Hyppää sisältöön

Kurssit ja leirit

Kurssit ja leirit

Kurssitoiminta on kestoltaan lyhyempää kuin koko lukuvuoden kestävä opetus. Järjestämme erilaisia lyhytkursseja, workshopeja ja loma-aikojen leirejä.

Kurssikalenteria päivitetään vuoden mittaan. Muutokset mahdollisia.


Step by Step – soveltava tanssi

Aika: perjantaisin klo 17–18.00 (1.9.–10.11.2023 ja 19.1.–5.4.2024)
Paikka: Tanssisali Joraamo, Keravan kaupunginkirjasto, Paasikivenkatu 12 (2. krs), Kerava  
Opettaja: Suvi Kajaus
Hinta: 100 €, koko hinta laskutetaan syksyllä

Tanssi liikuttaa kaikkia. Soveltavan tanssin kurssi sopii lapsille ja nuorille (8–18 v.), joilla on vamman, sairauden tai muun toimintakyvynheikentymisen tai sosiaalisten tilanteiden vuoksi vaikea osallistua yleisiin tanssiryhmiin. Ryhmässä he pääsevät tanssimaan omat erityistarpeet huomioituna.

Tunnilla tutustutaan tanssin maailmaan, ja pääpaino on tanssin alkeissa sekä luovassa liikkumisessa. Tanssivalmiuksia kehitetään positiivisten tanssikokemusten kautta ja oppilaat oppivat hahmottamaan omaa kehoa, musiikkia ja tilaa.

Tunnin tarkoituksena on mahdollistaa tanssin harjoittelu soveltavia toimintatapoja tarvitseville. Tunnilla voi olla mukana oma apu/tukihenkilö sekä tarvittavat apuvälineet.

Ryhmä kokoontuu 10 kertaa syyslukukaudella (1.9.-10.11.2023) ja 10 kertaa kevätlukukaudella (19.1.–5.4.2024). Tanssiopisto on saanut kurssin järjestämiseen Etelä-Suomen aluehallintoviraston avustusta lasten ja nuorten paikalliseen harrastustoimintaan.

Ryhmään ilmoittaudutaan täyttämällä ilmoittautumislomake Eepoksessa. Ryhmässä on 8 paikkaa. Mukaan voi tulla myös kesken kauden.


Flamenco-lyhytkurssi (nuoret & aikuiset)

Aika: perjantaina 6.10. klo 18.10–19.40 ja lauantaina 7.10. klo 13–14.30
Paikka: Joraamo-tanssisali, Keravan kaupunginkirjasto 2. krs.
Opettaja: Sanna Iranta
Hinta: 56 €

Oletko aina halunnut kokeilla flamencotanssia – tai palata aiemmin harrastamasi lajin pariin? Tällä kurssilla pääset tutustumaan flamencotanssin tekniikkaan ja tanssimaan pienen koreografian. Ota mukaan tukevakantaiset umpikärkiset kengät, myös sisälenkkarit käyvät. Halutessasi voit ottaa myös leveähelmaisen hameen.

Kurssi sopii +15 v. nuorille ja aikuisille.

Ilmoittaudu mukaan Eepoksessa viimeistään viikkoa ennen kurssin alkamista. Kurssi toteutuu 8 oppilaalla.

Kuva: Henna Arvinlommi


House-klubi +12 v.

Aika: lauantaina 28.10.2023 klo 15.45–17.15
Paikka: Joraamo-tanssisali, Keravan kaupunginkirjasto 2. krs.
Opettaja: Leona Pylkkänen
Hinta: 27 €

House on 1970–80-luvuilla Chicagon ja New Yorkin klubeilla syntynyt tanssilaji, jossa keskitytään suurimmaksi osaksi jalkojen vikkelään työskentelyyn. Housessa on vaikutteita monista eri tanssilajeista, esimerkiksi stepistä, hiphopista ja salsasta. 

House-klubi on rento tanssi-iltapäivä, jossa tutustutaan yhdessä housen askeleisiin ja lopuksi niistä yhdistellään lyhyt koreografia. Klubi sopii yli 12-vuotiaille nuorille, joilla on jotain aiempaa tanssiharrastustaustaa. Aiempaa katutanssitaustaa ei tarvita. Kurssilla voi tanssia joko sukilla tai sisäkengillä. 

Ilmoittaudu mukaan Eepoksessa viimeistään viikkoa ennen kurssin alkamista. Kurssi toteutuu 8 oppilaalla.


Musikaalikurssi laulajille ja tanssijoille

Musikaalikurssilla tanssi ja laulu yhdistyvät. Päivien aikana rakennetaan tanssikoreografia ja opetellaan lauluosuudet Dance the night / Barbie – kappaleeseen. Workshopiin ovat tervetulleita kaikki tanssin ja laulun yhdistämisestä kiinnostuneet!

Kurssin järjestävät yhteistyössä Keravan musiikkiopisto ja Keravan tanssiopisto.

Aika: lauantaina 18.11 & 25.11 klo 10.30–15.30
Paikka: Keravan tanssiopiston Akvaario-tanssisali, Seunalantie 14 (takaovi), Kerava
Opettajat: Lotta Lehtonen (tanssi) ja Pauliina Miettola (laulu)
Hinta Keravan tanssiopiston ja musiikkiopiston oppilaille 90 €, muille 115 €
Ikäsuositus: +13-vuotiaille nuorille

Ilmoittautuminen 31.10.2023 mennessä Keravan musiikkiopiston Eepoksessa osoitteessa kemu.eepos.fi. Tanssiopiston Eepos-tunnukset eivät toimi musiikkiopiston Eepoksessa, joten valitse ”Hakeudu oppilaaksi” ja ”Musikaalikurssi 18.11. ja 25.11.”


Kurssien ja leirien peruutusehdot

Tiiviskurssin tai leirin voi peruuttaa 7 päivää ennen sen alkamispäivää. Tätä myöhemmin tulevista peruutuksista veloitetaan 50 % kurssin tai leirin hinnasta. Peruutusta ei voi tehdä enää kurssin tai leirin alkamispäivänä tai sen jälkeen.

Peruutus on tehtävä kirjallisesti tanssiopiston toimistoon (toimisto@keravantanssiopisto.fi).

Äkillisissä sairastapauksissa kurssi tai leiri voidaan peruuttaa kuluttomasti lääkärintodistusta vastaan.


Korvauskäytännöt

Tiiviskursseihin ei sisälly hyvitysoikeutta. Lukujärjestystunteja ei voi ottaa kiinni tiiviskursseilla.


Mikä workshop?

Keravan tanssiopiston workshopit ovat mestarikursseja, jotka tarjoavat mahdollisuuden täydentää ja syventää omaa osaamista. Workshopit ovat avoimia kaikille oppilaillemme. Ne kuuluvat sekä laajan että yleisen linjan opintoihin, ja kartuttavat oppilaan opintopistekertymää. Tervetuloa oppimaan ja oivaltamaan yhdessä!

Jaa somessa: