Hyppää sisältöön

Lastentanssi 4–6 v.

Lastentanssi 4–6 v.

Lastentanssi on elämyksellistä ja kokonaisvaltaista tutustumista tanssin maailmaan. Turvallisessa ilmapiirissä lapselle tulevat tutuksi tanssin perusteet itse tanssien, luoden ja kokien. Samalla hän oppii toimimaan ryhmässä ja tutustuu tanssitunnin rutiineihin ja rakenteeseen. Itseilmaisu ja myönteinen minäkuva kehittyvät positiivisten tanssikokemusten kautta.

Tunneilla keskiössä ovat leikinomaisuus, luova liike ja lapsilähtöiset mielikuvat. Monipuoliset harjoitukset tukevat lapsen kokonaisvaltaista kehitystä. Lastentanssitunneilla käytetään monenlaista musiikkia ja erilaisia välineitä opetuksen apuna. Opetuksessa huomioidaan eri aistit ja muiden taiteenlajien antamat mahdollisuudet.

Lastentanssitunneilla liikutaan ja tanssitaan yksin, pareittain ja ryhmässä. Tunnit alkavat virittävillä ja kehoa lämmittävillä harjoituksilla. Tuntien sisältöjä ovat esimerkiksi luova tanssi sekä tanssin peruselementtien kuten kehon muotojen, tilankäytön ja liikelaatujen harjoittelu. Musiikkikasvatuksellista sisältöä tanssitunneille tuovat muun muassa rytmiikka ja lorut sekä musiikkiliikunta. Perusliikuntataitoja kuten hyppyjä, tasapainoja ja pyörimisiä eri tasoissa harjoitellaan joka tunnilla. Kehonosien nimeäminen, kehonhallinta ja liikkuvuus kehittyvät leikillisissä harjoituksissa. Tanssitunneilla tehdään myös pieniä tansseja, jotka kehittävät liikemuistia ja opettavat tanssitekniikan alkeita. Usein tunti päättyy yhteisen tanssihetken kokoavaan rauhoittumiseen.

Kipinät 4–5 v. (s. 2019–20)

Kipinät tutustuvat tanssin maailmaan iloisesti kokeillen ja yhdessä oivaltaen. Tanssitaitoa harjoitellaan tanssin alkeita opetellen ja perusliikuntataitoja harjoitellen. Pelit ja leikit kuuluvat tuntisisältöön. Tuntien painotus on tanssin alkeistaitoja ja perusliikuntataitoja kehittävissä harjoituksissa. Oppimista tukevat mielikuvat ja luovat harjoitteet.  

Kenelle? Pienille tanssijoille, jotka nauttivat luovasta liikkeestä ja tanssillisista leikeistä.

Miten pukeudun tunnille? Tanssiasuksi liikkumiseen sopivat vaatteet ja paljaat jalat. Pitkät hiukset laitetaan kiinni ja korut jätetään kotiin.

Tanssiseikkailu 4–6 v. (s. 2018–20)

Tutustu tanssin maailmaan vauhdikkaassa Tanssiseikkailussa! Tunnilla seikkaillaan erilaisten tanssityylien ja musiikkien maailmassa ja tutustutaan varhaisiän tanssiopintojen monipuolisiin sisältöihin.

Kenelle? Tunti soveltuu 4–6-vuotiaille lapsille.

Miten pukeudun tunnille? Tanssiasuksi liikkumiseen sopivat vaatteet ja paljaat jalat. Pitkät hiukset laitetaan kiinni ja korut jätetään kotiin. Tunnilla voi olla mukana juomapullo.

Pikkujoutsenet 5–6 v. (s. 2018–19)

Pikkujoutsenten tunneilla mielikuvat baletin maailmasta yhdistyvät luovaan liikkeeseen, pieniin tanssiharjoituksiin sekä tanssillisiin leikkeihin. Tuntien painotus on balettiin suuntaavien perustaitojen kuten vartalon asennon, liikkuvuuden sekä käsien ja jalkojen asentojen harjoittelussa unohtamatta perusliikuntataitoja. Samalla keskittymiskyky ja ryhmässä toimimisen taidot kehittyvät.

Kenelle? Tunti sopii baletin maailmasta kiinnostuneille lapsille.

Miten pukeudun tunnille? Tanssiasuksi sopii tanssipuku tai muu liikkumisen mahdollistava asu ja paljaat jalat. Pitkät hiukset laitetaan kiinni ja korut jätetään kotiin. Tunnilla voi olla mukana juomapullo.

Väkkärät 5–6 v. (s. 2018–19)

Väkkärät on hauska ja vauhdikas lastentanssitunti. Tunneilla tanssitaan ja temppuillaan lapsen maailmaan sopivien teemojen kuljettamana. Tuntien painotus on tanssin alkeistaitoja, perusliikuntataitoja, motoriikkaa ja akrobatiataitoja kehittävissä harjoituksissa. Samalla keskittymiskyky ja ryhmässä toimimisen taidot kehittyvät. 

Kenelle? Tunti sopii lapsille, joita innostaa tanssiminen ja monipuolinen liikkuminen.

Miten pukeudun tunnille? Tanssiasuksi liikkumiseen sopivat vaatteet ja paljaat jalat. Pitkät hiukset laitetaan kiinni ja korut jätetään kotiin. Tunnilla voi olla mukana juomapullo.

Opettajat

  • Annika Meriläinen
  • Jenni Karjalainen
  • Jenni Rautavaara
  • Lotta Lehtonen
  • Mathilda Kauppila
  • Sini Tuura
  • Suvi Kajaus

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu mukaan tunneille Eepos-järjestelmässä.

Lue myös ohjeet ilmoittautumiseen.

Jaa somessa: