Hyppää sisältöön

Lapsille 1–10 v.

Lapsille 1–10 v.

Varhaisiän tanssikasvatus (1–6-vuotiaat)

Varhaisiän tanssitunnit on tarkoitettu alle kouluikäisille lapsille ja ne soveltuvat sekä tytöille että pojille. Tanssimaan voi tulla sekä oman aikuisen kanssa (taaperotanssi) että itsenäisesti (tanssileikki ja lastentanssi). Opetuksen tehtävänä on herättää tanssin iloa ja leikinomaisesti edistää lapsen tanssin perustaitoja, ryhmässä toimimista ja oppimisvalmiuksia.

Tanssitunnit ovat elämyksellisiä ja lämminhenkisiä.

Tutustu varhaisiän tanssikasvatuksen ryhmiin tarkemmin:

Varhaisiän tunnit on merkitty lukujärjestyksessä sinisellä reunaviivalla.

Miniryhmät (7–9-vuotiaat) – Laaja ja yleinen opintolinja

Kouluikäisten miniryhmissä harjoittelu painottuu tanssin alkuopetukseen. Tanssilajin ja viikkotuntimäärän voi valita oman kiinnostuksen mukaan. Osa ryhmistä harjoittelee jo automaattisesti kahdesti viikossa kuten Minipikkolobaletti ja Minipikkolonyky. Jos omaa tanssilajia ei ole vielä löytynyt, suosittelemme Dance hop -tuntia. Oheislajina 7-9-vuotiaille on tarjolla akrobatiaa.

Miniryhmien esittelyt löytyvät oppiaineen kohdalta:

Kouluikäisten tunnit on merkitty lukujärjestyksessä oranssilla reunaviivalla.

Dance hop (7–10 v.)

Hyppää tanssin maailmaan! Dance hop -tunnin avulla toivomme lapsen löytävän mieluisan tanssilajin, jossa myöhemmin voi jatkaa harrastustaan. Dance hop -tunnilla tutustutaan eri tanssilajeihin, kuten nyky-, jazz- ja showtanssiin. Mukana on elementtejä myös katutanssilajeista. Tunnilla oman kehon tuntemus ja motoriset taidot kehittyvät yhdessä tanssien. Dance hop sopii hyvin sekä pojille että tytöille, jotka haluavat kokeilla erilaisia tanssilajeja.

Kuvatanssi 8–10 v.

Kuvatanssi on Keravan tanssiopiston ja Keravan kuvataidekoulun yhteinen tunti, jossa yhdistyvät tanssi ja kuvataide. Kuvatanssitunnilla yhteistä teemaa tutkitaan sekä liikkeen että kuvan tekemisen kautta. Tanssia opiskellaan nykytanssitekniikan muodossa. Luova ilmaisu ja improvisaatio ovat vahvasti läsnä opetuksessa. Kuvataidetta opiskellaan monipuolisesti piirtäen, maalaten, muotoilemalla sekä mediataiteen menetelmillä.

Jaa somessa: