Hyppää sisältöön

Showtanssi

Showtanssi

Showtanssi yhdistelee rohkeasti kaikenlaisia tanssilajeja ja -tekniikoita esim. jazz, street, nyky, steppi, musikaalit, baletti tai vaikkapa akrobatia, muodostaen aina uudenlaisia ja kiinnostavia fuusioita. Eri lajeja yhdistelemällä saadaan aikaan monipuolinen tunti ja päästään tutustumaan lajien mahtavaan kirjoon. Tunneilla harjoitellaan tanssitekniikan lisäksi myös ilmaisua. Showtanssille tyypillistä on tavoite saada yleisö viihtymään näyttävillä ja ilmaisuvoimaisilla koreografioilla. Tunnit sisältävät rytmiikkaa, eläytymistä ja oman esiintyjyyden löytämistä. Sarjat ja harjoitukset ovat vauhdikkaita ja mukaansatempaavia, joten liikettä ja hikeä ei tunnilta tule puuttumaan.

Minishow: yleinen tai laaja (7–9-vuotiaat)

Ryhmä harjoittelee kerran viikossa. Oppilaat otetaan ryhmiin ilmoittautumisjärjestyksessä. 
Minishow-tunnilla tutustutaan showtanssin maailmaan ja tanssiopiskelun perusteisiin pienin askelin. Tunnit sisältävät eri tanssitekniikoiden harjoittelua, kuten jazz- ja nykytanssia, pieniä tanssisarjoja ja luovia harjoitteita. Työskentelyssä hyödynnetään lasten omaa mielikuvitusta ja opitaan hahmottamaan musiikkia, omaa kehoa ja tilaa. Lasten perusliikuntataidot kehittyvät ja he oppivat toimimaan ryhmässä, parin kanssa ja itsenäisesti. Tanssivalmiuksia kehitetään positiivisten tanssikokemusten kautta 

Miten pukeudun tunnille? Tanssiasuksi sopii liikkumisen mahdollistava asu ja sukat tai paljaat jalat. Pitkät hiukset laitetaan kiinni ja korut jätetään kotiin. Tunnilla voi olla mukana juomapullo.

Show alkeet 1, alkeet 2, perus 1, perus 2, perus 3, jatko: yleinen (alkaen 9 v.)

Ryhmät harjoittelevat kerran viikossa. Oppilaat otetaan ryhmään ilmoittautumisjärjestyksessä. 
Tunneilla tehdään showtanssin, jazztanssin, katutanssin, nykytanssin ja musikaalitanssin liikekieltä. Eri lajeja yhdistelemällä saadaan aikaan monipuolinen tunti ja päästään tutustumaan lajien mahtavaan kirjoon. Sarjat ja harjoitukset ovat vauhdikkaita ja mukaansatempaavia, joten liikettä ja hikeä ei tunnilta tule puuttumaan. Opetus on tasolta toiselle etenevää ja vaikeutuu asteittain.

Miten pukeudun tunnille? Tanssiasuksi sopii liikkumisen mahdollistava asu ja sukat tai paljaat jalat. Pitkät hiukset laitetaan kiinni ja korut jätetään kotiin. Tunnilla voi olla mukana juomapullo.


Show alkeet, perus, jatko 2: yleinen (nuoret & aikuiset)

Ryhmä harjoittelee kerran viikossa. Oppilaat otetaan ryhmään ilmoittautumisjärjestyksessä.
Tunti koostuu alkulämmittelystä, poikkilattian tehtävistä harjoitteista ja tanssisarjoista. Tunnilla tehdään showtanssin, jazztanssin, katutanssin, nykytanssin ja musikaalitanssin liikekieltä. Eri lajeja yhdistelemällä saadaan aikaan monipuolinen tunti ja päästää tutustumaan lajien mahtavaan kirjoon. Sarjat ja harjoitukset ovat vauhdikkaita ja mukaansatempaavia, joten liikettä ja hikeä ei tunnilta tule puuttumaan. Tanssiteknisiä asioita (esim. hypyt, piruetit yms.) harjoitellaan tilassa liikkuvien ja tekniikkasarjojen avulla.

Miten pukeudun tunnille? Tanssiasuksi sopii liikkumisen mahdollistava asu ja paljaat jalat. Pitkät hiukset kannattaa laittaa kiinni. Tunnilla voi olla mukana juomapullo.

Show/Bodywork: avoin (nuoret & aikuiset)

Show/Bodywork tunnin sisältö koostuu show-, jazz- ja nykytanssin elementeistä. Painopisteenä on fyysinen työskentely, mikä tarkoittaa kehon kokonaisvaltaista käyttöä kaikissa tuntiharjoitteissa. Tunti sisältää lämmittelyn, tanssiteknisiä ja liikkuvia harjoitteita sekä tanssisarjoja. Lisäksi tunnilla keskitytään hengitykseen, virtaavuuteen, dynamiikkoihin, rytmiin ja läsnäoloon. Tunnilla liikutaan monipuolisesti myös lattiatekniikkaa hyödyntäen. Show/bodywork tunti tuntuu kehossa ja saa hien pintaan. 

Opettajat

  • Iiris Hilden
  • Elma Kontio
  • Jenni Karjalainen
  • Lotta Lehtonen
  • Maria Mäkelä
  • Matti Timonen
  • Verna Nordlund

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu mukaan tunneille Eepos-järjestelmässä.

Lue myös ohjeet ilmoittautumiseen.

Jaa somessa: