Hyppää sisältöön

Jazztanssi

Jazztanssi

Jazz on monipuolinen, rytmikäs ja energinen tanssilaji, jossa on vaikutteita afrikkalaisesta tanssista, nykytanssista, baletista ja musikaalitanssista. Jazztanssille ovat tyypillisiä rytmikkäät askelkuviot, erilaiset jalanheitot, potkut ja piruetit sekä niiden yhdistelmät. Tekniikkaharjoittelun lisäksi tanssitunneilla tehdään erilaisia ilmaisuharjoitteita, tanssisarjoja, improvisaatiotehtäviä ja luodaan omaa liikemateriaalia. Myös kehonhuolto, liikkuvuus- ja koordinaatioharjoitukset sekä venyttely kuuluvat jazztanssituntien ohjelmaan – tanssin iloa unohtamatta!

Pikkolojazz 1: laaja, perusopinnot (alkaen 10 v.)
Pikkolojazz 2: laaja, perusopinnot (alkaen 12 v.)

Ryhmät harjoittelevat kolme kertaa viikossa: jazztanssia kaksi kertaa ja täydentävää ainetta kerran viikossa. Oppilaat otetaan ryhmiin ilmoittautumisjärjestyksessä. Uudet oppilaat voivat tulla mukaan harrastukseen ottamalla yhteyttä toimistoon, josta heidät ohjataan oikeaan ryhmään.

Pikkolojazz-ryhmissä opitaan asteittain jazztanssissa tarvittavaa kehon- ja liikkeenhallintaa. Erilaiset rytmit ja niiden tuottaminen ovat tärkeä osa jazztanssia. Oppilaiden tanssillisuuden kehittymistä ja monipuolista liikeilmaisua tuetaan. Ryhmät esiintyvät säännöllisesti. Oppilaat opiskelevat itsenäistä työskentelyä ja oppivat pitämään huolta kehostaan ja terveellisistä elämäntavoista. Positiivisten tanssikokemusten myötä oppilaat sitoutuvat itsenäiseen ja pitkäjänteiseen tanssin harrastamiseen.

Miten pukeudun tunnille? Tanssiasuksi sopii liikkumisen mahdollistava asu, josta näkyy kehon linjaukset ja sukat tai jazztossut. Pitkät hiukset laitetaan kiinni ja korut jätetään kotiin. Tunnilla voi olla mukana juomapullo.

Takojazz, tanssin koulutuslinja jazztanssissa: laaja, syventävät (alkaen 15 v.)
Taikojazz, tanssitaiteen koulutuslinja jazztanssissa: laaja, syventävät (alkaen 17 v.)

Oppilaat harjoittelevat 3–6 kertaa viikossa: jazztanssia kaksi kertaa ja täydentäviä sekä valinnaisaineita oppilaan oman kiinnostuksen mukaan. Syventäviin opintoihin siirrytään jazztanssin perusopintojen jälkeen tai hakeudutaan valintatilaisuuden kautta tai tanssinopettajan suosituksella. Lisätietoja osallistumisesta saat ottamalla yhteyttä toimistoon.

Tunneilla kehitetään monipuolisesti koordinaatiokykyä, ketteryyttä, voimaa ja venyvyyttä esimerkiksi erilaisten askelsarjojen, piruettien, hyppyjen ja koordinaatioharjoitteiden avulla. Tanssillisuus ja musikaalisuus ovat tärkeä osa jazzopintoja, tekniikka- ja taitoharjoittelun lisäksi tanssitunneilla tehdään paljon erityylisiä tanssisarjoja ja improvisaatioharjoitteita. Myös esiintyminen ja esitysten tekeminen ovat olennainen osa tanssitunteja. Jazztanssiopinnoissa korostetaan lisäksi kokonaisvaltaista hyvinvointia, oman kehon tuntemus ja kehon kuuntelutaidot kehittyvät erilaisten lihaskunto- ja kehonhuoltoharjoitteiden avulla. Jazzopinnot etenevät perusopinnoista syventäviin opintoihin ja harrastuksen loppuvaiheessa tehdään lopputyö. Jazztanssinopiskelijoille löytyy myös paljon hyviä oheis- ja valinnaisaineita.

Miten pukeudun tunnille? Tanssiasuksi sopii liikkumisen mahdollistava asu, josta näkyy kehon linjaukset ja sukat tai jazztossut. Pitkät hiukset laitetaan kiinni ja korut jätetään kotiin. Tunnilla voi olla mukana juomapullo.

Jazz perus: yleinen (nuoret & aikuiset)

Ryhmä harjoittelee kerran viikossa. Oppilaat otetaan ryhmään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Miten pukeudun tunnille? Asuksi liikkumisen mahdollistavat vaatteet ja sukat tai paljaat jalat. Pitkät hiukset kannattaa laittaa kiinni.

Opettajat

  • Jenni Karjalainen
  • Suvi Kajaus
  • Taru Salminen
  • Viivi Virtanen

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu mukaan tunneille Eepos-järjestelmässä.

Lue myös ohjeet ilmoittautumiseen.

Jaa somessa: