Hyppää sisältöön

Steppi

Steppi

Steppi on tanssia ja musiikkia, liikkeillä luotavia rytmejä ja rytmeistä kumpuavaa irrottelevaa liikettä. Stepissä musiikki ja tanssi ovat yhtä. Kengät ovat steppaajan soitin ja kenkien etu- ja takarautojen soittaminen tapahtuu kehonhallintaa, tasapainoa sekä lukuisia erilaisia painonsiirtoja kehittämällä. Tuntien musiikki vaihtelee perinteisestä jazzmusiikista maailmanmusiikin kautta popmusiikkiin tutustuttaen steppioppilaat musiikkimaailman monipuolisuuteen, musiikin rakenteisiin sekä rytmillisiin erityispiirteisiin. Steppitunneilla harjoitellaan rytmiikkaa, stepin tekniikan monia ulottuvuuksia sekä erilaisten tanssityylien yhdistämistä rytmien soittamiseen. Steppi on yksi ensimmäisistä katutanssilajeista, jossa tänä päivänäkin näkyy runsaasti yhtymäkohtia nykyisiin katutanssilajeihin. Steppitunnit kehittävät rytmitajua ja musiikin tuntemusta sekä oman kehonhallintaa.

Steppi perus: yleinen (nuoret & aikuiset)

Ryhmä harjoittelee kerran viikossa. Oppilaat otetaan ryhmiin ilmoittautumisjärjestyksessä.
Steppi kehittää musikaalisuutta, rytmitajua ja kokonaisvaltaisen liikkeen löytämistä omasta kehosta. Näitä lähestytään tunneilla erilaisten leikkien, improvisaatioharjoitteiden sekä tanssisarjojen kautta. Steppitunneilla tutustutaan lajin perusteisiin ja uudempiin virtauksiin aina musikaalistepistä improvisaatioon.

Kenelle? Laji on rytmiikkaa kehittävä ja soveltuu hyvin tanssin ja musiikin harrastajille sekä muuten rytmikästä menoa kaipaaville.

Miten pukeudun tunnille? Tunnille tarvitset rennot vaatteet, joissa on helppo liikkua. Steppikengät hankitaan opettajan ohjeen mukaan. Ensimmäisillä tunneilla et tarvitse heti kenkiä.

Opettaja:

  • Hannaleena Markkanen

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu mukaan tunneille Eepos-järjestelmässä.

Lue myös ohjeet ilmoittautumiseen.

Jaa somessa: