Tunnit sisältävät mm. tanssitekniikkaa, koordinaatioharjoitteita, hyppyjä, erilaisia liikekokeiluja sekä tanssisarjoja. Vauhdikkailla ja innostavilla tunneilla jazztanssin kuviot tulevat tutuiksi.

Miten pukeudun tunnille? Asuksi liikkumisen mahdollistavat vaatteet ja sukat tai paljaat jalat. Pitkät hiukset kannattaa laittaa kiinni.

Jazz perus: yleinen (nuoret & aikuiset)

Jazztanssin perustason tunti on tarkoitettu oppilaille, joilla on jo muutaman vuoden kokemus jazz-, show- tai nykytanssista. Tunnit sisältävät mm. tanssitekniikkaa, koordinaatioharjoitteita, erilaisia liikekokeiluja sekä tanssisarjoja. Vauhdikkailla tunneilla on hyvä meininki ja treenaamisen maku. Ryhmä harjoittelee kerran viikossa. Oppilaat otetaan ryhmään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Miten pukeudun tunnille? Asuksi liikkumisen mahdollistavat vaatteet ja sukat tai paljaat jalat. Pitkät hiukset kannattaa laittaa kiinni.

Pikkolojazz perus 1: laaja, perusopinnot (alkaen 9 v.)
Pikkolojazz jatko: laaja, perusopinnot (alkaen 11 v.)

Ryhmät harjoittelevat kolme kertaa viikossa: jazztanssia kaksi kertaa ja täydentävää ainetta kerran viikossa. Oppilaat otetaan ryhmiin ilmoittautumisjärjestyksessä. Uudet oppilaat voivat tulla mukaan harrastukseen ottamalla yhteyttä toimistoon, josta heidät ohjataan oikeaan ryhmään.

Pikkolojazz-ryhmissä opitaan asteittain jazztanssissa tarvittavaa kehon- ja liikkeenhallintaa. Erilaiset rytmit ja niiden tuottaminen ovat tärkeä osa jazztanssia. Oppilaiden tanssillisuuden kehittymistä ja monipuolista liikeilmaisua tuetaan. Ryhmät esiintyvät säännöllisesti. Oppilaat opiskelevat itsenäistä työskentelyä ja oppivat pitämään huolta kehostaan ja terveellisistä elämäntavoista. Positiivisten tanssikokemusten myötä oppilaat sitoutuvat itsenäiseen ja pitkäjänteiseen tanssin harrastamiseen.

Miten pukeudun tunnille? Tanssiasuksi sopii liikkumisen mahdollistava asu, josta näkyy kehon linjaukset ja sukat tai jazztossut. Pitkät hiukset laitetaan kiinni ja korut jätetään kotiin. Tunnilla voi olla mukana juomapullo.

Takojazz, tanssin koulutuslinja jazztanssissa: laaja, syventävät (alkaen 15 v.)
Taikojazz, tanssitaiteen koulutuslinja jazztanssissa: laaja, syventävät (alkaen 17 v.)

Oppilaat harjoittelevat 3–6 kertaa viikossa: jazztanssia kaksi kertaa ja täydentäviä sekä valinnaisaineita oppilaan oman kiinnostuksen mukaan. Syventäviin opintoihin siirrytään jazztanssin perusopintojen jälkeen tai hakeudutaan valintatilaisuuden kautta tai tanssinopettajan suosituksella. Lisätietoja osallistumisesta saat ottamalla yhteyttä toimistoon.

Tunneilla kehitetään monipuolisesti koordinaatiokykyä, ketteryyttä, voimaa ja venyvyyttä esimerkiksi erilaisten askelsarjojen, piruettien, hyppyjen ja koordinaatioharjoitteiden avulla. Tanssillisuus ja musikaalisuus ovat tärkeä osa jazzopintoja, tekniikka- ja taitoharjoittelun lisäksi tanssitunneilla tehdään paljon erityylisiä tanssisarjoja ja improvisaatioharjoitteita. Myös esiintyminen ja esitysten tekeminen ovat olennainen osa tanssitunteja. Jazztanssiopinnoissa korostetaan lisäksi kokonaisvaltaista hyvinvointia, oman kehon tuntemus ja kehon kuuntelutaidot kehittyvät erilaisten lihaskunto- ja kehonhuoltoharjoitteiden avulla. Jazzopinnot etenevät perusopinnoista syventäviin opintoihin ja harrastuksen loppuvaiheessa tehdään lopputyö. Jazztanssinopiskelijoille löytyy myös paljon hyviä oheis- ja valinnaisaineita.

Miten pukeudun tunnille? Tanssiasuksi sopii liikkumisen mahdollistava asu, josta näkyy kehon linjaukset ja sukat tai jazztossut. Pitkät hiukset laitetaan kiinni ja korut jätetään kotiin. Tunnilla voi olla mukana juomapullo.

Opettajat

  • Jenni Karjalainen
  • Lotta Lehtonen
  • Suvi Kajaus
  • Taru Salminen

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu mukaan tunneille Eepos-järjestelmässä.

Lue myös ohjeet ilmoittautumiseen.

Jaa somessa: