Oppiaineet

Anna tanssin viedä! Keravan tanssiopistossa on tunteja lapsille, nuorille ja aikuisille – myös omia tunteja pojille ja miehille. Tanssiharrastuksen voi aloittaa jo taaperona tai milloin vain sen jälkeen.

Löydä oma lajisi! Tarjolla on esimerkiksi balettia, nykytanssia, jazzia, showtanssia, katutanssia ja akrobatiaa. Opinnot jakautuvat laajaan ja yleiseen linjaan. Tanssi omaksi iloksesi tai opiskele eri lajeja tavoitteellisesti ammattitaitoisten opettajiemme ohjauksessa. Laajalla linjalla opiskelevat lapset ja nuoret voivat suorittaa tanssin perusopinnot ja syventävät opinnot.

Tarvitsetko apua sopivan lajin ja tason löytämisessä? Me autamme mielellämme! Ota yhteyttä sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai soittamalla toimistoomme numeroon 0400 956 037 (soittoaika ma-pe klo 12–15).

Opintojen rakenne

Keravan tanssiopisto antaa taiteen perusopetusta ja syventävää opetusta tanssissa. Opinnot jakautuvat yleiseen ja laajaan opintolinjaan.

Varhaiskasvatus (1–6-vuotiaat)

Tanssin voi aloittaa jo vauvan ikäisenä. Vanhempi voi osallistua vauvatanssiin ihan vastasyntyneen kanssa. Vanhemman kanssa voi jatkaa 1-3 vuoden iässä taaperotanssissa tai 3-vuotiaana tanssileikissä. 4–6-vuotiaille on lastentanssia ja tempputanssia. Kaikki tanssin varhaiskasvatus kuuluu laajan linjan opintoihin, ja tanssitunnilla käydään kerran viikossa 30 tai 45 minuuttia kerrallaan.

Tanssin perusopinnot (7–13-vuotiaat)

Kouluiässä tanssia voi jatkaa joko laajalla tai yleisellä opintolinjalla. Laajan linjan perusopinnot aloitetaan 7–10-vuotiaana baletin tai nykytanssin valmentavalla luokalla. Tanssitunteja on kerran viikossa, ja ne kestävät 45 tai 60 minuuttia. Valmentavilla luokilla lapset saavat hyvät tanssilliset perusvalmiudet ja vahvan pohjan eri tanssilajien harrastamiseen ja jatko-opiskeluun. Vaihtoehtona on myös aloittaa baletin minipikkoloryhmässä, jossa tanssitaan jo 2–3 kertaa viikossa. Ryhmä sopii lapsille, joilla on vahva motivaatio ja innostuneisuus klassisen baletin harjoitteluun.

Noin 10-vuotiaana laajalla linjalla valitaan pääaineeksi joko baletti, jazz- tai nykytanssi sekä linjalle kuuluva sivuaine. 10–13-vuotiaat opiskelevat tanssin perusopintoja laajan linjan pikkoloryhmissä, joilla on tanssitunteja kolme kertaa viikossa: kaksi tuntia pääainetta ja yksi sivuainetta. Uudet oppilaat ovat tervetulleita pikkoloryhmiin ilman tasovaatimuksia.

Oppilas saa tanssin perusopinnoista päättötodistuksen, kun hän on valmis siirtymään syventäviin opintoihin. Todistukseen kirjataan opinnot, opiskeluaika ja sanallinen arvio, jossa on arvioitavana tanssin lajitekniikka, kehontuntemus, tanssin tuntemus ja esiintyminen. Arvioinnin tekee oma opettaja.

Tanssin syventävät opinnot (13–20-vuotiaat)

Kun oppilas on saanut perusopintojen päättötodistuksen, hän voi siirtyä syventäviin tanssiopintoihin ja tanssitaiteen koulutuslinjalle (tako-ryhmät). Takoryhmiin voi hakea myös valintakokeen kautta. Ryhmät on suunnattu yli 13-vuotiaille, ja niissä opiskellaan tanssin syventäviä opintoja pääaineessa, sivuaineessa ja valinnaisaineissa. Tanssitunteja on viikossa 4–6.

Syventävissä opinnoissa oppilaat tekevät itsearvioinnin syyslukukauden lopussa ja keväällä heidän edistymisnäytetuntinsa arvioidaan asteikolla 1–5. 7.–9.-luokkalaisten arvioinnin tekee oma opettaja yhdessä toisen tanssiopiston opettajan kanssa ja toisen asteen oppilaiden arvioinnissa on lisäksi mukana ulkopuolinen arvioija.

Opintojen loppuvaiheessa (tako II aste) opiskelijat tekevät päättötyön, joka voi olla soolo- tai ryhmätanssi tai koreografia. Lopuksi he saavat syventävien opintojen päättötodistuksen, joka sisältää kokonaisarvosanan syventävistä opinnoista ja erillisen arvosanan päättötyöstä.

Yleinen opintolinja

Yleisen opintolinjan tunnit alkavat lajista riippuen 7–10 vuoden iässä. Mukaan voi tulla milloin vain – myös aikuisille on omia ryhmiä. Yleisen linjan tunteja voi valita yhdestä useampaan viikkotuntiin oman innostuksen ja kiinnostuksen mukaan. Opetus etenee tasolta toiselle niin, että yhtä tasoryhmää käydään 1–3 vuotta yksilöllisen edistymisen ja harrastusaktiivisuuden mukaan.

Yleisen opintolinjan tasoryhmät

 • Avoin taso = tunnin sisältö suunnitellaan osallistujien mukaan
 • Alkeet 1 = aloittavat harrastajat
 • Alkeet 2 = 1–2 vuotta harrastaneet
 • Perus 1 = 2–3 vuotta harrastaneet tai vastaavat taidot, siirtyminen seuraavalle tasolle opettajan suosituksesta
 • Perus 2 = 3–4 vuotta harrastaneet tai vastaavat taidot, siirtyminen seuraavalle tasolle opettajan suosituksesta
 • Jatko = edistyneiden ryhmä, vähintään 4 vuoden säännölliset opinnot, siirtyminen opettajan suosituksesta

Eri lajien aloitusiät yleisellä linjalla

 • Akrobatia 7 vuotta
 • Dance hop 7 vuotta
 • Break (Junnubreak) 7 vuotta
 • Streetboys 7 vuotta
 • Hiphop 8 vuotta
 • Show 8 vuotta
 • Street 8 vuotta
 • Baletti 9 vuotta
 • Nykytanssi 9 vuotta
 • Broadway jazz 9 vuotta
 • Voguing 13 vuotta